Firma en Digital.CSIC (*)
Benitez, Vanesa
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Producción y caracterización de nuevos alimentos. Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional
Profesora Ayudante Doctor
 
Especialización
Las principales líneas de investigación que lleva a cabo son: Evaluación de componentes bioactivos y componentes de la pared celular involucrados en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante el procesamiento y almacenamiento; Revalorización de los subproductos de la industria alimentaria como fuentes de ingredientes alimentarios funcionales; Identificación de melatonina en matrices alimentarias y estudio de su influencia en el estrés oxidativo.
 
Email
vanesa.benitez@uam.es
 
 
 
 

Results 1-20 of 21 (Search time: 0.041 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Breads fortified with wholegrain cereals and seeds as source of antioxidant dietary fibre and other bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Moniz, Eva; Casado, Natalia; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Coffee parchment as a new dietary fiber ingredient: Functional and physiological characterizationBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Hernanz, Sara; Chantres, Silvia; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Liébana, Rosa; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Evaluation of phenolic profile and antioxidant properties of Pardina lentil As affected by industrial dehydrationAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel CSIC; Hernández, M. Teresa CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2021Extruded coffee parchment shows enhanced antioxidant, hypoglycaemic, and hypolipidemic properties by releasing phenolic compounds from the fibre matrixBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID; Bejerano, Sheila; Cañas, Silvia; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Impact of germination on starch, dietary fiber and physicochemical properties in non-conventional legumesBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Cantera, Sara; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Influence of dehydration process in Castellano chickpea: changes in bioactive carbohydrates and functional propertiesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Male fetal sex is associated with low maternal plasma anti-inflammatory cytokine profile in the first trimester of healthy pregnanciesRamiro-Cortijo, David; Calle, María de la; Böger, Rainer; Hannemann, Juliane; Lüneburg, Nicole; López-Giménez, María R.; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; López de Pablo, Ángel L.; González, María del Carmen; Arribas, Silvia M.artículo
15openAccess2011Mejora de la biodisponibilidad nutricional mediante el proceso biotecnológico de germinación en Vigna unguiculataAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Jiménez, Tania; Calvo, Sara; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Onion (Allium cepa L.) by-products as source of dietary fiber: physicochemical properties and effect on serum lipid levels in high-fat fed ratsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Phenolic profile and antioxidant capacity of chickpeas (Cicer arietinum L.) as affected by a dehydration processAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel CSIC; Hernández, M. Teresa CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Physicochemical properties and in vitro antidiabetic potential of fibre concentrates from onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
19openAccessrevalorizcompou.pdf.jpg2021Revalorization of coffee husk: Modeling and optimizing the green sustainable extraction of phenolic compoundsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Cañas, Silvia; Taladrid, Diego; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Teas and herbal infusions as sources of melatonin and other bioactive non-nutrient componentsHerrera, Teresa CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Bravo, Elena; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martínez Sáez, Nuria CSIC; Arribas, Silvia M.; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo