Firma en Digital.CSIC (*):
Perona, Javier S.
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento:
Alimentación y Salud; Grupo: Compuestos bioactivos, nutrición y salud
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Compuestos bioactivos, nutrición y salud.
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
perona@ig.csic.es
 

Results 1-20 of 72 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessGrasasYAceites_2018_V69_e261.pdf.jpg2018A Mediterranean-style breakfast increases postprandial serum α-tocopherol levels in lean and obese individualsGarcía Rodríguez, Silvia; Sinausia-Nieva, Laura; Barragán Acebedo, Carmen P.; Montero, Romero, Emilio; Perona, Javier S.  Artículo
2closedAccessJan-2003Alteration of lipids, G proteins, and PKC in cell membranes of elderly hypertensivesEscribá, Pablo V.; Sánchez-Domínguez, José M.; Alemany, Regina; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
3openAccessPostprint_2017_BioResNur_V19_P419.pdf.jpg21-Apr-2017Association of Exclusive Breastfeeding Duration With Systemic Inflammation Markers in Adolescents: A Cross-Sectional StudyGonzález Jiménez, Emilio; Schmidt-RioValle, Jacqueline; Sinausia-Nieva, Laura; Perona, Javier S.  Artículo
4openAccessPostprint_2016_ExpBiolMed_V241_Iss16.pdf.jpg2016Brief Communication: Discordant ability of the triglyceride to apolipoprotein B ratio to predict triglyceride-rich lipoprotein particle size in normal-weight and obese menAmigo Benavent, Myriam; Sinausia-Nieva, Laura; Perona, Javier S.  Artículo
5openAccessNutHosp.pdf.jpgMay-2011Ceruloplasmina y su importancia clínica como factor indicador del riesgo cardiovascular en una población de escolares de GranadaAguilar-Cordero, M. J.; González Jiménez, E.; Perona, Javier S.  ; Álvarez-Ferré, J.; Padilla López, Carlos Alberto; Rivas-García, Francisco; Katarzyna, P.; Ocete Hita, EstherArtículo
6openAccessPresion_arterial.pdf.jpgJan-2007El consumo de aceite de oliva virgen extra reduce la presión arterialRuiz-Gutiérrez, Valentina ; Perona, Javier S.  Artículo
7closedAccessMar-2007Consumption of Virgin Olive Oil Influences Membrane Lipid Composition and Regulates Intracellular Signaling in Elderly Adults With Type 2 Diabetes MellitusPerona, Javier S.  ; Vögler, Oliver; Sánchez-Domínguez, José M.; Montero, Emilio; Escribá, Pablo V.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
8openAccesshvr123.pdf.jpg2016Derivation of HVR1, HVR2 and HVR3 human embryonic stem cell lines from IVF embryos after preimplantation genetic diagnosis (PGD) for monogenic disorderHmadcha, Abdelkrim ; Aguilera, Yolanda ; Lozano-Arana, Maria Dolores; Mellado, Nuria; Perona, Javier S.  ; Moya, Cristina; Sánchez-Palazón, Luis; Palacios Calvo, José ; Antiñolo, Guillermo ; Soria Escoms, Bernat Artículo
9closedAccessJun-2004Dietary virgin olive oil triacylglycerols as an independent determinant of very low-density lipoprotein compositionPerona, Javier S.  ; Cañizares, Julio; Montero, Emilio; Sánchez-Domínguez, José M.; Pacheco, Yolanda M. ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
10openAccessLipoprotein.pdf.jpgJan-2008Differential modulation of hepatic very low-density lipoprotein secretion by triacylglycerol-rich lipoproteins derived from different oleic-acid rich dietary oilsPerona, Javier S.  ; Avella, Michael; Botham, K. M.; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
11closedAccessFeb-2005Effect of dietary high-oleic-acid oils that are rich in antioxidants on microsomal lipid peroxidation in ratsPerona, Javier S.  ; Arcemis, César; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Catalá, ÁngelArtículo
12closedAccess2000Effect of two high-oleic oils on the liver lipid composition of spontaneously hypertensive ratsPerona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
13closedAccessJan-2008Effects of 2-hydroxyoleic acid on the structural properties of biological and model plasma membranesPrades, Jesús; Alemany, Regina; Perona, Javier S.  ; Funari, Sergio S.; Vögler, Oliver; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Escribá, Pablo V.; Barceló, FranciscaArtículo
14closedAccessJan-2004Effects of different dietary oils on inflammatory mediator generation and fatty acid composition in rat neutrophilsPuerta, Rocío de la; Martínez-Domínguez, E.; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
15closedAccess7-Sep-2005Effects of Oleic Acid Rich Oils on Aorta Lipids and Lipoprotein Lipase Activity of Spontaneously Hypertensive RatsPerona, Javier S.  ; Rodríguez-Rodríguez, Rosalía ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
16openAccessPomace_2010.pdf.jpg22-May-2010Effects of Pomace Olive Oil on Postprandial Lipid Metabolism in HIV PatientsPerona, Javier S.  ; Rivas-García, Francisco; Aguilar, M.; Prada, José Luis; Arco, A. del; García, María; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
17openAccess2011Estudio de los niveles séricos de leptina, ceruloplasmina y lipoproteína (a) como indicadores del riesgo cardiovascular en una población de adolescentes de Granada (España)Aguilar-Cordero, M. J.; González Jiménez, E.; Álvarez-Ferré, C. A.; López, Padilla; Rivas-García, Francisco; Perona, Javier S.  ; García Aguilar, R.Artículo
18openAccessManuscrito_aceptado.pdf.jpgJun-2013Evaluation of a method of preparation of lipid emulsions as a model for chylomicron-like particles.Antelo, Aránzazu; Perona, Javier S.  Artículo; Artículo
19closedAccess9-Dec-2009Evaluation of the Effect of Dietary Virgin Olive Oil on Blood Pressure and Lipid Composition of Serum and Low-Density Lipoprotein in Elderly Type 2 Diabetic SubjectsPerona, Javier S.  ; Montero, Emilio; Sánchez-Domínguez, José M.; Cañizares, Julio; García, María; Ruiz-Gutiérrez, Valentina Artículo
20closedAccessDec-2006Fatty acid composition of chylomicron remnant-like particles influences their uptake and induction of lipid accumulation in macrophagesPascale, Clara de; Avella, Michael; Perona, Javier S.  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Wheeler-Jones, Caroline; Botham, K. M.Artículo