m_angeles_martinok_0Thumb.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Martín-Cabrejas, María A.
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Producción y caracterización de nuevos alimentos. Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional
Profesora Titular
 
Especialización
Las principales líneas de investigación que lleva a cabo son: Evaluación de componentes bioactivos y componentes de la pared celular involucrados en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante el procesamiento y almacenamiento; Revalorización de los subproductos de la industria alimentaria como fuentes de ingredientes alimentarios funcionales; Identificación de melatonina en matrices alimentarias y estudio de su influencia en el estrés oxidativo.
 
Email
maria.martin@uam.es
 
 
 
 

Refined By:
Fulltext:  No Fulltext

Resultados 1-20 de 27.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014A novel antioxidant beverage for body weight control based on coffee silverskinMartínez Sáez, Nuria CSIC; Ullate, Mónica CSIC; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Martorell, Patricia CSIC; Genovés, Salvador; Ramón, Daniel CSIC; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Chemical characterization and in vitro colonic fermentation of grape pomace extractsGil-Sánchez, Irene CSIC; Ayuda-Durán, Begoña; González-Manzano, Susana; Santos-Buelga, Celestino; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Sanz-Buenhombre, Marisa; Guadarrama, Alberto; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Cocoa shell aqueous phenolic extract preserves mitochondrial function and insulin sensitivity by attenuating inflammation between macrophages and adipocytes in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Coffee parchment as a new dietary fiber ingredient: Functional and physiological characterizationBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Hernanz, Sara; Chantres, Silvia; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Liébana, Rosa CSIC ORCID; Herrera, Teresa CSIC ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Evaluation of phenolic profile and antioxidant properties of Pardina lentil as affected by industrial dehydrationAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Estrella, Isabel CSIC ; Hernández, M. Teresa CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2021Extruded coffee parchment shows enhanced antioxidant, hypoglycaemic, and hypolipidemic properties by releasing phenolic compounds from the fibre matrixBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Bejerano, Sheila; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020First trimester elevations of hematocrit, lipid peroxidation and nitrates in women with twin pregnancies who develop preeclampsiaRamiro-Cortijo, David; Calle, María de la; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Phuthong, Sophida; López de Pablo, Ángel L.; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Arribas, Silvia M.artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2022Gastrointestinal fate of phenolic compounds and amino derivatives from the cocoa shell: An in vitro and in silico approachCañas, Silvia CSIC ORCID; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Ferreras-Charro, Rebeca; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017High hydrostatic pressure in astringent and non-astringent persimmons to obtain fiber-enriched ingredients with improved functionalityRodríguez-Garayar, María CSIC; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Impact of germination on starch, dietary fiber and physicochemical properties in non-conventional legumesBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Cantera, Sara; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Influence of dehydration process in Castellano chickpea: changes in bioactive carbohydrates and functional propertiesAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2021Investigating edible insects as a sustainable food source: nutritional value and techno-functional and physiological propertiesAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Pastrana, Irene; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Álvarez-Rivera, Gerardo CSIC ORCID; Viejo, Jose Luis; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Male fetal sex is associated with low maternal plasma anti-inflammatory cytokine profile in the first trimester of healthy pregnanciesRamiro-Cortijo, David; Calle, María de la; Böger, Rainer; Hannemann, Juliane; Lüneburg, Nicole; López-Giménez, María R.; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; López de Pablo, Ángel L.; González, María del Carmen; Arribas, Silvia M.artículo