Showing results 1 to 20 of 57
next >
Rights | Preview | Issue Date | Title | Author(s) | Type |
openAccess |  | May-2012 | A novel Lactobacillus pentosus-paired starter culture for Spanish-style green olivefermentation | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
openAccess |  | Jun-2005 | Aceituna de Mesa: de la fermentación tradicional a la utilización de cultivos iniciadores | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
openAccess |  | 1989 | Actividad antibacteriana de las salmueras de aceitunas verdes sobre Lactobacillus plantarum | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
openAccess |  | 29-Jun-2015 | Aislamiento, diversidad y evolución de bacterias lácticas halófilas y alcalófilas (HALAB) asociadas a fermentaciones de aceitunas verdes de mesa al estilo >Español> | Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID | comunicación de congreso |
closedAccess |  | Apr-1995 | Availability of Essential B-Group Vitamins to Lactobacillus plantarum in Green Olive Fermentation Brines | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
closedAccess | | Feb-1991 | Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarum | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
closedAccess | | 1990 | Bactericidal effect of phenolic compounds from green olives on Lactobacillus plantarum | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Ríos, Rosa M. CSIC ORCID; Fedriani-Iriso, C.; Olías Jiménez, José Manuel; Ríos Martín, José Julián CSIC ORCID; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
closedAccess | | 18-Aug-1998 | Bacteriocin production and competitiveness of Lactobacillus plantarum LPCO10 in olive juice broth, a culture medium obtained from olives | Leal-Sánchez, M. Vega; Baras, M.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Floriano Pardal, Belén CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
closedAccess |  | 2012 | Biodiversidad microbiana en fermentaciones de aceitunas verdes de mesa al estilo "Español" | Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID | comunicación de congreso |
openAccess |  | 10-Jan-2010 | Carotenoid production in Lactobacillus plantarum | Garrido Fernández, J. CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID | artículo |
closedAccess | | 2012 | Characterisation of Lactobacillus salivarius CECT 5713, a strain isolated from human milk: from genotype to phenotype | Langa, Susana; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Delgado, Susana CSIC ORCID; Martín, Rebeca; Martín, Virginia; Jiménez, Esther; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Mayo Pérez, Baltasar CSIC ORCID ; Connor, Ruth I.; Suárez Fernández, Juan Evaristo CSIC; Rodríguez Gómez, Juan M. | artículo |
openAccess |  | May-2010 | Coculture with specific bacteria enhances survival of Lactobacillus plantarum NC8, an autoinducer-regulated bacteriocin producer, in olive fermentations | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Jiménez Díaz, Rufino | artículo |
closedAccess | | 1993 | Construction of integrating derivatives of pHV60 for use in Lactobacillus plantarum | Duckworth, Andrew W.; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Warner, Philip J. | artículo |
openAccess |  | 10-Mar-2010 | Distribution of the plantaricin operons and co-culture inducibility among Lactobacillus plantarum strains isolated from olive fermentations | Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Jiménez Díaz, Rufino ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID | póster de congreso |
openAccess |  | 2016 | Diversity and enumeration of halophilic and alkaliphilic bacteria in Spanish-style green table-olive fermentations | Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID | artículo |
openAccess |  | Jul-2009 | Enterocin C, a Class IIb Bacteriocin Produced by E. faecalis C901, a Strain Isolated from Human Colostrum | Maldonado-Barragán, Antonio CSIC; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Jiménez, Esther; Jiménez Díaz, Rufino ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Rodríguez, Juan M. | artículo |
closedAccess |  | Aug-2014 | Enterococcus olivae sp. nov., isolated from Spanish-style green-olive fermentations | Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; González Grau, Juan Miguel CSIC ORCID ; Caballero-Guerrero, Belén CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Maldonado-Barragán, Antonio CSIC | artículo |
openAccess |  | Mar-1991 | Estudio de algunos factores que influyen en el desarrollo de una fermentación ácido-láctica apropiada de aceitunas de mesa | Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID | tesis doctoral |
openAccess |  | Dec-2018 | Expression of genes involved in metabolism of phenolic compounds by Lactobacillus pentosus and its relevance for table-olive fermentations | Carrasco, José Antonio; Lucena-Padrós, Helena CSIC ORCID; Brenes Balbuena, Manuel CSIC ORCID ; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID | artículo |
openAccess |  | Aug-2003 | Fermentation profile and optimization of green olive fermentationusing Lactobacillus plantarum LPCO10 as a starter culture | Leal-Sánchez, M. Vega; Ruiz-Barba, José Luis CSIC ORCID ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio CSIC ORCID CVN ; Rejano Navarro, Luis CSIC; Jiménez Díaz, Rufino ; Garrido Fernández, A. CSIC ORCID | artículo |