Firma en Digital.CSIC (*)
Perona, Javier S.
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento
Alimentación y Salud; Grupo: Compuestos bioactivos, nutrición y salud
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Compuestos bioactivos, nutrición y salud.
 
Email
perona@ig.csic.es
 
 
 
Otros identificadores (con url)
 

Refined By:
Autor:  Ruiz-Gutiérrez, Valentina

Resultados 1-20 de 58.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgnov-2019A Mediterranean Diet Rich in Extra-Virgin Olive Oil Is Associated with a Reduced Prevalence of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Older Individuals at High Cardiovascular RiskPintó, Xavier; Ros, Emilio; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Perona, Javier S. CSIC ORCID artículo
2closedAccessene-2003Alteration of lipids, G proteins, and PKC in cell membranes of elderly hypertensivesEscribá, Pablo V. CSIC ORCID; Sánchez-Domínguez, José M. CSIC; Alemany, Regina; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Characterization of the triacylglycerol molecular species of fish oil by reversed-phase high performance liquid chromatographyPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
4openAccessPresion_arterial.pdf.jpgene-2007El consumo de aceite de oliva virgen extra reduce la presión arterialRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Perona, Javier S. CSIC ORCID artículo
5closedAccessmar-2007Consumption of Virgin Olive Oil Influences Membrane Lipid Composition and Regulates Intracellular Signaling in Elderly Adults With Type 2 Diabetes MellitusPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Vögler, Oliver; Sánchez-Domínguez, José M. CSIC; Montero Romero, Emilio; Escribá, Pablo V. CSIC ORCID; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg20-mar-1998Determination of rat liver triglycerides by gas-liquid chromatography and reversed-phase high-performance liquid chromatographyPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Barrón, Luis J. R.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
7closedAccessjun-2004Dietary virgin olive oil triacylglycerols as an independent determinant of very low-density lipoprotein compositionPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Cañizares, Julio; Montero Romero, Emilio; Sánchez-Domínguez, José M. CSIC; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
8openAccessLipoprotein.pdf.jpgene-2008Differential modulation of hepatic very low-density lipoprotein secretion by triacylglycerol-rich lipoproteins derived from different oleic-acid rich dietary oilsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Avella, Michael; Botham, K. M.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
9closedAccessfeb-2005Effect of dietary high-oleic-acid oils that are rich in antioxidants on microsomal lipid peroxidation in ratsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Arcemis, César; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Catalá, Ángelartículo
10closedAccess2000Effect of two high-oleic oils on the liver lipid composition of spontaneously hypertensive ratsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
11closedAccessene-2008Effects of 2-hydroxyoleic acid on the structural properties of biological and model plasma membranesPrades, Jesús; Alemany, Regina; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Funari, Sergio S.; Vögler, Oliver; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Escribá, Pablo V. CSIC ORCID; Barceló, Franciscaartículo
12closedAccessene-2004Effects of different dietary oils on inflammatory mediator generation and fatty acid composition in rat neutrophilsPuerta, Rocío de la; Martínez-Domínguez, E.; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
13closedAccess7-sep-2005Effects of Oleic Acid Rich Oils on Aorta Lipids and Lipoprotein Lipase Activity of Spontaneously Hypertensive RatsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Rodríguez-Rodríguez, Rosalía CSIC ORCID; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
14openAccessPomace_2010.pdf.jpg22-may-2010Effects of Pomace Olive Oil on Postprandial Lipid Metabolism in HIV PatientsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Rivas-García, Francisco CSIC; Aguilar, M.; Prada, José Luis; Arco, A. del; García, María; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
15closedAccess9-dic-2009Evaluation of the Effect of Dietary Virgin Olive Oil on Blood Pressure and Lipid Composition of Serum and Low-Density Lipoprotein in Elderly Type 2 Diabetic SubjectsPerona, Javier S. CSIC ORCID ; Montero Romero, Emilio; Sánchez-Domínguez, José M. CSIC; Cañizares, Julio; García, María; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
16closedAccessdic-2006Fatty acid composition of chylomicron remnant-like particles influences their uptake and induction of lipid accumulation in macrophagesPascale, Clara de; Avella, Michael; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Wheeler-Jones, Caroline; Botham, K. M.artículo
17openAccessAlemany_BBA2006.pdf.jpgabr-2007G protein-coupled receptor systems and their lipid environment in health disorders during agingAlemany, Regina; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Sánchez-Domínguez, José M. CSIC; Montero Romero, Emilio; Cañizares, Julio; Bressani, Ricardo; Escribá, Pablo V. CSIC ORCID; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Incorporation of dietary triacylglycerols from olive oil and high-oleic sunflower oil into VLDL triacylglycerols of hypertensive patientsRuiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Pacheco, Yolanda M. CSIC ORCID; Muriana, Francisco J. G. CSIC ORCID ; Villar, Joséartículo
19openAccessDietary_fats.pdf.jpgnov-2000Influence of different dietary fats on triacylglycerol deposition in rat adipose tissuePerona, Javier S. CSIC ORCID ; Portillo, María Puy; Macarulla, M. Teresa; Tueros, Ana I.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo
20closedAccessjun-2007Influence of minor components of olive oils on the composition and size of TRLs and on macrophage receptors involved in foam cell formation.Cabello-Moruno, Rosana CSIC; Perona, Javier S. CSIC ORCID ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC artículo