Yolanda_Aguilera.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Aguilera, Yolanda
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Producción y caracterización de nuevos alimentos/Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional
Profesor Contratado Doctor
 
Especialización
Evaluación de las interacciones y modificaciones de los constituyentes bioactivos y de la pared celular que inciden en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante su procesado y conservación. Aprovechamiento de excedentes y subproductos de la Industria Agroalimentaria como fuente de ingredientes alimentarios funcionales: mejora de la calidad nutricional y tecnofuncionalidad de los mismos. Valoración de procesos tecnológicos para la identificación de compuestos bioactivos (indolaminas) que influyen en el estrés oxidativo presentes en alimentos vegetales
 
Email
yolanda.aguilera@uam.es
 
 
 
 

Results 1-20 of 52 (Search time: 0.05 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessactivitro.pdf.jpg2022Activating effects of the bioactive compounds from coffee by-products on FGF21 signaling modulate hepatic mitochondrial bioenergetics and energy metabolism in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
2closedAccessMay-2004Alcohol-Induced Lipid and Morphological Changes in Chick Retinal DevelopmentAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Prada, Francisco A.; Martínez, Juan J.; Quesada, Adela; Dorado, Manuel E.artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
5openAccessBioavailarats.pdf.jpg2020Bioavailability of melatonin from lentil sprouts and Its role in the plasmatic antioxidant status in ratsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Tábata Cayuelas, L.; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Ramiro-Cortijo, David; Arribas, Silvia M.; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
6openAccessbiorefinerynutraceuticals.pdf.jpg2023Biorefinery and stepwise strategies for valorizing coffee by-products as bioactive food ingredients and nutraceuticalsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Gil-Ramírez, Alicia CSIC ORCID; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Breads fortified with wholegrain cereals and seeds as source of antioxidant dietary fibre and other bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Moniz, Eva; Casado, Natalia; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
9openAccesschangesproperties.pdf.jpg2023Changes in the cocoa shell dietary fiber and phenolic compounds after extrusion determine its functional and physiological propertiesBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Gil-Ramírez, Alicia CSIC ORCID; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Cocoa shell aqueous phenolic extract preserves mitochondrial function and insulin sensitivity by attenuating inflammation between macrophages and adipocytes in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Coffee parchment as a new dietary fiber ingredient: Functional and physiological characterizationBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Hernanz, Sara; Chantres, Silvia; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
13openAccesscostmellitu.pdf.jpg2019Cost-effective, safe, and personalized cell therapy for critical limb ischemia in type 2 diabetes mellitusSoria-Juan, Bárbara; Escacena, Natalia CSIC; Capilla-González, Vivian CSIC ORCID; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Llanos, Lucía; Tejedo Huamán, Juan Rigoberto CSIC ORCID; Bedoya Bergua, Francisco Javier CSIC ORCID; Juan, Verónica; Cuesta, Antonio de la; Ruiz-Salmerón, Rafael; Andreu, Enrique; Grochowicz, Lukas; Prósper, Felipe; Sánchez-Guijo, Fermín; Lozano, Francisco S.; Miralles, Manuel; Río-Solá, Lourdes del; Castellanos, Gregorio; Moraleda, José M.; Sackstein, Robert; García-Arranz, Mariano; García-Olmo, Damián; Martín, Franz CSIC ORCID; Hmadcha, Abdelkrim CSIC ORCID; Soria Escoms, Bernat CSIC ORCIDartículo
14openAccesshvr123.pdf.jpg2016Derivation of HVR1, HVR2 and HVR3 human embryonic stem cell lines from IVF embryos after preimplantation genetic diagnosis (PGD) for monogenic disorderHmadcha, Abdelkrim CSIC ORCID; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Lozano-Arana, Maria Dolores CSIC; Mellado, Nuria CSIC; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Moya, Cristina; Sánchez-Palazón, Luis CSIC; Palacios Calvo, José CSIC ORCID; Antiñolo, Guillermo CSIC ORCID; Soria Escoms, Bernat CSIC ORCIDartículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Liébana, Rosa CSIC ORCID; Herrera, Teresa CSIC ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
18openAccessevaluationrats.pdf.jpg2023Evaluation of parameters which influence voluntary ingestion of supplements in ratsRuvira, Santiago; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Ramiro-Cortijo, David; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Muñoz-Valverde, David; Arribas, Silvia M.artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Evaluation of phenolic profile and antioxidant properties of Pardina lentil as affected by industrial dehydrationAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Estrella, Isabel CSIC ; Hernández, M. Teresa CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
20openAccessexploringdigestion.pdf.jpg2023Exploring the potential of phenolic compounds from the coffee pulp in preventing cellular oxidative stress after in vitro digestionCañas, Silvia CSIC ORCID; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Martín-Trueba, María CSIC; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Gil-Ramírez, Alicia CSIC ORCID; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID artículo