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Title

Use of streptothricins B and F, which are natural fungicides for controlling phytopathogens in banana trees and plantains

Other TitlesUso de estreptotricinas B y F, fungicidas naturales para el control de fitopatógenos en bananos y plátanos
AuthorsVallin Plou, Carlos; Sánchez Rodriguez, Robersy; Pino Algora, José A.; Pérez Rodríguez, Marta Elena; Malpartida Romero, Francisco; Niebla Pérez, Alina; Iznaga Sosa, Yanelis; Fernández Moreno, Miguel Angel
Issue Date16-Feb-2000
CitationES 2 140 339 A1
Abstract[EN]To prevent the development of these diseases, streptothricins B and F may be applied both in aqueous solution and supplemented with detergents and/or mineral oil. With a view to its application in the field, preparation of the product from the fermented broth is characterized in that use is made of an ion exchange resin (IRC-50), where the product is fixed, it is washed with distilled water and it is eluted from the column with a solution of acetic acid between 4 and 8 M. The active fractions containing the product are rotoevaporated until a saturated solution of sodium acetate is obtained, at a final concentration of between 100-120 grams of streptothricin/litre.[ES]Para la prevención del desarrollo de estas enfermedades, la estreptotricinas B y F pueden aplicarse tanto en solución acuosa como suplementadas con detergentes y/o aceite mineral. La elaboración del producto, con vista a su aplicación en campo, a partir del caldo fermentado, caracterizado porque se utiliza una resina de intercambio iónico (IRC-50), donde se fija el producto, se lava con agua destilada y se eluye de la columna con una solución de ácido acético entre 4 y 8 M. Las fracciones activas conteniendo el producto se rotoevaporan hasta obtener una soluciób saturada de acetato de sodio quedando a un concentración final entre 100-120 gramos de estreptotricina/litros
DescriptionFecha de solicitud:16.02.2000.- Titular: Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).- Centro de Química Farmacéutica
URIhttp://hdl.handle.net/10261/29751
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