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Firma en Digital.CSIC (*)
Iriondo-DeHond, Amaia
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biociencia de alimentos
 
Categoría Profesional
Personal Postdoctoral
 
Especialización
Biociencia de los Alimentos investiga para lograr la sostenibilidad de la alimentación, la salud de la población y contribuir a la Bioeconomía a través de la conversión de subproductos agroalimentarios en bioproductos e ingredientes de bebidas y alimentos para reducir el riesgo de enfermedades crónicas metabólicas con énfasis en sus mecanismos de acción. Los productos en fase de desarrollo responden a las demandas sensoriales, nutricionales y de seguridad alimentaria de los consumidores.
 
Email
amaia.iriondo@csic.es
 
 
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Resultados 1-20 de 32.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessfoods-08-00068-v2.pdf.jpg12-feb-2019An assessment of the bioactivity of coffee silverskin melanoidinsTores de la Cruz, Silvia; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Lopez-Tofiño, Yolanda; Gálvez-Robleño, Carlos; Prodanov, M. CSIC ORCID ; Velazquez-Escobar, Francisco; Abalo, Raquel CSIC ORCID; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
2openAccessantioxbyprodu.pdf.jpg2019Antioxidant properties of high molecular weight compounds from coffee roasting and brewing byproductsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Ramírez, Beatriz; Velazquez-Escobar, Francisco; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
3openAccessApplications_Iriondo_Art2020.pdf.jpg2020Applications of compounds from coffee processing by-productsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Maite CSIC; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
4openAccessareditorialhealth.pdf.jpg2018Are functional foods essential for sustainable health?Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Martirosyan, Danik M.artículo
5openAccessassesproduc.pdf.jpg2019Assessment of antioxidant, antidiabetic, antiobesity, and antiinflammatory properties of a Tannat winemaking by-productFernández-Fernández, Adriana Maite ; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Dellacassa, Eduardo; Medrano-Fernandez, Alejandra; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
6openAccessassesacry.pdf.jpg12-may-2020Assessment of healthy and harmful Maillard reaction products in a novel coffee cascara beverage: Melanoidins and acrylamideIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Elizondo, Ana Sofía; Iriondo-DeHond, Maite CSIC; Ríos, María Belén CSIC; Mufari, Romina; Mendiola, J. A. CSIC ORCID ; Ibáñez, Elena CSIC ORCID ; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
7openAccessnutrients-11-01411.pdf.jpg23-jun-2019Bioaccesibility, metabolism, and excretion of lipids composing spent coffee groundsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Santillán Cornejo, Fresia; Fernández-Gómez, Beatriz CSIC ORCID; Vera, Gema; Guisantes Batan, Eduardo; Gómez Alonso, Sergio; San Andres, Manuel Ignacio; Sanchez-Fortun, Sebastián; López-Gómez, Laura; Uranga-Ocio, José Antonio; Abalo, Raquel CSIC ORCID; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
8openAccessijms-21-03067-v2.pdf.jpg26-abr-2020Cannabidiol and other non-psychoactive cannabinoids for prevention and treatment of gastrointestinal disorders: useful nutraceuticals?Martínez, Vicente CSIC ORCID; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Borrelli, Francesca; Capasso, Raffaele; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Abalo, Raquel CSIC ORCIDartículo
9openAccesschanmann.pdf.jpg2021Changes in fatty acid dietary profile affect the brain–gut axis functions of healthy young adult rats in a sex-dependent mannerJacenik, Damian; Bagüés, Ana; López-Gómez, Laura; Lopez-Tofiño, Yolanda; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Serra, Cristina; Banovcanová, Laura; Gálvez-Robleño, Carlos; Fichna, Jakub; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Uranga-Ocio, José Antonio; Abalo, Raquel CSIC ORCIDartículo
10openAccessproceedings-89-00014.pdf.jpg10-ago-2023Coffee Fruit Cascara: A New, Sustainable Way to Drink CoffeeIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
11openAccessmolecules-21-00721.pdf.jpg1-jun-2016Coffee silverskin extract protects against accelerated aging caused by oxidative agentsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Martorell, Patricia CSIC; Genovés, Salvador; Ramón, Daniel CSIC; Stamatakis, Konstantinos CSIC ORCID; Fresno, Manuel CSIC ORCID ; Molina, Antonio; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
12openAccessCoffee_Iriondo_Art2019.pdf.jpg7-nov-2019Coffee silverskin extract: Nutritional value, safety and effect on key biological functionsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Ríos, María Belén CSIC; Herrera, Teresa CSIC ; Rodriguez-Bertos, Antonio; Nuñez, Fernando; San Andres, Manuel Ignacio; Sanchez-Fortun, Sebastián; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
13openAccesscoffelow.pdf.jpg2017Coffee silverskin: a low-cost substrate for bioproduction of high-value health promoting productsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Fernández-Gómez, Beatriz CSIC ORCID; Martínez Sáez, Nuria CSIC; Martirosyan, Danik M.; Mesa, M. Dolores; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
14openAccessfoods-11-01082-v3.pdf.jpg8-abr-2022Comparative analysis of selected chemical parameters of Coffea arabica, from cascara to silverskinBobková, Alica; Poláková, Katarína; Demianová, Alžbeta; Belej, Ľubomír; Bobko, Marek; Jurčaga, Lukáš; Gálik, Branislav; Novotná, Ivana; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
15openAccessdwarfdiet.pdf.jpg2022Dwarf kiwi (Actinidia arguta Miq.), a source of antioxidants for a healthy and sustainable dietGarcia-Herrera, Patricia; Maieves, Helayne A.; Vega, Erika N.; Pérez-Rodríguez, María L.; Fernández-Ruiz, Virginia; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Cortes Sánchez-Mata, Mariaartículo
16openAccessefecarbohidra.pdf.jpg2018Efecto de los compuestos fenólicos en el metabolismo de los carbohidratosDueñas Martín, María; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
17openAccessmolecules-25-01358.pdf.jpg17-mar-2020Effect of coffee cascara dietary fiber on the physicochemical, nutritional and sensory properties of a gluten-free bread formulationRíos, María Belén CSIC; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Maite CSIC; Herrera, Teresa CSIC ; Velasco, Diego CSIC ORCID; Gómez Alonso, Sergio; Callejo González, María Jesús; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
18openAccessEffects_Iriondo_PV_Art2021.pdf.jpg2021Effects of coffee and its components on the gastrointestinal tract and the brain–gut axisIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Uranga-Ocio, José Antonio; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Abalo, Raquel CSIC ORCIDartículo
19openAccessenhanprodu.pdf.jpg2022Enhancement of the antioxidant capacity of thyme and chestnut honey by addition of bee productsSánchez-Martín, Vanesa; Morales, Paloma; González-Porto, Amelia Virginia; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; López Parra, Marta CSIC; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Hospital, Xavier F.; Fernández, Manuela; Hierro, Eva; Haza, Ana I.artículo
20openAccessproceedings-89-00012.pdf.jpg7-ago-2023Food Security Opportunities from Plant to Coffee CupCastillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID artículo