Pilar_Gomez-Cortes2.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Gómez-Cortés, Pilar
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Lípidos
 
Categoría Profesional
Personal Posdoctoral
 
Especialización
El objetivo general del grupo es aumentar las propiedades saludables de la fracción lipídica de los productos derivados de rumiantes (lácteos y carne). Mejora del perfil en ácidos grasos de productos lácteos y carne de rumiantes, modificando la alimentación del ganado principalmente con suplementos ricos en PUFA o mediante la utilización de microorganismos probióticos. Estudio la calidad y trazabilidad de la fracción lipídica de productos lácteos enriquecidos durante los diferentes procesos tecnológicos y posterior conservación. Estudio de la fracción lipídica en leche humana incluyendo componentes minoritarios pero de elevada actividad biológica (CLA, fosfolípidos) Desarrollo de métodos cromatográficos para identificación de componentes minoritarios en lípidos. El objetivo final es la obtención de productos y derivados lácteos y de rumiantes que aporten un valor añadido a la salud humana.
 
Email
p.g.cortes@csic.es
 
 
 
 

Refined By:
Autor:  Martínez Marín, A. L.

Resultados 1-20 de 25.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccess2013Adición de aceites vegetales a la dieta de cabras lecheras: Efecto sobre el contenido de ácidos grasos de la grasa lácteaMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Pérez Alba, L. M.; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Gómez Castro, G.; Pérez Hernández, M.; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
2openAccessAnimal Performance.pdf.jpg2011Animal performance and milk fatty acid profile of dairy goats fed diets with different unsaturated plant oilsMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Application of a linear regression model to study the origin of C17 branched-chain fatty acids in caprine milk fatGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Cívico, Alfonso; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Martínez Marín, A. L.artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Associations between major fatty acids in plant oils fed to dairy goats and C18 isomers in milk fatMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
5openAccessdetailfat.pdf.jpg2017Detailed fatty acid profile of serum lipid classes in lactating women and their relationship with milk fatGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Martínez Marín, A. L.; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
6openAccessdietalinseed.pdf.jpg2017Dietary linseed oil increases trans-10,cis-15 18:2 in caprine milk fatGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Cívico, Alfonso; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Peña Blanco, Francisco; Martínez Marín, A. L.artículo
7openAccessalgaemeal.pdf.jpg2021Effects of algae meal supplementation in feedlot lambs with competent reticular groove reflex on growth performance, carcass traits and meat characteristicsNúñez Sánchez, Nieves; Avíles Ramírez, Carmen; Peña Blanco, Francisco; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Vioque Amor, Montserrat; Horcada Ibáñez, Alberto; Martínez Marín, A. L.artículo
8openAccessprofigoat.pdf.jpg2018Effects of dietary concentrate composition and linseed oil supplementation on the milk fatty acid profile of goatsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Cívico, Alfonso; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Peña Blanco, Francisco; Martínez Marín, A. L.artículo
9openAccessanimals-13-00085-v2.pdf.jpg2023Effects of extending milk replacer feeding during the fattening period on the behaviour and welfare of lambs: A preliminary studyGonzález-Martínez, Ana; Martínez Marín, A. L.; Lucena, Rubén; González-Serrano, Miriam; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Rodero, Evangelinaartículo
10openAccessEffects of feeding increasing dietary.pdf.jpg2012Effects of feeding increasing dietary levels of high oleic or regular sunflower or linseed oil on fatty acid profile of goat milkMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Gómez Castro, G.; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Pérez Alba, L. M.; Pérez Hernández, M.; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
11openAccessewelacta.pdf.jpg2019Effects of probiotic supplementation on milk production, blood metabolite profile and enzyme activities of ewes during lactationKafilzadeh, Farokh; Payandeh, Shahab; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Ghadimi, Darab; Schiavone, Achille; Martínez Marín, A. L.artículo
12openAccessregresionrumenico.pdf.jpg2016Estudio del origen del ácido ruménico presente en la grasa láctea de cabras mediante un modelo de regresión linealGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Martínez Marín, A. L.artículo
13openAccessfeedmeat.pdf.jpg2021Feeding algae meal to feedlot lambs with competent reticular groove reflex increases omega-3 fatty acids in meatGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Peña Blanco, Francisco; Núñez Sánchez, Nieves; Requena Domenech, Francisco; Martínez Marín, A. L.artículo
14openAccessidentifiprocedu.pdf.jpg2019Identification and quantification of dimethyl acetals from plasmalogenic lipids in lamb intramuscular fat under different derivatization proceduresGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Rodríguez-Pino, Valle CSIC ; Martínez Marín, A. L.; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
15openAccessinfluenreflex.pdf.jpg2022Influence of dietary algae meal on lipid oxidation and volatile profile of meat from lambs with competent reticular groove reflexAvíles Ramírez, Carmen; Vioque Amor, Montserrat; Polvillo Polo, Oliva; Horcada Ibáñez, Alberto; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Martínez Marín, A. L.artículo
16openAccessintramuscuingred.pdf.jpg2019Intramuscular fatty acid profile of feedlot lambs fed concentrates with alternative ingredientsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Galisteo, Olalla O.; Avíles Ramírez, Carmen; Peña Blanco, Francisco; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Martínez Marín, A. L.artículo
17openAccessintramuslamb.pdf.jpg2021Intramuscular fatty acids in meat could predict enteric methane production by fattening lambsRequena Domenech, Francisco; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Martínez-Miró, Silvia; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Hernández, Fuensanta; Martínez Marín, A. L.artículo
18openAccessoddcompos.pdf.jpg2017Odd- and branched-chain fatty acids in goat milk as indicators of the diet compositionCívico, Alfonso; Núñez Sánchez, Nieves; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Peña Blanco, Francisco; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Schiavone, Achille; Martínez Marín, A. L.artículo
19openAccessoddcharac.pdf.jpg2021Odd- and branched-chain fatty acids in lamb meat as potential indicators of fattening diet characteristicsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Requena Domenech, Francisco; Correro Rueda, Marta; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Schiavone, Achille; Martínez Marín, A. L.artículo
20openAccessfoods-10-00077-v2.pdf.jpg3-ene-2021Odd- and branched-chain fatty acids in lamb meat as potential indicators of fattening diet characteristicsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Requena Domenech, Francisco; Correro Rueda, Marta; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Schiavone, Achille; Martínez Marín, A. L.artículo