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openAccessEnergies_2019_V12_P2222.pdf.jpg11-jun-2019Long-Term Evaluation of Mesophilic Semi-Continuous Anaerobic Digestion of Olive Mill Solid Waste Pretreated with Steam-ExplosionSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; López Martín, Sergio ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Mechanical properties of white and green asparagus: Changes related to modifications of cell wall componentsRodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jaramillo Carmona, Sara M. ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
openAccess2177457_B1.pdf.jpg16-sep-2004Mejoras introducidas en la patente principal Nº 200002422 relativa a un procedimiento de obtención de hidroxitirosol purificado a partir de productos y subproductos derivados del olivoFernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Heredia Moreno, Antonia CSIC ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID patente
openAccessWO2013007850A1.pdf.jpg17-ene-2013Method for obtaining hydroxytyrosol extract, mixture of hydroxytyrosol and 3,4-dihydroxyphenylglycol extract, and hydroxytyrosyl acetate extract, from by-products of the olive tree, and the purification thereofFernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, José María; Maya, Inés; López López, Óscar; Marset Castro, Azucenapatente
openAccessWO2010070168A1.pdf.jpg24-jun-2010Method for purifying 3,4-dihydroxyphenylglycol (DHPG) from plant productsFernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID solicitud de patente
openAccess1-oct-2018Molecular interactions between 3,4-dihydroxyphenylglycol and pectin and antioxidant capacity of this complex in vitroBermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rodríguez-Juan, Elisa CSIC; González-Benjumea, Alejandro CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Molecular weight and ionic characteristics of olive cell wall polysaccharides during processingJiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Sánchez, Coral; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Heredia Moreno, Antonia CSIC artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Neuroprotective Effect of Hydroxytyrosol in Experimental Diabetes MellitusReyes, J.J.; Villanueva, Beatriz; López-Villodres, J.A.; Cruz, José Pedro de la; Romero, L.; Rodríguez-Pérez, María Dolores; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; González-Correa, José Antonioartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Neuroprotective Effect of Hydroxytyrosol in Experimental Diabetic Retinopathy: Relationship with Cardiovascular BiomarkersGonzález-Correa, José Antonio; Rodríguez-Pérez, María Dolores; Márquez-Estrada, L.; López-Villodres, J.A.; Reyes, J.J.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Cruz, José Pedro de laartículo
openAccess2011New hydrothermal treatment of alperujo enhances the content of bioactive minor components in crude pomace olive oilLama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Rubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Gómez-Carretero, Antonio CSIC; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
openAccessfoods-09-00962-v2.pdf.jpg21-jul-2020New Liquid Source of Antioxidant Phenolic Compounds in the Olive Oil Industry: Alperujo WaterFernández-Prior, África CSIC ORCID; Pérez-Fatuarte, Juan Carlos; Bermúdez-Oria, Alejandra CSIC ORCID; Viera Alcaide, Isabel CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID artículo
openAccess8-feb-2012New phenolic compounds hydrothermally extracted from the olive oil byproduct alperujo and their antioxidative activitiesRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
openAccess2015Novel pectin present in new olive mill wastewater with similar emulsifying and better biological properties than citrus pectinRubio-Senent, Fátima CSIC ORCID; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; García Borrego, Aránzazu CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg20-jun-1994Nutritional study of dietary fibre from pickled olivesHeredia, Antonio; Ruiz-Gutiérrez, Valentina CSIC ; Felizón Becerra, Blanca CSIC; Guillén Bejarano, Rafael CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID póster de congreso
openAccess2016Obtaining sugars and natural antioxidants from olive leaves by steam-explosionRomero-García, Juan Miguel; Lama Muñoz, Antonio CSIC ORCID ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Moya, Manuel; Ruiz-Ramos, Encarnación; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Castro, Eulogioartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-may-2019Oleocanthal Modulates LPS-Induced Murine Peritoneal Macrophages Activation via Regulation of Inflammasome, Nrf-2/HO-1, and MAPKs Signaling PathwaysMontoya, Tatiana; Castejón, María Luisa; Sánchez-Hidalgo, Marina CSIC ORCID; González-Benjumea, Alejandro CSIC ORCID; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Alarcón de la Lastra, C.artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Olive fruit cell wall: Degradation of cellulosic and hemicellulosic polysaccharides during ripeningJiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Caro, Ignacio; Guillén-Bejarano, Rafael ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Heredia Moreno, Antonia CSIC artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Olive fruit cell wall: degradation of pectic polysaccharides during ripeningJiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Rodríguez-Arcos, Rocío CSIC ORCID ; Fernández-Caro, Ignacio; Guillén-Bejarano, Rafael ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Heredia Moreno, Antonia CSIC artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1992Olive fruit glycosidases: factors affecting their extractionHeredia Moreno, Antonia CSIC ; Guillén-Bejarano, Rafael ; Jiménez Araujo, Ana CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID artículo
openAccessPostprint_2017_JCleanerProduct_V148_P314.pdf.jpg1-abr-2017Olive mill solid waste biorefinery: High-temperature thermal pre-treatment for phenol recovery and biomethanizationSerrano Moral, Antonio CSIC ORCID ; Fermoso, Fernando G. CSIC ORCID ; Alonso-Fariñas, Bernabé; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo CSIC ORCID ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan CSIC ORCID ; Borja Padilla, Rafael CSIC ORCID artículo