Mostrando resultados 45 a 64 de 102
< Anterior
Siguiente >
Derechos | Preview | Fecha Public. | Título | Autor(es) | Tipo |
closedAccess | | 2007 | In vitro removal of ochratoxin A by wine lactic acid bacteria | Prete, Vincenzo del; Rodríguez, Héctor CSIC ORCID; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; García-Moruno, Emilia; Muñoz, Rosario CSIC ORCID | artículo |
openAccess | | 2011 | In vitro activity of wine compounds (resveratrol, methyl gallate and other phenolic compounds) against Helicobacter pylori clinical isolates | Alarcón, Teresa; Rodrigo, Sandra; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID ; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; López-Brea, Manuel | póster de congreso |
closedAccess | | 2012 | Influence of locally-selected yeast on the chemical and sensorial properties of Albariño white wines | Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID ; Juega, M. CSIC; Núñez Gutiérrez, Yolanda Pilar CSIC; Martínez Rodríguez, María del Carmen CSIC ORCID; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID | artículo |
openAccess | | 2002 | Influence of the yeast strain on the changes of the amino acids, peptides and proteins during sparkling wine production by the traditional method | Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID ; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Martín-Álvarez, Pedro J. CSIC ORCID; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Polo, María Carmen | artículo |
closedAccess | | 2012 | Influence of yeast mannoproteins in the aroma improvement of white wines | Juega, M. CSIC; Núñez Gutiérrez, Yolanda Pilar CSIC; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 2010 | Inhibition by pectic oligosaccharides of the invasion of undifferentiated and differentiated Caco-2 cells by Campylobacter jejuni | Gañan, M.; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 2009 | Inhibition by yeast-derived mannoproteins of adherence to and invasion of Caco-2 cells by Campylobacter jejuni | Gañan, M.; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Pascual-Teresa, Sonia de CSIC ORCID ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 2013 | Interaction of Campylobacter spp. and human probiotics in chicken intestinal mucus | Gañan, M.; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID ; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 2016 | La aparición de la agroindustria en el Marco del Jerez y su contexto científico | Girón, Álvaro CSIC ORCID ; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID | capítulo de libro |
openAccess | | 2013 | La cepa probiótica humana L. Casei DN114 reduce la adherencia de C. jejuni LP1 a células epiteliales Caco-2 | Mingo, Elisa CSIC; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID | póster de congreso |
openAccess | | 12-mar-2012 | Mejora de la calidad de vinos de la variedad Albariño mediante crianza biológica anaerobia con la levadura ecotípica Saccharomyces cerevisae DSM 21378 | Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID ; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Juega, M. CSIC; Núñez Gutiérrez, Yolanda Pilar CSIC | solicitud de patente |
openAccess | | 14-dic-2009 | Method for obtaining wines made from the Albariño grape variety (and others) with a high aromatic content, using and ecotypic yeast | Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID ; Cebollero, E.; Núñez Gutiérrez, Yolanda Pilar CSIC; León Romero, Angela María CSIC; Martínez Rodríguez, María del Carmen CSIC ORCID | patente |
openAccess | | 2008 | Método molecular para la detección de bacterias productoras de aminas | Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID | trabajo de divulgación |
openAccess | | sep-2008 | Método molecular para la detección de bacterias productoras de aminas biógenas en alimentos | Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; Rivas, Blanca de las CSIC ORCID; Marcobal, Ángela CSIC; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID | presentación |
openAccess | | 16-nov-2002 | Micro-organism of the Saccharomyces cerevisae species, CECT strain 1684, for use in raising foam in Cava wines and other sparkling wines. | Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID ; Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Barcenilla Moraleda, José María CSIC; Polo Sánchez, Carmen | patente |
openAccess | | 31-oct-2017 | La microbiología de los naturalistas del Museo Nacional de Ciencias Naturales | Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID | trabajo de divulgación |
closedAccess | | 2005 | Microbiología del vino | Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Muñoz, Rosario CSIC ORCID ; González García, Ramón CSIC ORCID | libro |
openAccess | | 2011 | Microbiología y cultura científica para discapacitados intelectuales | Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Silván, José Manuel CSIC ORCID ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID | póster de congreso |
closedAccess | | 2012 | Microbiología y cultura científica para la tercera edad: visitas guiadas a empresas alimentarias | Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID ; Martínez-Rodríguez, Adolfo J. CSIC ORCID | póster de congreso |
openAccess | | 16-feb-2002 | Microorganismo de la especie lactobacillus casei cepa LY 6 y su uso | Carrascosa, Alfonso V. CSIC ORCID | patente |