Productos Naturales Vegetales / Natural Plant Products

Nombre/Name
Productos Naturales Vegetales / Natural Plant Products
 
Fecha de inicio/Start Year
01/01/2020
 
Instituto/Institute
CSIC - Instituto de la Grasa (IG)
 
Departamento/Department
Dpto. de Fitoquímica de los Alimentos / Food Phytochemistry Department
 
Línea de Investigación/Research Line
Foods, Functional Ingredients and Health. Bioactive compounds in plant foods and products
 
Especialización principal/Focus Area
A7. Ciencia y Tecnologías de los alimentos. A7.3 Tecnología de los alimentos. A7. 1 Alimentos funcionales y nutrición.
 
Descripción/Description
[ES] Compuestos fenólicos derivados de la oliva y sus subproductos. Valorización del alpeorujo y subproductos vegetales mediante obtención de compuestos bioactivos con nuevos disolventes eutécticos naturales (NADES).Efecto bioactivo de compuestos fenólicos y NADES.
[EN] Phenolic compounds derived from olive and its by-products. Valorisation of alpeorujo (olive pomace) and plant by-products by obtaining bioactive compounds with new natural eutectic solvents (NADES). Bioactive effect of phenolic compounds and NADES. Procedures for the obtention of Virgin Olive Oil with Zero Waste Residue by means of Circular Recycling Processes of alpeorujo.