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Title

Use of enzyme phosphopantetheine adenylyltransferase, which is involved in coenzyme a biosynthesis, in improving plant growt and resistance to saline/osmotic stress, increasing reserve lipids and modifying amino acid content

Other TitlesUtilización del enzima fosfopanteteina adeniltransferasa, implicado en la biosíntesis del coenzyma A, en la mejora del crecimiento vegetal, resistencia al estrés salino/osmótico, incremento de lípidos de reserva y modificación del contenido aminoacídico
AuthorsRubio Novella, Silvia; Rodríguez, Pedro L.
Issue Date19-Nov-2009
CitationWO 2009138535 (A1)
AbstractThe invention relates to the use of the gene encoding phosphopantetheine adenylyltransferase (PPAT) as a regulator of CoA biosynthesis for the generation of new plant varieties having improved growth, resistance to osmotic and saline stress, increased lipid content in the seeds thereof and an altered amino acid composition. Specifically, the invention relates to the use of said gene as a regulator of CoA biosynthesis in plants in order to modify the phenotype of the plant, and to the genetically modified plants obtained, which have improved growth, resistance to osmotic and saline stress and seed lipid content over non-modified plants and which have an altered amino acid composition.
La invención relaciona al uso del adenylyltransferase de codificación del phosphopantetheine del gen (PPAT) como regulador de la biosintesis de CoA para la generación de variedades nuevas de la planta que mejoran crecimiento, resistencia al esfuerzo osmótico y de la solución salina, el contenido creciente del lípido en las semillas de eso y una composición de aminoácidos alterada. Específicamente, la invención relaciona al uso del gen dicho como regulador de la biosintesis de CoA en plantas para modificar el fenotipo de la planta, y a las plantas genético modificadas obtenidas, que han mejorado el crecimiento, resistencia al esfuerzo osmótico y de la solución salina y a las plantas no-modificadas excedente del contenido del lípido de la semilla y que tienen una composición de aminoácidos alterada.
DescriptionFecha de solicitud: 19-11-2009.- Titular: Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
URIhttp://hdl.handle.net/10261/27919
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