DSpace

Digital.CSIC > Ciencia y Tecnología de Alimentos > Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos (IATA) > (IATA) Patentes >

Open Access item Microorganisms for improving the health of individuals with disorders related to gluten ingestion

Other Titles:Microorganismos para mejorar el estado de salud de individuos con desordenes relacionados con la ingesta de gluten
Authors:Sanz, Yolanda
Sánchez Sánchez, Esther
Medina, Marcela Susana
Palma, Giada de
Nadal, Inmaculada
Issue Date:2-Jul-2009
Citation:WO 2009080862 (A1)
Abstract:The invention relates to microorganisms for the treatment of food allergies, specifically coeliac disease, as well as to methods for the selection thereof. The action mechanisms of said microorganisms include: (i) the regulation of the innate and adaptive immunological response; (ii) the reduction of the concentration of toxic epitopes in the intestinal lumen; (iii) the strengthening of the barrier defense function against harmful antigens and bacteria; and (iv) the provision of enzymatic activities that promote digestion.
La invención relaciona a los microorganismos para el tratamiento de las alergias de los alimentos, enfermedad específicamente celiaca, así como a los métodos para la selección de eso. Los mecanismos de la acción de los microorganismos dichos incluyen: (i) la regulación de la respuesta inmunológica natural y adaptativa (ii) la reducción de la concentración de epítopes tóxicos en el lumen intestinal (iii) el refuerzo de la función de la defensa de la barrera contra los antígenos perjudiciales y las bacterias y (iv) la provisión de las actividades enzimáticas que promueven la digestión.
Description:Fecha de solicitud: 02-07-2009.- Titular: Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
URI:http://hdl.handle.net/10261/27764
Appears in Collections:(IATA) Patentes

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.