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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
openAccessL_pentosus-paired.pdf.jpgMay-2012A novel Lactobacillus pentosus-paired starter culture for Spanish-style green olivefermentationRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
openAccessIG_AGROCSIC.pdf.jpgJun-2005Aceituna de Mesa: de la fermentación tradicional a la utilización de cultivos iniciadoresRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
openAccessGrasasyAceites1989.pdf.jpg1989Actividad antibacteriana de las salmueras de aceitunas verdes sobre Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
openAccessResumen_Conf_2015_Madrid_Aislamiento.pdf.jpg29-Jun-2015Aislamiento, diversidad y evolución de bacterias lácticas halófilas y alcalófilas (HALAB) asociadas a fermentaciones de aceitunas verdes de mesa al estilo >Español>Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID comunicación de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-1995Availability of Essential B-Group Vitamins to Lactobacillus plantarum in Green Olive Fermentation BrinesRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
closedAccessFeb-1991Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
closedAccess1990Bactericidal effect of phenolic compounds from green olives on Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Ríos, Rosa M. CSIC ORCID; Fedriani-Iriso, C.; Olías Jiménez, José Manuel; Ríos Martín, José Julián CSIC ORCID; Jiménez Díaz, Rufino artículo
closedAccess18-Aug-1998Bacteriocin production and competitiveness of Lactobacillus plantarum LPCO10 in olive juice broth, a culture medium obtained from olivesLeal-Sánchez, M. Vega; Baras, M.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Floriano Pardal, Belén CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biodiversidad microbiana en fermentaciones de aceitunas verdes de mesa al estilo "Español"Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID comunicación de congreso
openAccessCarotenoid_.pdf.jpg10-Jan-2010Carotenoid production in Lactobacillus plantarumGarrido Fernández, J. CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
closedAccess2012Characterisation of Lactobacillus salivarius CECT 5713, a strain isolated from human milk: from genotype to phenotypeLanga, Susana; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Delgado, Susana CSIC ORCID; Martín, Rebeca; Martín, Virginia; Jiménez, Esther; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Mayo Pérez, Baltasar CSIC ORCID ; Connor, Ruth I.; Suárez Fernández, Juan Evaristo CSIC; Rodríguez Gómez, Juan M.artículo
openAccessCoculture enhances.pdf.jpgMay-2010Coculture with specific bacteria enhances survival of Lactobacillus plantarum NC8, an autoinducer-regulated bacteriocin producer, in olive fermentationsRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Jiménez Díaz, Rufino artículo
closedAccess1993Construction of integrating derivatives of pHV60 for use in Lactobacillus plantarumDuckworth, Andrew W.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Warner, Philip J.artículo
openAccessPlantaracin_operons.pdf.jpg10-Mar-2010Distribution of the plantaricin operons and co-culture inducibility among Lactobacillus plantarum strains isolated from olive fermentationsMaldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID póster de congreso
openAccessPostprint_2016_FoodMic_V54_P53.pdf.jpg2016Diversity and enumeration of halophilic and alkaliphilic bacteria in Spanish-style green table-olive fermentationsLucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
openAccessC901.pdf.jpgJul-2009Enterocin C, a Class IIb Bacteriocin Produced by E. faecalis C901, a Strain Isolated from Human ColostrumMaldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Jiménez, Esther; Jiménez Díaz, Rufino ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Rodríguez, Juan M.artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgAug-2014Enterococcus olivae sp. nov., isolated from Spanish-style green-olive fermentationsLucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; González Grau, Juan Miguel CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSICartículo
openAccessRuiz Barba, Jose Luis_ Tesis.pdf.jpgMar-1991Estudio de algunos factores que influyen en el desarrollo de una fermentación ácido-láctica apropiada de aceitunas de mesaRuiz-Barba, José Luis CSIC ORCID tesis doctoral
openAccessPostprint_2018_FoodMicrobiol_V76_P382.pdf.jpgDec-2018Expression of genes involved in metabolism of phenolic compounds by Lactobacillus pentosus and its relevance for table-olive fermentationsCarrasco, José Antonio; Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID artículo
openAccessFermentation_profile_FM2003.pdf.jpgAug-2003Fermentation profile and optimization of green olive fermentationusing Lactobacillus plantarum LPCO10 as a starter cultureLeal-Sánchez, M. Vega; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Jiménez Díaz, Rufino ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID artículo