English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/28280
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:

Title

Phenolic extracts of almond peel containing procyanidins, propelargonidins and prodelphinidins, and method for preparation thereof

AuthorsBartolomé, Begoña ; Monagas Juan, María Josefina ; Garrido Lafuente, Ignacio; Lebrón-Aguilar, Rosa ; Gómez-Cordovés, Carmen ; Quintela Fernández, José Carlos; Fuente García, Esther de la ; Jara García-Navas, Alejandro
Issue Date24-Mar-2010
CitationEP2165712 A1
AbstractThis invention concerns phenolic extracts containing procyanidins, propelargonidins and prodelfinidins obtained from peel of the almond [Prunus dulcís (Mili.) D.A. Webb, Prunus amygdalus (L.) Batsch., Amygdalus dulcís (Mili.), Amygdalus communis (L.) or Prunus communis (L.)]. In particular, the objective is to obtain extracts rich in proanthocyanidins with type-A bonds. The preparation method for which protection is also claimed consists in: a) a maceration of plant material with organic solvents at 25-100 DEG C, b) purification by liquid-liquid extraction and/or adsorption or ion exchange chromatography, and c) optionally, a final drying. Also protected are the possible activities/properties of these extracts such as anti-oxidant activity and others, which determine the use thereof as a nutritional or health ingredient, and the use thereof in the cosmetic and pharmaceutical industry.
Los extractos fenólicos de las preocupaciones de esta invención que contenían procyanidins, propelargonidins y prodelfinidins obtuvieron del desprendimiento de la almendra [dulcís de Prunus (Mili.) D.A. Webb, amygdalus de Prunus (L.) Batsch., dulcís de Amygdalus (Mili.), Amygdalus communis (L.) o Prunus communis (L.)]. Particularmente, el objetivo es obtener los extractos ricos en proanthocyanidins con los enlaces del tipo-UNo. El método de preparación para el cual la protección también se reivindica consiste en: a) una maceración del material vegetal con los disolventes orgánicos en 25-100 grados C, purificación de b) por la extracción líquido-líquida y/o adsorción o cromatografía de intercambio iónico, y c) opcionalmente, una sequedad final. Son también protegido las posibles actividades/propiedades de estos extractos tales como actividad y otras del antioxidante, que determinan el uso de eso como ingrediente nutritivo o de las saludes, y el uso de eso en la industria cosmética y farmacéutica.
URIhttp://hdl.handle.net/10261/28280
Appears in Collections:(IFI) Patentes
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
EP2165712A1-1.pdf1,07 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record
Review this work
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.