Teresa_Herrera2.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Herrera, Teresa
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biociencia de Alimentos
 
Especialización:
Biociencia de los Alimentos investiga para lograr la sostenibilidad de la alimentación, la salud de la población y contribuir a la Bioeconomía a través de la conversión de subproductos agroalimentarios en bioproductos e ingredientes de bebidas y alimentos para reducir el riesgo de enfermedades crónicas metabólicas con énfasis en sus mecanismos de acción. Los productos en fase de desarrollo responden a las demandas sensoriales, nutricionales y de seguridad alimentaria de los consumidores.
 
Email:
teresa.herrera@csic.es
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-12 of 12 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessacidcompound.pdf.jpg2019Acid hydrolysis of saponin‐rich extracts of quinoa, lentil, fenugreek and soybean to yield sapogenin‐rich extracts and other bioactive compoundsHerrera, Teresa ; Navarro del Hierro, Joaquín ; Fornari, Tiziana  ; Reglero, Guillermo  ; Martín, Diana  artículo
2openAccessfoods-08-00068-v2.pdf.jpg12-Feb-2019An assessment of the bioactivity of coffee silverskin melanoidinsTores de la Cruz, Silvia; Iriondo-DeHond, Amaia ; Herrera, Teresa ; Lopez-Tofiño, Yolanda; Galvez-Robleño, Carlos; Prodanov, M.  ; Velazquez-Escobar, Francisco; Abalo, Raquel; Castillo, M. Dolores del  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa  ; Herrera, Teresa ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
4openAccessCoffee_Iriondo_Art2019.pdf.jpg7-Nov-2019Coffee silverskin extract: Nutritional value, safety and effect on key biological functionsIriondo-DeHond, Amaia ; Ríos, María Belén; Herrera, Teresa ; Rodriguez-Bertos, Antonio; Nuñez, Fernando; San Andres, Manuel Ignacio; Sanchez-Fortun, Sebastián; Castillo, M. Dolores del  artículo
5openAccessmolecules-25-01358.pdf.jpg17-Mar-2020Effect of coffee cascara dietary fiber on the physicochemical, nutritional and sensory properties of a gluten-free bread formulationRíos, María Belén; Iriondo-DeHond, Amaia ; Iriondo-DeHond, Maite; Herrera, Teresa ; Velasco, Diego ; Gómez Alonso, Sergio; Callejo González, María Jesús; Castillo, M. Dolores del  artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Liébana, Rosa; Herrera, Teresa ; Rebollo-Hernanz, Miguel ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Herrera, Teresa ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
8openAccessinhibitoconditio.pdf.jpg2019Inhibitory effect of quinoa and fenugreek extracts on pancreatic lipase and α-amylase under in vitro traditional conditions or intestinal simulated conditionsHerrera, Teresa ; Navarro del Hierro, Joaquín ; Fornari, Tiziana  ; Reglero, Guillermo  ; Martín, Diana  artículo
9openAccessnutrients-12-00627-v2.pdf.jpg27-Feb-2020Sensory acceptance, appetite control and gastrointestinal tolerance of yogurts containing coffee-cascara extract and inulinIriondo-DeHond, Maite; Iriondo-DeHond, Amaia ; Herrera, Teresa ; Fernández-Fernández, Adriana Maite; Sorzano, Carlos Óscar S.; Miguel, Eugenio; Castillo, M. Dolores del  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Teas and herbal infusions as sources of melatonin and other bioactive non-nutrient componentsHerrera, Teresa ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Rebollo-Hernanz, Miguel ; Bravo, Elena; Benitez, Vanesa  ; Martínez Sáez, Nuria ; Arribas, Silvia M.; Castillo, M. Dolores del  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018The gastrointestinal behavior of saponins and its significance for their bioavailability and bioactivitiesNavarro del Hierro, Joaquín ; Herrera, Teresa ; Fornari, Tiziana  ; Reglero, Guillermo  ; Martín, Diana  artículo
12openAccessultrasoundfornar18.pdf.jpg2018Ultrasound-assisted extraction and bioaccessibility of saponins from edible seeds: quinoa, lentil, fenugreek, soybean and lupinNavarro del Hierro, Joaquín ; Herrera, Teresa ; Rodríguez García-Risco, Mónica  ; Fornari, Tiziana  ; Reglero, Guillermo  ; Martín, Diana  artículo