English   español  
Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/86844
COMPARTIR / IMPACTO:
Estadísticas
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Título

Calibrating the compensation heat-pulse technique for measuring sap flow in olive

AutorFernández Luque, José Enrique ; Martín Palomo, Mª José; Díaz-Espejo, Antonio ; Girón Moreno, Ignacio F.
Fecha de publicaciónabr-1999
EditorInternational Society for Horticultural Science
CitaciónActa Horticulturae 474: 455-460 (1999)
ResumenThe compensation heat-pulse method, a technique for measuring sap flow in plants, was calibrated for the olive tree. Two calibration experiments were carried out, the excision and the perfusion experiments. A device was designed in our laboratory for the perfusion experiment, which allowed us to calibrate the technique for a range of 0.5 L h-1 to 14 L h-1. The correction factors given by Green and Clothier (1988) for a 2.0 mm wound diameter were found to be valid for the olive tree, except when the tree suffered from significant water stress.
Descripción6 páginas, 2 figuras, 8 referencias.-- III International Symposium on Olive Growing, celebrado del 22-26 de septiembre 1997, en Chania, Crete, Greece.
URIhttp://hdl.handle.net/10261/86844
ISBN978-60-66058-71-1
ISSN0567-7572
Aparece en las colecciones: (IRNAS) Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
Calibrating the compensation.pdf748,22 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo
 


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.