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Navegación por Autor Martínez Lapuente, Leticia

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openAccessmolecules-26-04452.pdf.jpg23-jul-2021Effect of sonication treatment and maceration time in the extraction of polysaccharide compounds during red wine vinificationMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Pérez-Porras, Paula; Bautista-Ortín, Ana Belén; Gómez-Plaza, Encarna; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg27-jun-2016Effect of the winemaking technology on the phenolic compounds, foam parameters in sparklig wines from TempranilloRuiz, A.; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; González-Huerta, Carlos; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-ago-2019Effects of different oenological techniques on the elaboration of adequate base wines for red sparkling wine production: phenolic composition, sensory properties and foam parametersGonzález-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Palacios García, Antonio Tomás CSIC; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; Pérez-Magariño, Silviaartículo
closedAccessmod vers.aut pend.pdf.jpgsep-2013Effects of water-deficit irrigation on hormonal content and nitrogen compounds in developing berries of Vitis vinifera L. cv. TempranilloNiculcea, María; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Sánchez-Díaz, Manuel CSIC ORCID; Morales Iribas, Fermín CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Antolín Tomás, Carmen CSICartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg27-may-2015Estudio químico-sensorial de vinos espumosos elaborados con variedades de uva tradicionales de vinos tranquilosMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCIDtesis doctoral
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Evaluación de las características espumantes sensoriales e instrumentales de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas españolasPérez-Magariño, Silvia; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; González-Huerta, Carlos; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2020Evaluation of grape ripeness, carbonic maceration and pectolytic enzymes to improve the chemical and sensory quality of red sparkling winesGonzález-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; López de la Cuesta, Pedro; Pérez-Magariño, Silviaartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-jul-2017Foam characteristics and volatile composition of red sparkling wines from Tempranillo grape varietyPérez-Magariño, Silvia; Bueno, Mónica CSIC ORCID ; López de la Cuesta, Pedro; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDpóster de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjun-2016Foam characteristics of white, rosé and red sparkling wines elaborated by the champenoise methodPérez-Magariño, Silvia; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; González-Huerta, Carlos; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Bueno-Herrera, Marta; González-Lázaro, Miriam CSIC ORCID; López de la Cuesta, Pedro; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCIDpóster de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgjul-2013Glycosyl Residue Composition and Polysaccharide Families in Natural Spanish Sparkling Wines: the Role of Grape Variety and Time of Aging in Presence and Absence of Yeast LeesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Martínez-Pinilla, O. CSIC; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Ortega-Heras, M.; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2015Grape variety, aging on lees and aging in bottle after disgorging influence on volatile composition and foamability of sparkling winesPérez-Magariño, Silvia; Ortega-Heras, M.; Bueno-Herrera, Marta; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
openAccessfoods-12-02236.pdf.jpg1-jun-2023High-Power Ultrasound in Enology: Is the Outcome of This Technique Dependent on Grape Variety?Pérez-Porras, Paula; Gómez-Plaza, Encarna; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Jurado, Ricardo; Bautista-Ortín, Ana Belénartículo
openAccessInfluence_wine.pdf.jpg2017Influence of chemical compounds on the foaming properties of sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCIDcapítulo de libro
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-may-2016Influence of Grape Maturity on Complex Carbohydrate Composition of Red Sparkling WinesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Apolinar-Valiente, Rafael; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silvia; Williams, Pascale; Doco, Thierryartículo
openAccessinfluence_polysaccharide_Martinez.pdf.jpgmay-2014Influence of polysaccharide commercial product addition on volatile composition of white sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Ortega-Heras, M.; Bueno-Herrera, Marta; Pérez-Magariño, Silviapóster de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2013Multivariate analysis for the differentiation of sparkling wines elaborated from autochthonous Spanish grape varieties: volatile compounds, amino acids and biogenic aminesPérez-Magariño, Silvia; Ortega-Heras, M.; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDartículo
openAccess1-s2.0-S0308814621014515-main.pdf.jpg15-dic-2021Optimization of a method to extract polysaccharides from white grape pomace by-productsCanalejo, Diego CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silviaartículo
openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg30-ene-2020Phenolic composition of Tempranillo Blanco (Vitis vinifera L.) grapes and wines after biostimulation via a foliar seaweed applicationGutiérrez-Gamboa, Gastón CSIC ORCID; Garde-Cerdán, Teresa CSIC ORCID; Martínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Souza da Costa, Bianca CSIC ORCID; Rubio Bretón, María Pilar CSIC ORCID; Pérez-Álvarez, Eva Pilar CSIC ORCIDartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgene-2018Polysaccharides, oligosaccharides and nitrogenous compounds change during the ageing of Tempranillo and Verdejo sparkling winesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Apolinar-Valiente, Rafael; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCID; Pérez-Magariño, Silvia; Williams, Pascale; Doco, Thierryartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg11-abr-2019Properties of Wine PolysaccharidesMartínez Lapuente, Leticia CSIC ORCID; Guadalupe, Zenaida CSIC ORCID; Ayestarán, Belén CSIC ORCIDcapítulo de libro