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Title

Method for the specific simultaneous identification and detection of lactic acid bacteria and bifidobacteria in fermented milks and starter cultures for fermented milks

Other TitlesProcedimiento para la detección e identificación simultánea y específica de bacterias lácticas y bifidobacterias en leches fermentadas y en cultivos iniciadores para leches fermentadas
AuthorsTabasco, Raquel CSIC; Paarup, Torsten; Janer Otero, Carolina; Peláez, Carmen CSIC ORCID ; Requena, Teresa CSIC ORCID
Issue Date10-Jan-2008
CitationWO 2008003811 (A1)
AbstractThe invention relates to a method for the specific simultaneous identification and detection of lactic acid bacteria and bifidobacteria in fermented milks and starter cultures for fermented milks. The method can be used for the rapid and simultaneous detection and identification of different species of lactic acid bacteria (S. thermophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. acidophilus) in mixed cultures with B. lactis, species usually found in yogurt and fermented milks containing probiotics. The method uses specific DNA primers designed from the 16S rRNA gene for lactic acid bacteria and from the gene of the transaldolase for bifidobacteria. The PCR-based specific amplification identification method is complemented by the separation of the amplified products using denaturing gradient polyacrylamide gel electrophoresis (DGGE). The method is advantageous in that it can identify all of the mixed cultures present in fermented milks in a single reaction.
El la invención se refiere a un método para la identificación y la detección simultáneas específicas de bacterias de ácido láctico y bifidobacteria en leches fermentadas y cultivos iniciadores para las leches fermentadas. El bote del método sea utilizado para el rápido y la detección simultánea y la identificación de diferentes especies de las bacterias de ácido láctico (S. thermophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. acidophilus) en cultivos mixtos con el B. la lactis, especies encontró en yogur y fermentó generalmente las leches que contenían probiotics. Los cebadores específicos de la DNA de los usos del método diseñados del gen del rRNA 16S para las bacterias de ácido láctico y del gen del transaldolase para el bifidobacteria. El método específico PCR-basado de la identificación de la amplificación es complementado por la separación de los productos amplificados usando desnaturalizando la electroforesis en gel de poliacrilamida del gradiente (DGGE). El método es ventajoso en que bote identifica todos los cultivos mixtos presentes en leches fermentadas en una sola reacción.
DescriptionFecha de solicitud: 10/01/2008.- Titular: Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
URIhttp://hdl.handle.net/10261/26502
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