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Título : Device and method for processing olive-oil-production byproducts
Otros títulos: Dispositivo y procedimiento para el tratamiento de los subproductos de la obtención de aceite de oliva
Autor : Fernández-Bolaños Guzmán, Juan, Rodríguez Gutiérrez, Guillermo, Lama Muñoz, Antonio, Sánchez Moral, Pedro
Director: Consejo Superior de Investigaciones Científicas, Oleicola el Tejar Nuestra Señora de Araceli, SCA.
Fecha de publicación : 16-Feb-2012
Resumen: [EN] The invention aims to better utilize the byproducts ofthe olive-oil-production process: solid waste (wet solid and liquid) or wet solid waste. The invention comprises preheating the byproducts in preheating means (7) and then placing said byproducts in a reactor (1) for direct heating with water vapour and/or indirect heating by means of a heating wall (6) of the reactor (1), accompanied by stirring using stirring means (S). Next, condensation means are used to extract the volatile phase. Afterwards, the separation means (5) are used to perform a separation into three phases: the aqueous phase, with higher concentration of phenolic compounds, which is smudge-free; the solid phase, with less moisture and greater concentration of protein, cellulose and oil; and the oily phase, with greater concentration of minority functional compounds.
[ES] Para mejor aprovechamiento de los subproductos del proceso de obtención de aceite de oliva: alperujo (orujo, y alpechín) u orujo. Comprende precalentar los subproductos en unos medios de precalentamiento (7) y de introducirlos posteriormente en un reactor (l ) para un calentamiento directo con vapor de agua y/o un calentamiento indirecto a través de una pared (6) calefactora del reactor (1 ), acompañado de una agitación mediante unos medios de agitación (8). Posteriormente se efectúa, a través de unos medios de condensación la extracción de la fase volátil. Seguidamente se lleva a cabo mediante los medios de separación (5), una separación en tres fases: acuosa, con mayor concentración de compuestos fenólicos y libre de fangos; sólida, con menor humedad y mayor concentración de proteína, celulosa y aceite; y oleosa, con mayor concentración de compuestos minoritarios funcionales.
URI : http://hdl.handle.net/10261/58990
Citación : WO2012020159 A1
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