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1openAccessPerez Torrado-IJFM-2015.pdf.jpgJul-2015Molecular and enological characterization of a natural Saccharomyces uvarum and Saccharomyces cerevisiae hybridPérez Torrado, Roberto ; González, Sara S.; Combina, Mariana; Barrio, Eladio ; Querol, Amparo artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Assimilable nitrogen utilisation and production of volatile and non-volatile compounds in chemically defined medium by Saccharomyces cerevisiae wine yeastsVilanova de la Torre, María del Mar ; Ugliano, M.; Varela, C.; Siebert, T.; Pretorius, I. S.; Henschke, P. A.artículo
3closedAccessEmbargo. Digital.CSIC..pdf.jpg2015A new index to estimate reactivity and biological effect of tannins, using tropical browse legumes as a modelRodríguez, R.; Frutos, Pilar  ; Fondevila, M.artículo
4openAccessCoculture enhances.pdf.jpgMay-2010Coculture with specific bacteria enhances survival of Lactobacillus plantarum NC8, an autoinducer-regulated bacteriocin producer, in olive fermentationsRuiz-Barba, José Luis  ; Caballero-Guerrero, Belén  ; Maldonado-Barragán, Antonio ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
5closedAccessEmbargo. Digital.CSIC..pdf.jpg1997A comparative study of ruminal activity in Churra and Merino sheep offered alfalfa hayRanilla, María José ; Carro Travieso, Mª Dolores ; Valdés, Carmen ; Giráldez, Francisco Javier  ; López, Secundino artículo
6openAccess868.pdf.jpg30-Jun-1996Conservación de aceitunas verdes o color cambiante en salmueraGarrido Fernández, A.  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Durán Quintana, M.ª Carmen artículo
7openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-Jan-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio  ; López-López, Antonio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Beato, Víctor Manuel ; Medina Pradas, Eduardo  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Montaño, Alfredo  artículo
8openAccessMicrob Cell Fact-2015-Ballester.pdf.jpg23-Jun-2015Redox engineering by ectopic expression of glutamate dehydrogenase genes links NADPH availability and NADH oxidation with cold growth in Saccharomyces cerevisiaeBallester Tomás, Lidia ; Rández Gil, Francisca ; Pérez Torrado, Roberto ; Prieto Alamán, José Antonio artículo
9openAccess12934_2015_Article_375.pdf.jpg9-Nov-2015Mussel processing wastewater: a low-cost substrate for the production of astaxanthin by Xanthophyllomyces dendrorhousRodríguez-Amado, I. ; Vázquez, José Antonio artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJun-2018Wine aromatic compound production and fermentative behaviour within different non-Saccharomyces species and clonesEscribano-Viana, Rocío; González-Arenzana, L. ; Portu, Javier; Garijo, P. ; López Alfaro, Isabel ; López Martín, Rosa ; Santamaría, P. ; Gutiérrez, A. R. artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgOct-2018Wine aroma evolution throughout alcoholic fermentation sequentially inoculated with non- Saccharomyces/Saccharomyces yeastsEscribano-Viana, Rocío; González-Arenzana, L. ; Portu, Javier; Garijo, P. ; López Alfaro, Isabel ; López Martín, Rosa ; Santamaría, P. ; Gutiérrez, A. R. artículo
12embargoedAccessPostP_2019_FoodMic_V82_P259.pdf.jpgSep-2019Microbial biogeography of Spanish-style green olive fermentations in the province of Seville, SpainLucena-Padrós, Helena ; Ruiz-Barba, José Luis  artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Differential gene expression by Lactobacillus plantarum WCFS1 in response to phenolic compounds reveals new genes involved in tannin degradationReverón, Inés ; Jiménez, Natalia ; Curiel, José Antonio ; Peñas, Elena  ; López de Felipe, Félix ; Rivas, Blanca de las ; Muñoz, Rosario artículo
14openAccessRamos-Morales et al_2014.pdf.jpg2014Use of stomach tubing as an alternative to rumen cannulation to study ruminal fermentation and microbiota in sheep and goatsRamos Morales, Eva; Arco Pérez, Ana; Martín García, A. Ignacio; Yáñez Ruiz, David R.; Frutos, Pilar  ; Hervás, Gonzalo  artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2007Efecto del "terroir" en la microbiota autóctona de Vitis vinifera cv Albariño en GaliciaZamuz Castro, Sol Ángel ; Masa Vázquez, Antón ; Vilanova de la Torre, María del Mar artículo
16openAccess2014Production of potential probiotic Spanish-style green table olives at pilot plant scale using multifunctional startersRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Bautista-Gallego, J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgSep-2005Effect of germination and fermentation on the antioxidant vitamin content and antioxidant capacity of Lupinus albus L. var. MultolupaFrías, Juana  ; Miranda, M, L; Doblado, Rosa; Vidal-Valverde, Concepción artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Recent transcriptomics advances and emerging applications in food scienceValdés, Alberto ; Ibáñez, Clara ; Simó, Carolina  ; García-Cañas, Virginia  artículo
19openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-Apr-2015Fermentation enhances the content of bioactive compounds in kidney bean extractsLimón, Rocío ; Peñas, Elena  ; Torino, M. I.; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Dueñas, Montserrat; Frías, Juana  artículo
20openAccessValdés, C._et al.SEEP_2014 Ensilado de remolacha.pdf.jpg2014Ensilado de remolacha: composición química, parámetros de fermentación y utilización de la tecnología de espectroscopía de reflectancia en el infrarrojo cercano (NIRS) para la identificación de distintas variedadesValdés, Carmen ; Andrés, Sonia  ; Tejido, María L. ; García, R.; Giráldez, Francisco Javier  comunicación de congreso
21closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012In vitro fermentation of lactulose-derived oligosaccharides by mixed fecal microbiotaCardelle-Cobas, Alejandra ; Olano, Agustín  ; Corzo, Nieves  ; Villamiel, Mar  ; Collins, Michelle; Kolida, Sofía; Rastall, Robert A.artículo
22closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2012Effect of ammonium nitrogen supplementation of grape juice on wine volatiles and non-volatiles composition of the aromatic grape variety AlbariñoVilanova de la Torre, María del Mar ; Siebert, T.; Varela, C.; Pretorius, I. S.; Henschke, P. A.artículo
23closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgFeb-2005Influence of fermentation on the nutritional value of two varieties of Vigna sinensisGranito, Marisela; Torres, Alexia; Frías, Juana  ; Guerra, Marisa; Vidal-Valverde, Concepción artículo
24openAccessFRI-2016-347-358.pdf.jpg24-Aug-2016A peptidomic approach for the identification of antioxidant and ACE-inhibitory peptides in sardinelle protein hydrolysates fermented by Bacillus subtilis A26 and Bacillus amyloliquefaciens An6Jemil, Ines; Mora, Leticia ; Nasri, Rim; Abdelhedi, Ola; Aristoy, María Concepción ; Hajji, Mohamed; Nasri, Moncef; Toldrá Vilardell, Fidel artículo
25closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Antioxidant properties of soy-based drinks and effects of processingSilván, José Manuel  ; Amigo-Benavent, Miryam; Castillo, M. Dolores del  capítulo de libro
26openAccessCheese_whey_cost-effective.pdf.jpg2016Cheese whey: A cost-effective alternative for hyaluronic acid production by Streptococcus zooepidemicusRodríguez-Amado, I. ; Vázquez, José Antonio ; Pastrana, Lorenzo ; Teixeira, José A.artículo
27openAccesssrep43603-2017-querol.pdf.jpgMar-2017Ecological interactions among Saccharomyces cerevisiae strains: insight into the dominance phenomenonPérez Torrado, Roberto ; Rantsiou, Kalliopi; Perrone, Benedetta; Navarro Tapia, Elisabet; Querol, Amparo ; Cocolin, Lucaartículo
28openAccessPostprint_2017_Talanta_V169_P77.pdf.jpgJul-2017Volatile profiles of green Spanish-style table olives: Application of compositional data analysis for the segregation of their cultivars and production areasGarrido Fernández, A.  ; Montaño, Alfredo  ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; López-López, Antonio  artículo
29openAccessProcess Biochem 2016 51-2186-2197.pdf.jpg17-Aug-2016Peptidomic analysis of bioactive peptides in zebra blenny (Salaria basilisca) muscle protein hydrolysate exhibiting antimicrobial activity obtained by fermentation with Bacillus mojavensis A21Jemil, Ines; Abdelhedi, Ola; Mora, Leticia ; Nasri, Rim; Aristoy, María Concepción ; Jridi, Mourad; Hajji, Mohamed; Toldrá Vilardell, Fidel ; Nasri, Moncefartículo
30openAccessApp Biochem Biotech 2017 181-48-64.pdf.jpg26-Jul-2016ACE-Inhibitory and Antioxidant Activities of Peptide Fragments Obtained from Tomato Processing By-Products Fermented Using Bacillus subtilis: Effect of Amino Acid Composition and Peptides Molecular Mass DistributionMoayedi, Ali; Mora, Leticia ; Aristoy, María Concepción ; Hashemi, Maryam; Safari, Mohammad; Toldrá Vilardell, Fidel artículo
31openAccessPonen13novel.pdf.jpg2017A novel feruloyl esterase from Oenococcus oeni for the improvement of wine qualitySantamaría, Laura; Esteban-Torres, María ; Reverón, Inés ; Barcenilla Moraleda, José María ; Muñoz, Rosario ; Rivas, Blanca de las póster de congreso
32openAccessin-vitro-fermentability-and-prebiotic-potential-.pdf.jpg2016In vitro fermentability and prebiotic potential of soyabean Okara by human faecal microbiotaPérez-López, Elena; Cela, D.; Costabile, Adele; Mateos-Aparicio, Inmaculada; Rupérez Antón, Pilar  artículo
33openAccessbehavisimgi.pdf.jpg2019Behaviour of citrus pectin during its gastrointestinal digestion and fermentation in a dynamic simulator (simgi®)Ferreira, Alvaro ; Moreno, F. Javier ; Cueva, Carolina  ; Gil-Sánchez, Irene ; Villamiel, Mar  artículo
34embargoedAccessPostP_2020_LWT_V118_108870.pdf.jpgJan-2020Effect of calcium on the preservation of green olives intended for black ripe olive processing under free-sodium chloride conditionsGarcía-Serrano, Pedro; Romero Barranco, Concepción  ; Medina Pradas, Eduardo  ; García García, Pedro  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de ; Brenes Balbuena, Manuel artículo
35openAccessjournal_pone_0117267.pdf.jpgFeb-2015Interplay among Gcn5, Sch9 and Mitochondria during Chronological Aging of Wine Yeast Is Dependent on Growth ConditionsPicazo, Cecilia ; Orozco, Helena ; Matallana, Emilia ; Aranda, Agustín  artículo
36openAccessyeastcytosol.pdf.jpg2019Saccharomyces cerevisiae cytosolic thioredoxins control glycolysis, lipid metabolism, and protein biosynthesis under wine-making conditionsPicazo, Cecilia ; McDonagh, Brian; Peinado, José; Bárcena, José A.; Matallana, Emilia ; Aranda, Agustín  artículo
37openAccesssch9wine.pdf.jpg2017Sch9p kinase and the Gcn4p transcription factor regulate glycerol production during winemakingVallejo, Beatriz; Orozco, Helena ; Picazo, Cecilia ; Matallana, Emilia ; Aranda, Agustín  artículo
38openAccess25-Jan-2016Using promoter libraries to reduce metabolic burden due to plasmid-encoded proteins in recombinant Escherichia coliPasini, Martina; Fernández-Castañé, Alfred; Jaramillo, Alfonso; De Mas, Carles; Caminal, Glòria ; Ferrer, Pauartículo
39closedAccess1-Jul-2010Effect of chloride salt mixtures on selected attributes and mineral content of fermented cracked Aloreña olivesBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; López-López, Antonio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
40openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-Jan-2013Antioxidant and antihypertensive properties of liquid and solid state fermented lentilsTorino, M. I.; Limón, Rocío ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Mäkinen, Sari; Pihlanto, A.; Vidal-Valverde, Concepción ; Frías, Juana  artículo
41openAccessEvaluation_fermentability_oat.pdf.jpg2008Evaluation of the fermentability of oat fractions obtained by debranning using lactic acid bacteriaKedia, Gopal; Vázquez, José Antonio ; Pandiella, Severino S.artículo
42closedAccess15-Apr-2010Modelling the effect of ascorbic acid, sodium metabisulphite and sodium chloride on the kinetic responses of lactic acid bacteria and yeasts in table olive storage using a specifically implemented Quasi-chemical primary modelEchevarría, R.; Bautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
43openAccessfermentation_conditions_Penas.pdf.jpg1-Sep-2012Influence of fermentation conditions of Brassica oleracea L. var. capitata on the volatile glucosinolate hydrolysis compounds of sauerkrautsPeñas, Elena  ; Pihlava, J. M.; Vidal-Valverde, Concepción ; Frías, Juana  artículo
44closedAccessAug-2008Effect of fermentation conditions on the antioxidant capacity of Lupinus angustifolius cv. ZapatonFernández-Orozco, Rebeca ; Frías, Juana  ; Muñoz, Rosario ; Zielinski, Henryk; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Vidal-Valverde, Concepción artículo
45closedAccess2007Fermentation as a bio-process to obtain functional soybean floursFernández-Orozco, Rebeca ; Frías, Juana  ; Muñoz, Rosario ; Zielinski, Henrykartículo
46openAccessPub327.pdf.jpg2004In vitro study of the rumen and hingut fermentation of starch and celluloseRanilla, María José ; Carro Travieso, Mª Dolores ; Giráldez, Francisco Javier  ; Mantecón, Ángel R.  comunicación de congreso
47openAccess815.pdf.jpg30-Oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Garrido Fernández, A.  artículo
48closedAccess1998The Addition of Oat Fiber and Natural Alternative Sweeteners in the Manufacture of Plain YogurtFernández García, Estrella; Traylor, Sandra; McGregor, John U.artículo
49openAccessPub308.pdf.jpg2003In vitro fermentatión of ruminal and caecal sheep contentsRanilla, María José ; Carro Travieso, Mª Dolores ; Giráldez, Francisco Javier  ; Mantecón, Ángel R.  artículo
50openAccessAbeliovichAUTO5-7.pdf.jpgOct-2009Autophagy in food biotechnologyAbeliovich, Hagai; González García, Ramón  artículo
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