Foto:
Yolanda_Aguilera.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Aguilera-Gutiérrez, Yolanda
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Producción y caracterización de nuevos alimentos/Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional:
Profesor Contratado Doctor
 
Especialización:
Evaluación de las interacciones y modificaciones de los constituyentes bioactivos y de la pared celular que inciden en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante su procesado y conservación. Aprovechamiento de excedentes y subproductos de la Industria Agroalimentaria como fuente de ingredientes alimentarios funcionales: mejora de la calidad nutricional y tecnofuncionalidad de los mismos. Valoración de procesos tecnológicos para la identificación de compuestos bioactivos (indolaminas) que influyen en el estrés oxidativo presentes en alimentos vegetales
 
 
 
 
Email:
yolanda.aguilera@uam.es
 

Results 1-18 of 18 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Breads fortified with wholegrain cereals and seeds as source of antioxidant dietary fibre and other bioactive compoundsBenitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Moniz, Eva; Casado, Natalia; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Mollá, Esperanza  artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa  ; Herrera, Teresa ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. ; Esteban, Rosa M.  artículo
6closedAccess2019Cocoa shell aqueous phenolic extract preserves mitochondrial function and insulin sensitivity by attenuating inflammation between macrophages and adipocytes in vitroRebollo-Hernanz, Miguel ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A.  ; González de Mejía, Elviraartículo
7closedAccess2019Coffee parchment as a new dietary fiber ingredient: Functional and physiological characterizationBenitez, Vanesa  ; Rebollo-Hernanz, Miguel; Hernanz, Sara; Chantres, Silvia; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Liébana, Rosa; Herrera, Teresa ; Rebollo-Hernanz, Miguel ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. ; Esteban, Rosa M.  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Herrera, Teresa ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Evaluation of phenolic profile and antioxidant properties of Pardina lentil As affected by industrial dehydrationAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel ; Hernández, M. Teresa ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Impact of germination on starch, dietary fiber and physicochemical properties in non-conventional legumesBenitez, Vanesa  ; Cantera, Sara; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Mollá, Esperanza  ; Esteban, Rosa M.  ; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Influence of dehydration process in Castellano chickpea: changes in bioactive carbohydrates and functional propertiesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
14openAccess2011Mejora de la biodisponibilidad nutricional mediante el proceso biotecnológico de germinación en Vigna unguiculataAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa  ; Jiménez, Tania; Calvo, Sara; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Onion (Allium cepa L.) by-products as source of dietary fiber: physicochemical properties and effect on serum lipid levels in high-fat fed ratsBenitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. ; Esteban, Rosa M.  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Phenolic profile and antioxidant capacity of chickpeas (Cicer arietinum L.) as affected by a dehydration processAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel ; Hernández, M. Teresa ; Benitez, Vanesa  ; Esteban, Rosa M.  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Teas and herbal infusions as sources of melatonin and other bioactive non-nutrient componentsHerrera, Teresa ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Rebollo-Hernanz, Miguel ; Bravo, Elena; Benitez, Vanesa  ; Martínez Sáez, Nuria ; Arribas, Silvia M.; Castillo, M. Dolores del  ; Martín-Cabrejas, María A.  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013The impact of pasteurisation and sterilisation on bioactive compounds of onion by-productsBenitez, Vanesa  ; Mollá, Esperanza  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. ; Terry, Leon A.; Esteban, Rosa M.  artículo