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Título

Role of tyramine synthesis by food-borne Enterococcus durans in the adaptation to the gastrointestinal tract environment

AutorFernández de Palencia, P. CSIC; Fernández García, María CSIC ORCID ; Mohedano Bonillo, Mari Luz CSIC ORCID ; Ladero Losada, Víctor Manuel CSIC ORCID ; Quevedo, Cristina CSIC ; Álvarez González, Miguel Ángel CSIC ORCID ; López García, Paloma CSIC ORCID
Palabras claveBiogenic amines
Tyramine
Enterococcus durans
Gastrointestinal stress
Immunomodulation
Cheeses
Fecha de publicaciónene-2011
EditorAmerican Society for Microbiology
CitaciónApplied and Environmental Microbiology 77(2): 699-702(2011)
ResumenBiogenic amines in food constitute a human health risk. Here we report that tyramine-producing Enterococcus durans strain IPLA655 (from cheese) was able to produce tyramine under conditions simulating transit through the gastrointestinal tract. Activation of the tyramine biosynthetic pathway contributed to binding and immunomodulation of enterocytes
Descripción16 p.-3 fig. 1 tab.
Versión del editorhttp://dx.doi.org/10.1128/AEM.01411-10
URIhttp://hdl.handle.net/10261/61484
DOI10.1128/AEM.01411-10
ISSN0099-2240
E-ISSN1098-5336
Aparece en las colecciones: (CIB) Artículos
(IPLA) Artículos




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