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RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
openAccessL_pentosus-paired.pdf.jpgMay-2012A novel Lactobacillus pentosus-paired starter culture for Spanish-style green olivefermentationRuiz-Barba, José Luis  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
openAccessIG_AGROCSIC.pdf.jpgJun-2005Aceituna de Mesa: de la fermentación tradicional a la utilización de cultivos iniciadoresRuiz-Barba, José Luis  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
openAccessGrasasyAceites1989.pdf.jpg1989Actividad antibacteriana de las salmueras de aceitunas verdes sobre Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
openAccessResumen_Conf_2015_Madrid_Aislamiento.pdf.jpg29-Jun-2015Aislamiento, diversidad y evolución de bacterias lácticas halófilas y alcalófilas (HALAB) asociadas a fermentaciones de aceitunas verdes de mesa al estilo >Español>Lucena-Padrós, Helena ; Ruiz-Barba, José Luis  comunicación de congreso
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgApr-1995Availability of Essential B-Group Vitamins to Lactobacillus plantarum in Green Olive Fermentation BrinesRuiz-Barba, José Luis  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
closedAccessFeb-1991Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis  ; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
closedAccess1990Bactericidal effect of phenolic compounds from green olives on Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis  ; Ríos, Rosa M. ; Fedriani-Iriso, C.; Olías Jiménez, José Manuel; Ríos Martín, José Julián ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
closedAccess18-Aug-1998Bacteriocin production and competitiveness of Lactobacillus plantarum LPCO10 in olive juice broth, a culture medium obtained from olivesLeal-Sánchez, M. Vega; Baras, M.; Ruiz-Barba, José Luis  ; Floriano Pardal, Belén  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biodiversidad microbiana en fermentaciones de aceitunas verdes de mesa al estilo "Español"Lucena-Padrós, Helena ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Maldonado-Barragán, Antonio ; Ruiz-Barba, José Luis  comunicación de congreso
openAccessCarotenoid_.pdf.jpg10-Jan-2010Carotenoid production in Lactobacillus plantarumGarrido Fernández, J.  ; Maldonado-Barragán, Antonio ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Hornero-Méndez, Dámaso  ; Ruiz-Barba, José Luis  artículo
closedAccess2012Characterisation of Lactobacillus salivarius CECT 5713, a strain isolated from human milk: from genotype to phenotypeLanga, Susana; Maldonado-Barragán, Antonio ; Delgado, Susana ; Martín, Rebeca; Martín, Virginia; Jiménez, Esther; Ruiz-Barba, José Luis  ; Mayo Pérez, Baltasar ; Connor, Ruth I.; Suárez Fernández, Juan Evaristo ; Rodríguez Gómez, Juan M.artículo
openAccessCoculture enhances.pdf.jpgMay-2010Coculture with specific bacteria enhances survival of Lactobacillus plantarum NC8, an autoinducer-regulated bacteriocin producer, in olive fermentationsRuiz-Barba, José Luis  ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Maldonado-Barragán, Antonio ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
closedAccess1993Construction of integrating derivatives of pHV60 for use in Lactobacillus plantarumDuckworth, Andrew W.; Ruiz-Barba, José Luis  ; Warner, Philip J.artículo
openAccessPlantaracin_operons.pdf.jpg10-Mar-2010Distribution of the plantaricin operons and co-culture inducibility among Lactobacillus plantarum strains isolated from olive fermentationsMaldonado-Barragán, Antonio ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Jiménez Díaz, Rufino  ; Ruiz-Barba, José Luis  póster de congreso
openAccessPostprint_2016_FoodMic_V54_P53.pdf.jpg2016Diversity and enumeration of halophilic and alkaliphilic bacteria in Spanish-style green table-olive fermentationsLucena-Padrós, Helena ; Ruiz-Barba, José Luis  artículo
openAccessC901.pdf.jpgJul-2009Enterocin C, a Class IIb Bacteriocin Produced by E. faecalis C901, a Strain Isolated from Human ColostrumMaldonado-Barragán, Antonio ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Jiménez, Esther; Jiménez Díaz, Rufino  ; Ruiz-Barba, José Luis  ; Rodríguez, Juan M.artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgAug-2014Enterococcus olivae sp. nov., isolated from Spanish-style green-olive fermentationsLucena-Padrós, Helena ; González Grau, Juan Miguel  ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Ruiz-Barba, José Luis  ; Maldonado-Barragán, Antonio artículo
embargoedAccessPostprint_2018_FoodMicrobiol_V76_P382.pdf.jpgDec-2018Expression of genes involved in metabolism of phenolic compounds by Lactobacillus pentosus and its relevance for table-olive fermentationsCarrasco, José Antonio; Lucena-Padrós, Helena ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Ruiz-Barba, José Luis  artículo
openAccessFermentation_profile_FM2003.pdf.jpgAug-2003Fermentation profile and optimization of green olive fermentationusing Lactobacillus plantarum LPCO10 as a starter cultureLeal-Sánchez, M. Vega; Ruiz-Barba, José Luis  ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Rejano Navarro, Luis ; Jiménez Díaz, Rufino  ; Garrido Fernández, A.  artículo
openAccessPostprint_Int_J_Food_Mic_2014_V190_P72.pdf.jpg2014Genetic diversity and dynamics of bacterial and yeast strains associated to Spanish-style green table-olive fermentations in large manufacturing companiesLucena-Padrós, Helena ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Maldonado-Barragán, Antonio ; Ruiz-Barba, José Luis  artículo