Firma en Digital.CSIC (*)
Bartolomé, Begoña
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Biotecnología y microbiología de alimentos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
Biotecnología Enológica Aplicada
 
Email
b.bartolome@csic.es
 
 
Página web
 
Otros identificadores (con url)
 

Refined By:
Autor:  Bartolomé, Begoña

Resultados 1-20 de 176.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg20175-(3′,4′-Dihydroxyphenyl)-γ-valerolactone and its sulphate conjugates, representative circulating metabolites of flavan-3-ols, exhibit anti-adhesive activity against uropathogenic Escherichia coli in bladder epithelial cellsMena, Pedro; González de Llano, Dolores CSIC ORCID ; Esteban-Fernández, Adelaida CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Del Rio, Daniele; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID artículo
2openAccessdietaryanimals.pdf.jpg2023A dietary polyphenol metabolite alters CA1 excitability ex vivo and mildly affects cortico-hippocampal field potential generators in anesthetized animalsMontero-Atalaya, Marta CSIC ORCID; Expósito, Sara CSIC ORCID; Muñoz-Arnaiz, Ricardo; Makarova, Julia CSIC ORCID; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Martín, Eduardo; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Herreras, Óscar CSIC ORCID artículo
3openAccessamultihealth.pdf.jpg2021A multi-omics approach for understanding the effects of moderate wine consumption on human intestinal healthBelda, Ignacio; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Tamargo, Alba ; Ravarani, Charles N.; Acedo, Alberto CSIC ORCID; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
4openAccess2015A survey of modulation of gut microbiota by dietary polyphenolsDueñas, Montserrat CSIC ORCID; Muñoz-González, Irene CSIC ORCID; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Jiménez-Girón, Ana CSIC; Sánchez-Patán, Fernando CSIC; Santos-Buelga, Celestino; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013A winery-scale trial of the use of antimicrobial plant phenolic extracts as preservatives during wine ageing in barrelsGonzález-Rompinelli, E. CSIC; Rodríguez-Bencomo, Juan José CSIC; García-Ruiz, Almudena CSIC ORCID; Sánchez-Patán, Fernando CSIC; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
6openAccessactivitymacrophages.pdf.jpg2023Activity of microbial-derived phenolic acids and their conjugates against LPS-induced damage in neuroblastoma cells and macrophagesGonzález de Llano, Dolores CSIC ORCID ; Roldán García, Mikel CSIC; Parro, Laura CSIC; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Adherence to a Mediterranean diet influences the fecal metabolic profile of microbial-derived phenolics in a Spanish cohort of middle-age and older peopleGutiérrez-Díaz, Isabel CSIC ORCID CVN; Fernández-Navarro, Tania CSIC ORCID; Salazar, Nuria CSIC ORCID; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; González de los Reyes-Gavilán, Clara CSIC ORCID ; Gueimonde Fernández, Miguel CSIC ORCID ; González Solares, Soniaartículo
8openAccessAlmond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb).pdf.jpgsep-2010Almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb) polyphenols: From chemical characterization to targeted analysis of phenolic metabolites in humansBartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Monagas Juan, María Josefina CSIC; Garrido, Ignacio CSIC; Gómez-Cordovés, Carmen CSIC ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Lebrón-Aguilar, Rosa CSIC ORCID ; Urpí-Sarda, Mireia; Llorach, Rafael CSIC ORCID; Andrés-Lacueva, Cristinaartículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb) skins as a potential source of bioactive polyphenolsMonagas Juan, María Josefina CSIC; Garrido, Ignacio CSIC; Lebrón-Aguilar, Rosa CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Gómez-Cordovés, Carmen CSIC artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019An integrative salivary approach regarding palate cleansers in wine tastingTaladrid, Diego CSIC ORCID CVN; Lorente, Laura; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Laguna Cruañes, Laura CSIC ORCIDartículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018An ultrahigh-performance liquid chromatography-time-of-flight mass spectrometry metabolomic approach to studying the impact of moderate red-wine consumption on urinary metabolomeEsteban-Fernández, Adelaida CSIC; Ibáñez, Clara CSIC; Simó, Carolina CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Anthocyanin-derived pigments in Graciano, Tempranillo, and Cabernet Sauvignon wines produced in SpainMonagas Juan, María Josefina CSIC; Núñez Morales, Verónica; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Gómez-Cordovés, Carmen CSIC artículo
13openAccessActivity of Cranberry.pdf.jpg2015Anti-adhesive activity of cranberry phenolic compounds and their microbial-derived metabolites against uropathogenic Escherichia coli in bladder epithelial cell culturesGonzález de Llano, Dolores CSIC ORCID ; Esteban-Fernández, Adelaida CSIC; Sánchez-Patán, Fernando CSIC; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antibacterial activity of wine phenolic compounds and oenological extracts against potential respiratory pathogensCueva, Carolina CSIC ORCID ; Muñoz-González, Irene CSIC ORCID; Bustos, Irene CSIC; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Campo, Rosa del; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
15openAccessAntibiosis of vineyard.pdf.jpg2011Antibiosis of vineyard ecosystem fungi against food-borne microorganismsCueva, Carolina CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Antimicrobial activity of lacticin 3147 against oenological lactic acid bacteria. Combined effect with other antimicrobial agentsGarcía-Ruiz, Almudena CSIC ORCID; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Peláez, Carmen CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Martínez-Cuesta, M. Carmen CSIC ORCID artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2010Antimicrobial activity of phenolic acids against commensal, probiotic and pathogenic bacteriaCueva, Carolina CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Requena, Teresa CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID artículo
18openAccess12906_2019_Article_2533.pdf.jpg21-jun-2019Antimicrobial activity of red wine and oenological extracts against periodontal pathogens in a validated oral biofilm modelSánchez, María C.; Ribeiro-Vidal, Honorato; Esteban-Fernández, Adelaida CSIC; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Figuero, Elena; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Sanz, Mariano; Herrera, Davidartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antimicrobial phenolic extracts able to inhibit lactic acid bacteria growth and wine malolactic fermentationGarcía-Ruiz, Almudena CSIC ORCID; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; González-Rompinelli, E. CSIC; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID artículo
20openAccessfoods-08-00075.pdf.jpg15-feb-2019Antioxidant characterization and biological effects of grape pomace extracts supplementation in Caenorhabditis elegansAyuda-Durán, Begoña; González-Manzano, Susana; Gil-Sánchez, Irene CSIC; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Sanz-Buenhombre, Marisa; Guadarrama, Alberto; Santos-Buelga, Celestino; González-Paramás, Ana M.artículo