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1closedAccessAug-2010Lipolytic activity of the yeast species associated with the fermentation/storage phase of ripe olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; López-López, Antonio  ; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
2closedAccess1-Jul-2010Effect of chloride salt mixtures on selected attributes and mineral content of fermented cracked Aloreña olivesBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; López-López, Antonio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1-Nov-2009Sterols, fatty alcohol and triterpenic alcohol changes during ripe table olive processingLópez-López, Antonio  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Garrido Fernández, A.  artículo
4closedAccess10-Aug-2011Chemometric classification of the fat residues from the conditioning operations of table olive processing, based on their minor componentsGarrido Fernández, A.  ; López-López, Antonio  artículo
5closedAccessFeb-2012Mineral Content and Sensory Characteristics of Gordal Green Table Olives Fermented in Chloride Salt MixturesMoreno-Baquero, J. María ; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  ; López-López, Antonio  artículo
6closedAccess27-May-2011Exploring the yeast biodiversity of green table olive industrial fermentations for technological applicationsBautista-Gallego, J.  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Barrio, Eladio ; Querol, Amparo ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
7closedAccess25-May-2011Effect of bruising on respiration, superficial color, and phenolic changes in fresh Manzanilla olives (Olea europaea pomiformis): Development of treatments to mitigate browningSegovia-Bravo, Kharla A. ; García García, Pedro  ; López-López, Antonio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
8closedAccess15-May-2011Treatment of wastewaters from the green table olive packaging industry using electro-coagulationGarcía García, Pedro  ; López-López, Antonio  ; Moreno-Baquero, J. María ; Garrido Fernández, A.  artículo
9openAccessWO2011121164A1.pdf.jpg6-Oct-2011Olive preserving compositions with antifungal activityBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  ; García García, Pedro  ; López-López, Antonio  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  solicitud de patente
10closedAccess16-Apr-2012Growth/no growth interfaces of table olive related yeasts for natamycin, citric acid and sodium chlorideArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
11closedAccessFeb-2012Modeling the inhibitory effects of zinc chloride on table olive related yeastsBautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
12closedAccessApr-2012Effects of salt mixtures on Spanish green table olive fermentation performanceRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Bautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  ; García García, Pedro  artículo
13closedAccess2012Multivariate analysis to discriminate yeast strains with technological applications in table olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
14closedAccessDec-2011Evaluating the effects of zinc chloride as a preservative in cracked table olive packingBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
15openAccessRevalorizacion.pdf.jpg26-Mar-2008Revalorización nutricional de la aceituna de mesaGarrido Fernández, A.  ; López-López, Antonio  presentación
16closedAccess1-Dec-2010Treatments to inhibit the browning reactions in model solutions of olive fruit extractsSegovia-Bravo, Kharla A. ; Jarén-Galán, Manuel  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
17closedAccess2010Effect of the Previous Storage of Ripe Olives on the Oil Composition of FruitsLópez-López, Antonio  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Cortés Delgado, Amparo  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
18closedAccess15-Apr-2010Modelling the effect of ascorbic acid, sodium metabisulphite and sodium chloride on the kinetic responses of lactic acid bacteria and yeasts in table olive storage using a specifically implemented Quasi-chemical primary modelEchevarría, R.; Bautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
19openAccessUse_logistic_regression_Obeso.pdf.jpgSep-2010Use of Logistic Regression for Prediction of the Fate of Staphylococcus aureus in Pasteurized Milk in the Presence of Two Lytic PhagesObeso Díaz, José María ; García Suárez, María Pilar  ; Martínez Fernández, Beatriz  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  ; Rodríguez González, Ana artículo
20openAccessInhibition polyphenol plantarum.pdf.jpgJan-1993Inhibition of Lactobacillus plantarum by polyphenols extracted from two different kinds of olive brineRuiz-Barba, José Luis  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Jiménez Díaz, Rufino  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
21closedAccessFeb-1991Bactericidal action of oleuropein extracted from green olives against Lactobacillus plantarumRuiz-Barba, José Luis  ; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
22openAccessFermentation_profile_FM2003.pdf.jpgAug-2003Fermentation profile and optimization of green olive fermentationusing Lactobacillus plantarum LPCO10 as a starter cultureLeal-Sánchez, M. Vega; Ruiz-Barba, José Luis  ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Rejano Navarro, Luis ; Jiménez Díaz, Rufino  ; Garrido Fernández, A.  artículo
23openAccessYeasts_in_olives.pdf.jpgDec-2006Use of molecular methods for the identification of yeast associated with table olivesArroyo López, Francisco Noé  ; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Ruiz-Barba, José Luis  ; Querol, Amparo ; Garrido Fernández, A.  artículo
24openAccess2021972_A6.pdf.jpg16-Nov-1991Procedimiento para la elaboración de aceitunas tipo negras a pH y temperatura controladaGarcía García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Sánchez Roldán, Francisco ; Garrido Fernández, A.  patente
25openAccess2016471_A6.pdf.jpg1-Nov-1990Procedimiento para la regeneración de salmueras de fermentación de aceitunas verdes estilo español mediante ultrafiltración-ósmosis inversa y floculación previa con bentonitaBrenes Balbuena, Manuel  ; Sánchez Roldán, Francisco ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  patente
26openAccess2075814_B1.pdf.jpg1-May-1996Procedimiento para la preparación de aceitunas ennegrecidas en almíbar y producto así obtenidoBrenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Garrido Fernández, A.  patente
27openAccess671.pdf.jpg30-Jun-1999Calidad de las aceitunas de mesaGarrido Fernández, A.  ; Romero Barranco, Concepción  artículo
28openAccess403.pdf.jpg30-Apr-2000Cincuentenario de "Grasas y Aceites"Garrido Fernández, A.  artículo
29openAccess815.pdf.jpg30-Oct-1997Bacterias del ácido láctico en la fermentación de aceitunas de mesaDurán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Garrido Fernández, A.  artículo
30openAccessLPCO10_AEM2002.pdf.jpgSep-2002Optimization of Bacteriocin Production by Batch Fermentation of Lactobacillus plantarum LPCO10Leal-Sánchez, M. Vega; Jiménez Díaz, Rufino  ; Maldonado-Barragán, Antonio ; Garrido Fernández, A.  ; Ruiz-Barba, José Luis  artículo
31openAccessSalmuera.pdf.jpg30-Mar-2005Evolución del crecimiento en salmuera, a bajas temperaturas y diferentes acidulantes, de levaduras aisladas de aceitunas de mesaDurán Quintana, M.ª Carmen ; Arroyo López, Francisco Noé  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
32openAccessLevaduras.pdf.jpg30-Sep-2003Características del crecimiento de levaduras de aceitunas de mesa a bajas temperaturasDurán Quintana, M.ª Carmen ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
33closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJun-2009Use of a D-optimal mixture design to estimate the effects of diverse chloride salts on the growth parameters of Lactobacillus pentosusArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Chiesa, A.; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Garrido Fernández, A.  artículo
34closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgOct-2011Chloride salt mixtures affect Gordal cv. green Spanish-style table olive fermentationBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
35closedAccess15-Jun-2011Chemometric characterisation of the fats released during the conditioning processes of table olivesLópez-López, Antonio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Garrido Fernández, A.  artículo
36closedAccessMay-2010Fermentation profiles of Manzanilla-Aloreña cracked green table olives in different chloride salt mixturesBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Garrido Fernández, A.  artículo
37closedAccess15-Jun-2009Browning reactions in olives: Mechanism and polyphenols involvedSegovia-Bravo, Kharla A. ; Jarén-Galán, Manuel  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
38closedAccessDec-2009Instability profile of fresh packed “seasoned” Manzanilla-Aloreña table olivesArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Segovia-Bravo, Kharla A. ; García García, Pedro  ; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
39closedAccess14-Oct-2009Influence of ripe table olive processing on oil characteristics and composition as determined by chemometricsLópez-López, Antonio  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Montaño, Alfredo  ; Garrido Fernández, A.  artículo
40openAccess2016470_A6.pdf.jpg1-Nov-1990Procedimiento de regeneración de salmueras de aceitunas y otros productos vegetales para su utilización posteriorBrenes Balbuena, Manuel  ; Sánchez Roldán, Francisco ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  patente
41openAccess2140313_B1.pdf.jpg16-Sep-2000Procedimiento de preparación de aceitunas tipo negrasRomero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  patente
42openAccessPostprint_2015_AntonieVan_Leeuwenhoek_V108_P597.pdf.jpg2015Evaluation and identification of poly-microbial biofilms on natural green Gordal table olivesBenítez-Cabello, Antonio; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
43openAccessPostprint_2016_FoodMicrobiol_V54_P72.pdf.jpg2016Susceptibility and resistance of lactic acid bacteria and yeasts against preservatives with potential application in table olivesRomero-Gil, Verónica; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
44openAccessgreen_Spanis-style_Manzanilla_Rodriguez.pdf.jpgMar-2016Effect of green Spanish-style Manzanilla packaging conditions on the prevalence of the putative probiotic bacteria Lactobacillus pentosus TOMC-LAB2Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; García García, Pedro  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
45openAccessPostprint_2015_ApplEnvironMicrobiol.pdf.jpg13-Nov-2015Formation of In Vitro Mixed-Species Biofilms by Lactobacillus pentosus and Yeasts Isolated from Spanish-Style Green Table Olive FermentationsLeón Romero, Angela María ; Domínguez Manzano, Jesús; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
46openAccess868.pdf.jpg30-Jun-1996Conservación de aceitunas verdes o color cambiante en salmueraGarrido Fernández, A.  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Durán Quintana, M.ª Carmen artículo
47openAccessData_in_Brief_2016_V9_P401.pdf.jpgDec-2016Data on the application of Functional Data Analysis in food fermentationsRuiz-Bellido, M. A.; Romero-Gil, Verónica; García García, Pedro  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
48openAccess2014Changes of physicochemical and sensory characteristics of packed ripe table olives from Spanish cultivars during shelf-lifeGarcía García, Pedro  ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
49openAccessPostprint_2015_FoodChem_V188_P37.pdf.jpgDec-2015Effect of green Spanish-style processing (Manzanilla and Hojiblanca) on the quality parameters and fatty acid and triacylglycerol compositions of olive fatLópez-López, Antonio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Garrido Fernández, A.  artículo
50closedAccessPostprint_2019_FoodResInt_V116_P114.pdf.jpgFeb-2019Sensory characterisation of black ripe table olives from Spanish Manzanilla and Hojiblanca cultivarsLópez-López, Antonio  ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Montaño, Alfredo  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Garrido Fernández, A.  artículo
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