Firma en Digital.CSIC (*)
Esteban, Rosa
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Producción y caracterización de nuevos alimentos. Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional
Catedrática de Universidad
 
Especialización
Evaluación de componentes bioactivos y componentes de la pared celular involucrados en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante el procesamiento y almacenamiento; Revalorización de los subproductos de la industria alimentaria como fuentes de ingredientes alimentarios funcionales; Identificación de melatonina en matrices alimentarias y estudio de su influencia en el estrés oxidativo.
 
Email
rosa.esteban@uam.es
 
 
 
 

Resultados 1-16 de 16.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Breads fortified with wholegrain cereals and seeds as source of antioxidant dietary fibre and other bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Moniz, Eva; Casado, Natalia; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Evaluation of phenolic profile and antioxidant properties of Pardina lentil as affected by industrial dehydrationAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Estrella, Isabel CSIC ; Hernández, M. Teresa CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
8openAccessfujimura-et-al-2023-genomic-fold-of-a-naked-ssrna-virus-is-critical-for-stability-and-propagation.pdf.jpg25-jul-2023Genomic fold of a "naked" ssRNA virus is critical for stability and propagationFujimura, Tsutomu CSIC ORCID; Esteban, Rosa CSIC ORCID ; Wickner, Reed B.artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017High hydrostatic pressure in astringent and non-astringent persimmons to obtain fiber-enriched ingredients with improved functionalityRodríguez-Garayar, María CSIC; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Impact of germination on starch, dietary fiber and physicochemical properties in non-conventional legumesBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Cantera, Sara; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Influence of dehydration process in Castellano chickpea: changes in bioactive carbohydrates and functional propertiesAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Onion (Allium cepa L.) by-products as source of dietary fiber: physicochemical properties and effect on serum lipid levels in high-fat fed ratsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Phenolic profile and antioxidant capacity of chickpeas (Cicer arietinum L.) as affected by a dehydration processAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Estrella, Isabel CSIC ; Hernández, M. Teresa CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Physicochemical properties and in vitro antidiabetic potential of fibre concentrates from onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
15closedAccess2009The impact of dehydration process on antinutrients and protein digestibility of some legume floursMartín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Y.; Pedrosa, M. M.; Cuadrado Hoyos, María Carmen; Hernández, T.; Díaz, Soledad; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013The impact of pasteurisation and sterilisation on bioactive compounds of onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Terry, Leon A.; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo