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Título: | Role of tyramine synthesis by food-borne Enterococcus durans in the adaptation to the gastrointestinal tract environment |
Autor: | Fernández de Palencia, P. CSIC; Fernández García, María CSIC ORCID ; Mohedano Bonillo, Mari Luz CSIC ORCID ; Ladero Losada, Víctor Manuel CSIC ORCID ; Quevedo, Cristina CSIC ; Álvarez González, Miguel Ángel CSIC ORCID ; López García, Paloma CSIC ORCID | Palabras clave: | Biogenic amines Tyramine Enterococcus durans Gastrointestinal stress Immunomodulation Cheeses |
Fecha de publicación: | ene-2011 | Editor: | American Society for Microbiology | Citación: | Applied and Environmental Microbiology 77(2): 699-702(2011) | Resumen: | Biogenic amines in food constitute a human health risk. Here we report that tyramine-producing Enterococcus durans strain IPLA655 (from cheese) was able to produce tyramine under conditions simulating transit through the gastrointestinal tract. Activation of the tyramine biosynthetic pathway contributed to binding and immunomodulation of enterocytes | Descripción: | 16 p.-3 fig. 1 tab. | Versión del editor: | http://dx.doi.org/10.1128/AEM.01411-10 | URI: | http://hdl.handle.net/10261/61484 | DOI: | 10.1128/AEM.01411-10 | ISSN: | 0099-2240 | E-ISSN: | 1098-5336 |
Aparece en las colecciones: | (CIB) Artículos (IPLA) Artículos |
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