m_angeles_martinok_0Thumb.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Martín-Cabrejas, María A.
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Producción y caracterización de nuevos alimentos. Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional:
Profesora Titular
 
Especialización:
Las principales líneas de investigación que lleva a cabo son: Evaluación de componentes bioactivos y componentes de la pared celular involucrados en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante el procesamiento y almacenamiento; Revalorización de los subproductos de la industria alimentaria como fuentes de ingredientes alimentarios funcionales; Identificación de melatonina en matrices alimentarias y estudio de su influencia en el estrés oxidativo.
 
Email:
maria.martin@uam.es
 
 
 
 

Results 1-20 of 24 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014A novel antioxidant beverage for body weight control based on coffee silverskinMartínez Sáez, Nuria ; Ullate, Mónica ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Martorell, Patricia; Genovés, Salvador; Ramón, Daniel ; Castillo, M. Dolores del  artículo
2openAccessreviewprematuri.pdf.jpg2019A review of bioactive factors in human breastmilk: A focus on prematurityGila-Diaz, Andrea; Arribas, Silvia M.; Algara, Alba; Martín-Cabrejas, María A.  ; López de Pablo, Ángel; Saenz de Pipaón, Miguel; Ramiro-Cortijo, Davidartículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa  ; Herrera, Teresa ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. ; Esteban, Rosa M.  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Chemical characterization and in vitro colonic fermentation of grape pomace extractsGil-Sánchez, Irene ; Ayuda-Durán, Begoña; González-Manzano, Susana; Santos-Buelga, Celestino; Cueva, Carolina  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Sanz-Buenhombre, Marisa; Guadarrama, Alberto; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Cocoa shell aqueous phenolic extract preserves mitochondrial function and insulin sensitivity by attenuating inflammation between macrophages and adipocytes in vitroRebollo-Hernanz, Miguel ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A.  ; González de Mejía, Elviraartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Coffee parchment as a new dietary fiber ingredient: Functional and physiological characterizationBenitez, Vanesa  ; Rebollo-Hernanz, Miguel ; Hernanz, Sara; Chantres, Silvia; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Liébana, Rosa; Herrera, Teresa ; Rebollo-Hernanz, Miguel ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. ; Esteban, Rosa M.  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Herrera, Teresa ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Evaluation of phenolic profile and antioxidant properties of Pardina lentil As affected by industrial dehydrationAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel ; Hernández, M. Teresa ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017High hydrostatic pressure in astringent and non-astringent persimmons to obtain fiber-enriched ingredients with improved functionalityRodríguez-Garayar, María; Martín-Cabrejas, María A.  ; Esteban, Rosa M.  artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Impact of germination on starch, dietary fiber and physicochemical properties in non-conventional legumesBenitez, Vanesa  ; Cantera, Sara; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Mollá, Esperanza  ; Esteban, Rosa M.  ; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Influence of dehydration process in Castellano chickpea: changes in bioactive carbohydrates and functional propertiesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
17openAccess2011Mejora de la biodisponibilidad nutricional mediante el proceso biotecnológico de germinación en Vigna unguiculataAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa  ; Jiménez, Tania; Calvo, Sara; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Onion (Allium cepa L.) by-products as source of dietary fiber: physicochemical properties and effect on serum lipid levels in high-fat fed ratsBenitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. ; Esteban, Rosa M.  artículo
19openAccessphenolpathway.pdf.jpg2019Phenolic compounds from coffee by-products modulate adipogenesis-related inflammation, mitochondrial dysfunction, and insulin resistance in adipocytes, via insulin/PI3K/AKT signaling pathwaysRebollo-Hernanz, Miguel ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A.  ; González de Mejía, Elviraartículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Phenolic profile and antioxidant capacity of chickpeas (Cicer arietinum L.) as affected by a dehydration processAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel ; Hernández, M. Teresa ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo