Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/46765
Título : A análise sensorial (3ª parte: O sentido do olfato e os aromas dos viños)
Autor : Vilanova de la Torre, María del Mar
Palabras clave : Análisis sensorial
Vino
Olfato
Fecha de publicación : Jul-2006
Editor: Consello Regulador da Denominación de Orixe Rías Baixas
Resumen: O aroma dun viño débese a máis de 500 compostos volátiles, cuxas concentracións son moi variables e diso depende, entre outros factores, que o olfato humano poida detectalos. Ademais destes compostos dotados de aroma, existen outros, chamados precursores recendentes, procedentes da uva na súa maior parte, que son inodoros pero que son susceptibles de liberar moléculas recendentes baixo a influencia de diversos factores.
Descripción : Artículo publicado en revista de divulgación.
Versión del editor: http://doriasbaixas.com/public/ficheros/archivos_boletines/690.pdf
URI : http://hdl.handle.net/10261/46765
Citación : Boletín de Viticultura del Consello Regulador de la Denominación de Origen Rías Baixas, 20: 5 (2006)
Appears in Collections:(MBG) Artículos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vilanova - A analise sensorial 3..pdf256 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record
 
CSIC SFX LinksSFX Query

Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.