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1closedAccessAug-2010Lipolytic activity of the yeast species associated with the fermentation/storage phase of ripe olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; López-López, Antonio  ; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
2closedAccess1-Jul-2010Effect of chloride salt mixtures on selected attributes and mineral content of fermented cracked Aloreña olivesBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; López-López, Antonio  ; Garrido Fernández, A.  artículo
3closedAccess10-Aug-2011Chemometric classification of the fat residues from the conditioning operations of table olive processing, based on their minor componentsGarrido Fernández, A.  ; López-López, Antonio  artículo
4closedAccess27-May-2011Exploring the yeast biodiversity of green table olive industrial fermentations for technological applicationsBautista-Gallego, J.  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Barrio, Eladio ; Querol, Amparo ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
5closedAccess23-Mar-2011Fermented vegetables containing benzoic and ascorbic acids as additives: Benzene formation during storage and impact of additives on quality parametersCasado, Francisco Javier ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Rejano Navarro, Luis ; Beato, Víctor Manuel ; Montaño, Alfredo  artículo
6closedAccess16-Apr-2012Growth/no growth interfaces of table olive related yeasts for natamycin, citric acid and sodium chlorideArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
7closedAccessFeb-2012Modeling the inhibitory effects of zinc chloride on table olive related yeastsBautista-Gallego, J.  ; Romero-Gil, Verónica; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
8closedAccessJan-2012Detection of the color adulteration of green table olives with copper chlorophyllin complexes (E-141ii colorant)Gandul-Rojas, Beatriz  ; Roca, María  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  artículo
9closedAccess2012Multivariate analysis to discriminate yeast strains with technological applications in table olive processingRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
10closedAccess15-Apr-2011Olive glutaraldehyde-like compounds against plant pathogenic bacteria and fungiBrenes Balbuena, Manuel  ; García Borrego, Aránzazu  ; Santos, Berta de los; Medina Pradas, Eduardo  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Romero, Fernandoartículo
11openAccessYeasts_in_olives.pdf.jpgDec-2006Use of molecular methods for the identification of yeast associated with table olivesArroyo López, Francisco Noé  ; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Ruiz-Barba, José Luis  ; Querol, Amparo ; Garrido Fernández, A.  artículo
12openAccessSalmuera.pdf.jpg30-Mar-2005Evolución del crecimiento en salmuera, a bajas temperaturas y diferentes acidulantes, de levaduras aisladas de aceitunas de mesaDurán Quintana, M.ª Carmen ; Arroyo López, Francisco Noé  ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
13openAccessLevaduras.pdf.jpg30-Sep-2003Características del crecimiento de levaduras de aceitunas de mesa a bajas temperaturasDurán Quintana, M.ª Carmen ; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  artículo
14closedAccess1-Feb-2010Triterpenic acids in table olivesRomero Barranco, Concepción  ; García Borrego, Aránzazu  ; Medina Pradas, Eduardo  ; Ruiz Méndez, Mª Victoria  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
15closedAccessJun-2010Main variables affecting the lactic acid fermentation of table olivesMedina Pradas, Eduardo  ; Gori, Chiara; Sevili, Maurizio; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
16openAccessAceitunas_mesa.pdf.jpg2011Traditional process of green table olives. Rationalization of alkaline treatmentCastro Gómez-Millán, Antonio de  ; Rejano Navarro, Luis ; Jaramillo Carmona, S.  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJun-2009Use of a D-optimal mixture design to estimate the effects of diverse chloride salts on the growth parameters of Lactobacillus pentosusArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Chiesa, A.; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Garrido Fernández, A.  artículo
18closedAccess15-Jun-2011Chemometric characterisation of the fats released during the conditioning processes of table olivesLópez-López, Antonio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Garrido Fernández, A.  artículo
19closedAccessOct-2010Stability of sorbic and ascorbic acids in packed green table olives during long-term storage as affected by different packing conditions, and its influence on quality parametersHidalgo Casado, Francisco ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Rejano Zapata, Luis; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Montaño, Alfredo  artículo
20closedAccessDec-2009Instability profile of fresh packed “seasoned” Manzanilla-Aloreña table olivesArroyo López, Francisco Noé  ; Bautista-Gallego, J.  ; Segovia-Bravo, Kharla A. ; García García, Pedro  ; Durán Quintana, M.ª Carmen ; Romero Barranco, Concepción  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  artículo
21closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2009Study of the anti-lactic acid bacteria compounds in table olivesMedina Pradas, Eduardo  ; García Borrego, Aránzazu  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
22openAccessPostprint_2015_AntonieVan_Leeuwenhoek_V108_P597.pdf.jpg2015Evaluation and identification of poly-microbial biofilms on natural green Gordal table olivesBenítez-Cabello, Antonio; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
23openAccessPostprint_2016_FoodMicrobiol_V54_P72.pdf.jpg2016Susceptibility and resistance of lactic acid bacteria and yeasts against preservatives with potential application in table olivesRomero-Gil, Verónica; García García, Pedro  ; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
24openAccessgreen_Spanis-style_Manzanilla_Rodriguez.pdf.jpgMar-2016Effect of green Spanish-style Manzanilla packaging conditions on the prevalence of the putative probiotic bacteria Lactobacillus pentosus TOMC-LAB2Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Romero-Gil, Verónica; García García, Pedro  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  artículo
25openAccessPostprint_2018_FoodChem_V239_P343.pdf.jpg15-Jan-2018Effect of post-fermentation and packing stages on the volatile composition of Spanish-style green table olivesSánchez Gómez, Antonio Higinio  ; López-López, Antonio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Beato, Víctor Manuel ; Medina Pradas, Eduardo  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Montaño, Alfredo  artículo
26openAccessPostP_2018_FoodControl_V86_P35.pdf.jpgApr-2018Microbial ecology along the processing of Spanish olives darkened by oxidationMedina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  ; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  artículo
27embargoedAccessPostP_2019_FoodMic_V82_P259.pdf.jpgSep-2019Microbial biogeography of Spanish-style green olive fermentations in the province of Seville, SpainLucena-Padrós, Helena ; Ruiz-Barba, José Luis  artículo
28openAccessPostP_JFCA_V66_P193.pdf.jpgMar-2018Bioactive substances in black ripe olives produced in Spain and the USAGarcía García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
29openAccess2014Stability of monosodium glutamate in green table olives and pickled cucumbers as a function of packing conditions and storage timeCastro Gómez-Millán, Antonio de  ; Sánchez, Antonio Higinio; Beato, Víctor Manuel ; Casado, Francisco Javier ; Montaño, Alfredo  artículo
30openAccess2015Selection of yeasts with multifunctional features for application as starters in natural black table olive processingBonatsou, S.; Benítez-Cabello, Antonio; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Panagou, Efstathios Z.; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
31openAccessPostprint_2017_LWTFoodSciTech_V75_P685.pdf.jpgJan-2017Retention of color and volatile compounds of Spanish-style green table olives pasteurized and stored in plastic containers under conditions of constant temperatureSánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; López-López, Antonio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; Beato, Víctor Manuel ; Montaño, Alfredo  artículo
32openAccessPostprint_2016_FoodResInt_V83_P131.pdf.jpgMay-2016Volatile profile of Spanish-style green table olives prepared from different cultivars grown at different locationsCortés Delgado, Amparo  ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; López-López, Antonio  ; Beato, Víctor Manuel ; Montaño, Alfredo  artículo
33closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Biofilm formation on abiotic and biotic surfaces during Spanish style green table olive fermentationDomínguez Manzano, Jesús; Olmo-Ruiz, Carmen ; Bautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
34openAccessFront_Microbiol_ 8_2326.pdf.jpg29-Nov-2017A Probabilistic Decision-Making Scoring System for Quality and Safety Management in Aloreña de Málaga Table Olive ProcessingRuiz Bellido, Miguel A.; Valero, Antonio; Medina Pradas, Eduardo  ; Romero-Gil, Verónica; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Posada Izquierdo, Guimar D.; Rincón, Francisco; Possas, Aricia; García Gimeno, Rosa M.; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
35openAccessFront. Microbiol_8_2209.pdf.jpg8-Nov-2017Microbiological and Physicochemical Changes in Natural Green Heat-Shocked Aloreña de Málaga Table OlivesRodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Ruiz-Bellido, Miguel Á.; Romero-Gil, Verónica; Benítez-Cabello, Antonio; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
36openAccessStandardsGenSci_2017_12_70_Genome.pdf.jpg2-Dec-2017Genome overview of eight Candida boidinii strains isolated from human activities and wild environmentsCamiolo, Salvatore; Porru, Cinzia; Benítez-Cabello, Antonio; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Calero Delgado, Beatriz; Porceddu, Andrea; Budroni, Marilena; Mannazzu, Ilaria; Jiménez Díaz, Rufino  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
37openAccessfmicb_2016_V7_01291.pdf.jpg2016RT-PCR-DGGE analysis to elucidate the dominant bacterial species of industrial Spanish-style green table olive fermentationsBenítez-Cabello, Antonio; Bautista-Gallego, J.  ; Garrido Fernández, A.  ; Rantsiou, Kalliopi; Cocolin, Luca; Jiménez Díaz, Rufino  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
38openAccessPostprin_FoodMicrob_V59_P104.pdf.jpg2016Survival of foodborne pathogens in natural cracked olive brinesMedina Pradas, Eduardo  ; Romero-Gil, Verónica; Garrido Fernández, A.  ; Arroyo López, Francisco Noé  artículo
39openAccessPostprint_2016_JSFA_V96_P4032.pdf.jpgSep-2016Assays to control the development of the green staining alteration in Spanish-style green olives of the Gordal varietySánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Romero Barranco, Concepción  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Rejano Navarro, Luis ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
40openAccessMay-2017Oleuropein hydrolysis by lactic acid bacteria in natural green olivesRamírez, Eva ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Romero Barranco, Concepción  ; Medina Pradas, Eduardo  artículo
41openAccessFrontiers_Microbiol_2012_V3_Art161.pdf.jpg27-Apr-2012Potential benefits of the application of yeast starters in table olive processingArroyo López, Francisco Noé  ; Romero-Gil, Verónica; Bautista-Gallego, J.  ; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Jiménez Díaz, Rufino  ; García García, Pedro  ; Querol, Amparo ; Garrido Fernández, A.  artículo
42openAccessPostP_2019_EJLST_V121_1800136.pdf.jpg2019The PDO and PGI Table Olives of SpainRomero Barranco, Concepción  ; García García, Pedro  ; Medina Pradas, Eduardo  ; Brenes Balbuena, Manuel  artículo
43openAccessfmicb_2019_10-01880.pdf.jpg13-Aug-2019Editorial: New Trends in Table Olive FermentationBautista-Gallego, J.  ; Arroyo López, Francisco Noé  ; Bordons, Albert; Jiménez Díaz, Rufino  artículo
44lactic_acid_bacteria_yeast_inocula_modulate_volatile_profile.pdf.jpg24-Jul-2019Lactic acid bacteria and yeast inocula modulate the volatile profile of spanish-style green table olive fermentationsBenítez-Cabello, Antonio; Rodríguez-Gómez, Francisco J.  ; Morales, M. Lourdes; Garrido Fernández, A.  ; Jiménez Díaz, Rufino  ; Arroyo López, Francisco Noé  
45embargoedAccessPostP_2020_FoodC_V111_107059.pdf.jpgMay-2020Quality of lipid fraction during Spanish-style table olives processing of Sigoise and Azzeradj cultivarsChabane, Fadila Ait; Rovellini, Pierangella; Boucheffa, Saliha; Medina Pradas, Eduardo  ; Tamendjari, Abderezakartículo
46closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-Jan-2019Effect of Spanish-style processing steps and inoculation with Lactobacillus pentosus starter culture on the volatile composition of cv. Manzanilla green olivesCastro Gómez-Millán, Antonio de ; Sánchez Gómez, Antonio Higinio  ; Cortés Delgado, Amparo  ; López-López, Antonio  ; Montaño, Alfredo  artículo
47openAccessPostprint_Food_Chem_2015_v166_p115.pdf.jpg1-Jan-2015Composition of pigments and colour changes in green table olives related to processing typeRamírez, Eva ; Gandul-Rojas, Beatriz  ; Romero Barranco, Concepción ; Brenes Balbuena, Manuel  ; Gallardo Guerrero, Lourdes  artículo
48closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg13-Oct-2015Optimisation olive debittering by oleuropein oxidationBrenes Balbuena, Manuel  ; Ramírez, Eva ; García García, Pedro  ; Romero Barranco, Concepción comunicación de congreso
49closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg13-Oct-2015Uses of olive solutions for agricultural purposes: their chemical characteristicsRomero Barranco, Concepción ; García García, Pedro  ; Castro Gómez-Millán, Antonio de  ; Ramírez, Eva ; Expósito, A.; Brenes Balbuena, Manuel  comunicación de congreso
50openAccessPostP_2020_FM_V91_103497.pdf.jpgOct-2020The use of multifunctional yeast-lactobacilli starter cultures improves fermentation performance of Spanish-style green table olivesBenítez-Cabello, Antonio; Calero-Delgado, Beatriz; Rodríguez-Gómez, Francisco J. ; Bautista-Gallego, J. ; Garrido Fernández, A. ; Jiménez Díaz, Rufino ; Arroyo López, Francisco Noé artículo
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