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Firma en Digital.CSIC (*)
Iriondo-DeHond, Amaia
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biociencia de alimentos
 
Categoría Profesional
Personal Postdoctoral
 
Especialización
Biociencia de los Alimentos investiga para lograr la sostenibilidad de la alimentación, la salud de la población y contribuir a la Bioeconomía a través de la conversión de subproductos agroalimentarios en bioproductos e ingredientes de bebidas y alimentos para reducir el riesgo de enfermedades crónicas metabólicas con énfasis en sus mecanismos de acción. Los productos en fase de desarrollo responden a las demandas sensoriales, nutricionales y de seguridad alimentaria de los consumidores.
 
Email
amaia.iriondo@csic.es
 
 
WoS ResearcherID - Publons
 
 
 

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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessfoods-08-00068-v2.pdf.jpg12-Feb-2019An assessment of the bioactivity of coffee silverskin melanoidinsTores de la Cruz, Silvia; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Lopez-Tofiño, Yolanda; Galvez-Robleño, Carlos; Prodanov, M. CSIC ; Velazquez-Escobar, Francisco; Abalo, Raquel; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
2openAccessantioxbyprodu.pdf.jpg2019Antioxidant properties of high molecular weight compounds from coffee roasting and brewing byproductsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Ramírez, Beatriz; Velazquez-Escobar, Francisco; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
3openAccessApplications_Iriondo_Art2020.pdf.jpg2020Applications of compounds from coffee processing by-productsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Maite; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
4openAccessareditorialhealth.pdf.jpg2018Are functional foods essential for sustainable health?Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Martirosyan, Danik M.artículo
5openAccessassesproduc.pdf.jpg2019Assessment of antioxidant, antidiabetic, antiobesity, and antiinflammatory properties of a Tannat winemaking by-productFernández‑Fernández, Adriana Maite; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Dellacassa, Eduardo; Medrano-Fernandez, Alejandra; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
6openAccessassesacry.pdf.jpg12-May-2020Assessment of healthy and harmful Maillard reaction products in a novel coffee cascara beverage: Melanoidins and acrylamideIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Elizondo, Ana Sofía; Iriondo-DeHond, Maite; Ríos, María Belén; Mufari, Romina; Mendiola, J. A. CSIC ORCID ; Ibáñez, Elena CSIC ORCID ; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
7openAccessnutrients-11-01411.pdf.jpg23-Jun-2019Bioaccesibility, metabolism, and excretion of lipids composing spent coffee groundsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Santillán Cornejo, Fresia; Fernández-Gómez, Beatriz; Vera, Gema; Guisantes Batan, Eduardo; Gómez Alonso, Sergio; San Andres, Manuel Ignacio; Sanchez-Fortun, Sebastián; López-Gómez, Laura; Uranga-Ocio, José Antonio; Abalo, Raquel; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
8openAccessijms-21-03067-v2.pdf.jpg26-Apr-2020Cannabidiol and other non-psychoactive cannabinoids for prevention and treatment of gastrointestinal disorders: useful nutraceuticals?Martínez, Vicente CSIC ORCID; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Borrelli, Francesca; Capasso, Raffaele; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Abalo, Raquelartículo
9openAccesschanmann.pdf.jpg2021Changes in fatty acid dietary profile affect the brain–gut axis functions of healthy young adult rats in a sex-dependent mannerJacenik, Damian; Bagüés, Ana; López-Gómez, Laura; Lopez-Tofiño, Yolanda; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Serra, Cristina; Banovcanová, Laura; Gálvez-Robleño, Carlos; Fichna, Jakub; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Uranga-Ocio, José Antonio; Abalo, Raquelartículo
10openAccessmolecules-21-00721.pdf.jpg1-Jun-2016Coffee silverskin extract protects against accelerated aging caused by oxidative agentsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Martorell, Patricia; Genovés, Salvador; Ramón, Daniel CSIC; Stamatakis, Konstantinos CSIC ORCID; Fresno, Manuel CSIC ORCID ; Molina, Antonio; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
11openAccessCoffee_Iriondo_Art2019.pdf.jpg7-Nov-2019Coffee silverskin extract: Nutritional value, safety and effect on key biological functionsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Ríos, María Belén; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Rodriguez-Bertos, Antonio; Nuñez, Fernando; San Andres, Manuel Ignacio; Sanchez-Fortun, Sebastián; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
12openAccesscoffelow.pdf.jpg2017Coffee silverskin: a low-cost substrate for bioproduction of high-value health promoting productsIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Fernández-Gómez, Beatriz; Martínez Sáez, Nuria CSIC; Martirosyan, Danik M.; Mesa, M. Dolores; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
13openAccessefecarbohidra.pdf.jpg2018Efecto de los compuestos fenólicos en el metabolismo de los carbohidratosDueñas Martín, María; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
14openAccessmolecules-25-01358.pdf.jpg17-Mar-2020Effect of coffee cascara dietary fiber on the physicochemical, nutritional and sensory properties of a gluten-free bread formulationRíos, María Belén; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Maite; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Velasco, Diego CSIC ORCID; Gómez Alonso, Sergio; Callejo González, María Jesús; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
15openAccessEffects_Iriondo_PV_Art2021.pdf.jpg2021Effects of coffee and its components on the gastrointestinal tract and the brain–gut axisIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Uranga-Ocio, José Antonio; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Abalo, Raquelartículo
16openAccesshealthypool.pdf.jpg2021Healthy eating recommendations: good for reducing dietary contribution to the body’s advanced glycation/lipoxidation end products pool?Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Maite; Gonzalez, Ileana; Medrano-Fernandez, Alejandra; Filip, Rosana; Uribarri, Jaimeartículo
17openAccessinvidia.pdf.jpg2020In vitro bioaccessibility of extractable compounds from tannat grape skin possessing health promoting properties with potential to reduce the risk of diabetesFernández-Fernández, Adriana Maite; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Nardin, Tiziana; Larcher, Roberto; Dellacassa, Eduardo; Medrano-Fernandez, Alejandra; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
18openAccessnuevatendealimen.pdf.jpg2021Nuevas tendencias en la producción y consumo alimentarioMartínez Álvarez, Óscar CSIC ORCID ; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Gómez-Estaca, Joaquín; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
19openAccessNutritional_Iriondo_Art2020.pdf.jpg2020Nutritional quality, sensory analysis and shelf life stability of yogurts containing inulin-type fructans and winery byproducts for sustainable healthIriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Blázquez-Duff, José Manuel; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Miguel, Eugenioartículo
20openAccessnutrients-12-00627-v2.pdf.jpg27-Feb-2020Sensory acceptance, appetite control and gastrointestinal tolerance of yogurts containing coffee-cascara extract and inulinIriondo-DeHond, Maite; Iriondo-DeHond, Amaia CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Fernández-Fernández, Adriana Maite; Sorzano, Carlos Óscar S.; Miguel, Eugenio; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo