English   español  

Browsing by Author Espejo-Calvo, Juan Antonio

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 18 of 18
RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
openAccessAnti-Inflammatory_Fernandez_PV_Art_2021.pdf.jpg22-Jan-2021Anti-Inflammatory and Antioxidant Activity of Hydroxytyrosol and 3,4-Dihydroxyphenyglycol Purified from Table Olive EffluentsFernández-Prior, África; Bermúdez-Oria, Alejandra; Millán-Linares, María del Carmen CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
openAccessfoods_11_00652_v2.pdf.jpg23-Feb-2022Asparagus Roots: From an Agricultural By-Product to a Valuable Source of FructansViera Alcaide, Isabel CSIC ORCID ; Hamdi, Amel; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
openAccessnutrients_2019_11_01728.pdf.jpg26-Jul-2019Cardioprotective Effect of a Virgin Olive Oil Enriched with Bioactive Compounds in Spontaneously Hypertensive RatsVázquez, Alejandra; Sánchez-Rodríguez, Estefanía; Vargas, Félix; Montoro-Molina, Sebastián; Romero, Miguel; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Vilchez, Pedro; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Olmo-García, Lucía; Carrasco-Pancorbo, Alegría; Torre, Rafael de la; Fitó, Montserrat; Covas, María Isabel; Martínez de Victoria, Emilio; Mesa, Mª Doloresartículo
openAccessPostP_2009_FoodChem_V113_P665.pdf.jpgMar-2009Effect of extraction method on chemical composition and functional characteristics of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María CSIC; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
openAccessPostP_2009_FoodChem_V116_P484.pdf.jpg15-Sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María CSIC; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID artículo
openAccessnutrients-11-00561.pdf.jpg6-Mar-2019Effects of Virgin Olive Oils Differing in Their Bioactive Compound Contents on Biomarkers of Oxidative Stress and Inflammation in Healthy Adults: A Randomized Double-Blind Controlled TrialSanchez-Rodriguez, Estefania; Biel-Glesson, Sara; Fernández-Navarro, José Ramón; Calleja, Miguel A.; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Gil-Extremera, Blas; Torre, Rafael de la; Fitó, Montserrat; Covas, María Isabel; Vilchez, Pedro; Alché Ramírez, Juan de Dios; Martínez de Victoria, Emilio; Gil, Ángel; Mesa, María D.artículo
openAccessnutrients-10-00626.pdf.jpg16-May-2018Effects of Virgin Olive Oils Differing in Their Bioactive Compound Contents on Metabolic Syndrome and Endothelial Functional Risk Biomarkers in Healthy Adults: A Randomized Double-Blind Controlled TrialSánchez Rodríguez, Estefanía; Lima Cabello, Elena; Biel-Glesson, Sara; Fernández-Navarro, José Ramón; Calleja, Miguel A.; Roca, María CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Gil-Extremera, Blas; Soria-Florido, María Trinidad; Torre, Rafael de la; Fitó, Montserrat; Covas, María Isabel; Alché Ramírez, Juan de Dios; Martínez de Victoria, Emilio; Gil, Ángel; Mesa, María D.artículo
openAccess1-Dec-2022Evolution of Hydroxytyrosol, Hydroxytyrosol 4-β-d-Glucoside, 3,4-Dihydroxyphenylglycol and Tyrosol in Olive Oil Solid Waste or "Alperujo"Fernández-Prior, África; Bermúdez-Oria, Alejandra; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; López-Maestro, Francisco; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
openAccessantioxidants-10-00202-v3.pdf.jpg30-Jan-2021From Green Technology to Functional Olive Oils: Assessing the Best Combination of Olive Tree-Related Extracts with Complementary BioactivitiesHernáez, Álvaro; Jaramillo Carmona, Sara M. ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Covas, María Isabel; Blanchart, Gemma; Torre, Rafael de la; Carrasco-Pancorbo, Alegría; Mesa, María Dolores; Fernández-Prior, África; Castañer, Olga; Fitó, Montserratartículo
openAccessJFF_2021_V83_104561.pdf.jpg1-Aug-2021May bioactive compounds from the olive fruit improve the postprandial insulin response in healthy adults?Sánchez-Rodríguez, Estefanía; Vázquez-Aguilar, Laura Alejandra; Biel-Glesson, Sara; Fernández-Navarro, José Ramón; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Olmo-Peinado, Jose María; de la Torre, Rafael; Fitó, Montserrat; Covas, María Isabel; Romero Barranco, Concepción CSIC ORCID ; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Martínez de Victoria, Emilio; Gil, Ángel; Mesa, María Doloresartículo
openAccessGrasasYAceites_2019_V70_e310.pdf.jpg2019Nutritional composition and antioxidant activity of different walnut varieties (Juglans regia L.) from Nerpio (Spain) in comparison to commercial varietiesViera Alcaide, Isabel CSIC ORCID ; Hamdi, Amel; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID artículo
openAccessWO2021240041A1.pdf.jpg2-Dec-2021Procedimiento de obtención de 3,4-dihidroxifenilglicol (DHFG)Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Bermúdez-Oria, Alejandra; Fernández-Prior, África; Espejo-Calvo, Juan Antoniosolicitud de patente
openAccessES2881826A1.pdf.jpg30-Nov-2021Procedimiento de obtención de 3,4-dihidroxifenilglicol (DHFG)Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Bermúdez-Oria, Alejandra; Fernández-Prior, África; Espejo-Calvo, Juan Antoniosolicitud de patente
openAccess30-Dec-2021Procedimiento de obtencion de 3,4-dihidroxifenilglicol (DHFG)Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Bermúdez-Oria, Alejandra; Fernández-Prior, África; Espejo-Calvo, Juan Antoniopatente
openAccessBMC_Complem_Alternative_Med_2016_V16_Art404.pdf.jpg22-Oct-2016The NUTRAOLEOUM Study, a randomized controlled trial, for achieving nutritional added value for olive oilsBiel, Sara; Mesa, M. Dolores; Torre, Rafael de la; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Fernández-Navarro, José Ramón; Fitó, Montserrat; Sánchez Rodríguez, Estefanía; Rosa, Carmen; Marchal, Rosa; Alché Ramírez, Juan de Dios; Expósito, Manuela; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Gandul-Rojas, Beatriz CSIC ORCID ; Calleja, Miguel Ángel; Covas, María Isabelartículo
openAccessWO2018083361A1.pdf.jpg11-May-2018Use of 3,4-dihydroxyphenylglycol (DHPG) as a plant growth regulatorRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Rojano-Delgado, Antonia María; Fernández-Prior, Áfricasolicitud de patente
openAccessEP3539383A1.pdf.jpg18-Sep-2019Use of 3,4-dihydroxyphenylglycol (DHPG) as a plant growth regulatorRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Rojano-Delgado, Antonia María; Fernández-Prior, Áfricasolicitud de patente
openAccessES2671137A1.pdf.jpg5-Jun-2018Uso del 3,4-dihidroxifenilglicol (DHFG) como fitorreguladorRodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Espejo-Calvo, Juan Antonio; Rojano-Delgado, Antonia María; Fernández-Prior, Áfricasolicitud de patente