Derechos | Preview | Fecha Public. | Título | Autor(es) | Tipo |
openAccess | | 2021 | Acylglycerol synthesis including EPA and DHA from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) belly flap oil and caprylic acid catalyzed by Thermomyces lanuginosus lipase under supercritical carbon dioxide | Pando, Mª Elsa; Rodríguez, Alicia; Valenzuela, Mª Antonieta; Berríos, Mª Macarena; Rivera, Matías; Romero, Nalda; Barriga, Andrés; Aubourg, Santiago P. CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 2017 | Antioxidant and antimicrobial effects of stevia ( Stevia rebaudiana Bert.) extracts during preservation of refrigerated salmon paste | Ortiz, Jaime; Romero, Nalda; Puente-Díaz, Luis; Burgos, Katherine; Toro, María; Ramírez, Leslie; Rodríguez, Alicia; Barros-Velázquez, Jorge CSIC ORCID; Aubourg, Santiago P. CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 22-dic-2010 | Comparative study of virgin olive oil quality from single varieties cultivated in Chile and Spain | García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Romero, Nalda; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID | artículo |
openAccess | | 30-oct-1997 | Comportamiento de aceites poliinsaturados en la preparación de patatas fritas para consumo inmediato: Formación de nuevos compuestos y comparación de métodos analíticos | Masson, Lilia; Robert, Paz; Romero, Nalda; Izaurieta, Macarena; Valenzuela, S.; Ortiz, Jaime; Dobarganes, M. Carmen CSIC | artículo |
openAccess | | 9-nov-2022 | Effect of Structured Phenolic Lipids with EPA/DHA and Gallic Acid against Metabolic-Associated Fatty Liver Disease (MAFLD) in Mice | Dovale-Rosabal, Gretel; Espinosa, Alejandra; Rodríguez, Alicia; Barriga, Andrés; Palomino-Calderón, Alan; Romero, Nalda; Troncoso, Rodrigo Hernán; Aubourg, Santiago P. CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | jul-2004 | Effect of α-tocopherol and α-tocotrienol on the performance of Chilean hazelnut oil (Gevuina avellana Mol) at high temperature | Romero, Nalda; Robert, Paz; Masson, Lilia; Ortiz, Jaime; Pavez, Jacquelinne; Garrido, Carolina; Foster, Mariela; Dobarganes, M. Carmen CSIC | artículo |
openAccess | | 2020 | EPA/DHA concentrate by urea complexation decreases hyperinsulinemia and increases Plin5 in the liver of mice ed a high-fat diet | Espinosa, Alejandra; Ross, Andrés; Dovale-Rosabal, Gretel; Pino-de la Fuente, Francisco; Uribe-Oporto, Ernesto; Sacristán, Camila; Ruiz, Paulina; Valenzuela, Rodrigo; Romero, Nalda; Aubourg, Santiago P. CSIC ORCID; Rodríguez, Alicia | artículo |
openAccess | | 2023 | Extracción de aceite proveniente de maqui liofilizado mediante fluido supercrítico CO2 y caracterización de los compuestos antioxidantes | Sánchez, Camila; Rodríguez, Alicia; Reinoso, Francisca; Apaza, Dayana; Dovale-Rosabal, Gretel; González, D.; Romero, Nalda; Espinosa, Alejandra; Pando, Mª Elsa; Valenzuela, Rodrigo; Claría, B.; Aubourg, Santiago P. CSIC ORCID | póster de congreso |
openAccess | | 30-dic-2001 | Fritura industrial de patatas crisps. Influencia del grado de insaturación de la grasa de fritura sobre la estabilidad oxidativa durante el almacenamiento | Robert, Paz; Masson, Lilia; Romero, Nalda; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Izaurieta, Macarena; Ortiz, Jaime; Wittig, Emma | artículo |
closedAccess | | 2016 | Influence of agroclimatic parameters on phenolic and volatile compounds of Chilean virgin olive oils and characterization based on geographical origin, cultivar and ripening stage | Romero, Nalda; Saavedra, Jorge; Tapia, Francisco; Sepúlveda, Betsabet; Aparicio López, Ramón CSIC ORCID | artículo |
openAccess | | 2023 | Interesterificación enzimática de aceite de maqui (Aristotelia chilensis) prensado en frío y aceite de "belly" de Trucha Arcoíris (Oncorhynchus mykiss) mediante CO2 supercrítico | Reinoso, Francisca; Rodríguez, Alicia; Sánchez, Camila; Apaza, Dayana; Dovale-Rosabal, Gretel; González, D.; Romero, Nalda; Espinosa, Alejandra; Pando, Mª Elsa; Valenzuela, Rodrigo; Claría, B.; Uribe, Elsa; Aubourg, Santiago P. CSIC ORCID | póster de congreso |
openAccess | | 2018 | Maximization of the docosahexaenoic and eicosapentaenoic acids content in concentrates obtained from a by-product of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) processing | Pando, Mª Elsa; Rodríguez, Alicia; Galdames, Andrea; Berríos, Mª Macarena; Rivera, Matías; Romero, Nalda; Valenzuela, Mª Antonieta; Ortiz, Jaime; Aubourg, Santiago P. CSIC ORCID | artículo |
openAccess | | 30-jun-2002 | Stability of potato chips fried in vegetable oils with different degree of unsaturation. | Masson, Lilia; Robert, Paz; Dobarganes, M. Carmen CSIC ; Urra, Carlos; Romero, Nalda; Ortiz, Jaime; Goicoechea, E.; Pérez, P.; Salamé, E.; Torres, Rodrigo | artículo |
openAccess | | 27-abr-2022 | The Impact of Mild Frost Occurring at Different Harvesting Times on the Volatile and Phenolic Composition of Virgin Olive Oil | Pino, Catalina; Sepúlveda, Betsabet; Tapia, Francisco; Saavedra, Jorge; García-González, Diego L. CSIC ORCID ; Romero, Nalda | artículo |