English   español  

Browsing by Author rp11888

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 56  next >
RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
closedAccess20093,4-Dihydroxyphenylglycol (DHPG): An Important Phenolic Compound Present in Natural Table OlivesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Jaramillo Carmona, S.  ; Fuentes Alventosa, José María ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Anti-Inflammatory local effect of hydroxytyrosol combined with pectin-alginate and olive oil on trinitrobenzene sulfonic acid-induced colitis in wistar ratsVoltes A.; Bermúdez-Oria, Alejandra; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Reyes M.L.; Olano, C.; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Portilla, F. de laartículo
openAccessPostprint_FoodChem_2016_V196_P917.pdf.jpg1-Apr-2016Antioxidant phenolic extracts obtained from secondary Tunisian date varieties (Phoenix dactylifera L.) by hydrothermal treatmentsMrabet, Abdessalem; Jiménez Araujo, Ana  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rubio-Senent, Fátima; Lama-Muñoz, Antonio; Sindic, Marianne; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  artículo
openAccessPostprint_2017_FoodChem_V240_P831.pdf.jpgFeb-2018Bioactive compounds in Mexican genotypes of cocoa cotyledon and huskHernández Hernández, Carolina; Viera Alcaide, Isabel ; Morales Sillero, Ana; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  artículo
openAccessWO2012164118A1.pdf.jpg6-Dec-2012Bioactive pol yphenolic compounds containing sulphur or selenium and uses thereofFernández-Bolaños Guzmán, José María; Maya, Inés; López García, Maria Ángeles; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Gómez-Carretero, Antoniosolicitud de patente
openAccessPostprint_2014_BiomassBioenergy_V67_P443.pdf.jpg2014Biodiesel production from olive-pomace oil of steam-treated alperujoLama-Muñoz, Antonio; Álvarez-Mateos, Paloma; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Durán-Barrantes, M. M.; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  artículo
openAccessPostprint_2017_WasteManagement.pdf.jpg9-Jan-2017Biomethanization of olive mill solid waste after phenols recovery through low-temperature thermal pre-treatmentSerrano, Antonio; Fermoso, Fernando G.  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Borja Padilla, Rafael  artículo
openAccessES2392915A1.pdf.jpg14-Dec-2012Compuestos bioactivos polifenólicos conteniendo azufre o selenio y sus usoFernández-Bolaños Guzmán, José María; Maya, Inés; López García, Maria Ángeles; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Gómez-Carretero, Antoniosolicitud de patente
closedAccess15-Jun-2011Determination of 3,4-dihydroxyphenylglycol, hydroxytyrosol and tyrosol purified from olive oil by-products with HPLC in animal plasma and tissuesRodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Wood, Sharon; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Duthie, Garry G.; Roos, Baukje deartículo
openAccessWO2012020159A1.pdf.jpg16-Feb-2012Device and method for processing olive-oil-production byproductsFernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Sánchez Moral, Pedrosolicitud de patente
openAccessES2374675A1y.pdf.jpg21-Feb-2012Dispositivo y procedimiento para el tratamiento de los subproductos de la obtención de aceite de olivaFernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Sánchez Moral, Pedrosolicitud de patente
closedAccessMar-2009Effect of extraction method on chemical composition and functional characteristics of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Jaramillo Carmona, S.  ; Espejo-Calvo, J. A.; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
embargoedAccessPostP_2018_FoodChem_V265_P298.pdf.jpg1-Nov-2018Effect of subcritical water and steam explosion pretreatments on the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomaceSeçmeler, Özge; Güçlü-Üstündaǧ, Özlem; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  artículo
closedAccess15-Sep-2009Effect of the extraction method on phytochemical composition and antioxidant activity of high dietary fibre powders obtained from asparagus by-productsFuentes Alventosa, José María ; Jaramillo Carmona, S.  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Espejo-Calvo, J. A.; Jiménez Araujo, Ana  artículo
openAccessPostprint_2016_JNutBioch_V37_P94.pdf.jpg2016Effects of hydroxytyrosol on cardiovascular biomarkers in experimental diabetes mellitusLópez-Villodres, J.A.; Abdel-Karim, M.; De La Cruz, J.P.; Rodríguez-Pérez, M.D.; Reyes, J.J.; Guzmán-Moscoso, R.; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; González-Correa, J.A.artículo
openAccessExtraction.pdf.jpg31-Mar-2006Extraction of interesting organic compounds from olive oil wasteFernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Rodríguez-Arcos, Rocío  ; Guillén Bejarano, Rafael  ; Jiménez Araujo, Ana  artículo
openAccessES2395032A1.pdf.jpg7-Feb-2013Extracto fenólico de los subproductos de la aceituna tratados térmicamenteFernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Lama Muñoz, Antonio ; Senent Rubio, Fátimasolicitud de patente
closedAccessSep-2006Hydroxytyrosol administration enhances atherosclerotic lesion development in apo E deficient miceAcín, Sergio; Navarro, María Ángeles; Arbonés-Mainar, José M.; Guillén, Natalia; Sarría, Alfonso J.; Carnicer, Ricardo; Surra, Joaquín C.; Orman, Israel; Segovia, José Carlos; Torre, Rafael de la; Covas, María Isabel; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Ruiz-Gutiérrez, Valentina ; Osada, Jesúsartículo
openAccessPostprint_2016_PSEP_V102_P361.pdf.jpgJul-2016Influence of a steam-explosion pre-treatment on the methane yield and kinetics of anaerobic digestion of two-phase olive mil solid waste or alperujoRincón, Bárbara ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  ; Bujalance, L.; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; Borja Padilla, Rafael  artículo
openAccessPostprint_2017_FoodChem_V219_P339.pdf.jpg2017Influence of pH on the antioxidant phenols solubilised from hydrothermally treated olive oil by-product (alperujo)Rubio Senent, Fátima ; Fernández-Bolaños Guzmán, Juan  ; García Borrego, Aránzazu  ; Lama Muñoz, Antonio ; Rodríguez-Gutiérrez, Guillermo  artículo