English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/5535
Share/Impact:
Title: An introduction to Mediterranean deep-sea biology
Other Titles: Introducción a la Biología del Mediterráneo profundo
Authors: Sardà, Francisco; Canals, Miquel; Tselepides, Anastasios; Calafat, Antoni; Flexas, María del Mar; Espino, Manuel; Tursi, Angelo
Keywords: Mediterranean
Marine environment
Geology
Hydrology
Biology
Fisheries
Mediterráneo
Ambiente marino
Geología
Hidrología
Biología
Pesquerías
Issue Date: 2004
Publisher: CSIC - Instituto de Ciencias del Mar (ICM)
Citation: Scientia Marina 68(Suppl.3): 7-38 (2004)
Abstract: [EN] This chapter presents the state of the art concerning the deep-sea Mediterranean environment: geology, hydrology, biology and fisheries. These are the fields of study dealt with in the scientific papers of this volume. The authors are specialists who have addressed their research to the Mediterranean deep-sea environment during the last years. This introduction is an overview but not an exhaustive review.
[ES] Este capítulo presenta los conocimientos que actualmente se tienen sobre el ambiente del Mediterráneo profundo: hidrología, geología, biología y pesquerías, que constituyen el ambiente sobre el cual se han desarrollado las aportaciones de este volumen. Los autores son especialistas que durante los últimos años han dirigido sus estudios al mar profundo. Esta introducción pretende dar una visión general pero no ser una revisión exhaustiva.
Description: Publicación online disponible en: http://www.icm.csic.es/scimar/index.php
Publisher version (URL): http://dx.doi.org/10.3989/scimar.2004.68s37
URI: http://hdl.handle.net/10261/5535
DOI: 10.3989/scimar.2004.68s37
ISSN: 0214-8358 (print edition)
1886-8134 (online edition)
Appears in Collections:(IMEDEA) Artículos
(ICM) Artículos
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
introduction.pdf1,06 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.