Yolanda_Aguilera.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Aguilera-Gutiérrez, Yolanda
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Producción y caracterización de nuevos alimentos/Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional
Profesor Contratado Doctor
 
Especialización
Evaluación de las interacciones y modificaciones de los constituyentes bioactivos y de la pared celular que inciden en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante su procesado y conservación. Aprovechamiento de excedentes y subproductos de la Industria Agroalimentaria como fuente de ingredientes alimentarios funcionales: mejora de la calidad nutricional y tecnofuncionalidad de los mismos. Valoración de procesos tecnológicos para la identificación de compuestos bioactivos (indolaminas) que influyen en el estrés oxidativo presentes en alimentos vegetales
 
Email
yolanda.aguilera@uam.es
 
 
 
 

Results 1-20 of 23 (Search time: 0.06 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Estrella, Isabel CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
3openAccessBioavailarats.pdf.jpg2020Bioavailability of melatonin from lentil sprouts and Its role in the plasmatic antioxidant status in ratsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Tábata Cayuelas, L.; Dueñas, Montserrat; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Ramiro-Cortijo, David; Arribas, Silvia M.; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
4closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Breads fortified with wholegrain cereals and seeds as source of antioxidant dietary fibre and other bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Moniz, Eva; Casado, Natalia; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Cocoa shell aqueous phenolic extract preserves mitochondrial function and insulin sensitivity by attenuating inflammation between macrophages and adipocytes in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Coffee parchment as a new dietary fiber ingredient: Functional and physiological characterizationBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Hernanz, Sara; Chantres, Silvia; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Liébana, Rosa; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Estimation of scavenging capacity of melatonin and other antioxidants: Contribution and evaluation in germinated seedsAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Herrera, Teresa CSIC ORCID ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Evaluation of phenolic profile and antioxidant properties of Pardina lentil As affected by industrial dehydrationAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel CSIC; Hernández, M. Teresa CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Impact of germination on starch, dietary fiber and physicochemical properties in non-conventional legumesBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Cantera, Sara; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Influence of dehydration process in Castellano chickpea: changes in bioactive carbohydrates and functional propertiesAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
15openAccess2011Mejora de la biodisponibilidad nutricional mediante el proceso biotecnológico de germinación en Vigna unguiculataAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Jiménez, Tania; Calvo, Sara; Díaz, María Felicia; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Onion (Allium cepa L.) by-products as source of dietary fiber: physicochemical properties and effect on serum lipid levels in high-fat fed ratsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
17openAccessphenolpathway.pdf.jpg2019Phenolic compounds from coffee by-products modulate adipogenesis-related inflammation, mitochondrial dysfunction, and insulin resistance in adipocytes, via insulin/PI3K/AKT signaling pathwaysRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Phenolic profile and antioxidant capacity of chickpeas (Cicer arietinum L.) as affected by a dehydration processAguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Dueñas, Montserrat; Estrella, Isabel CSIC; Hernández, M. Teresa CSIC; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Physicochemical properties and in vitro antidiabetic potential of fibre concentrates from onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Esteban, Rosa M. CSIC artículo
20openAccessrelationvitro.pdf.jpg2019Relationship of the phytochemicals from coffee and cocoa by-products with their potential to modulate biomarkers of metabolic syndrome in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera-Gutiérrez, Yolanda ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo