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Open Access item Vitamina E y aceites vegetales

Other Titles:Vitamin E and vegetable oils
Authors:Sayago, A.
Marín, M. I.
Aparicio, Ramón
Morales, María T.
Keywords:Antioxidants, Tocopherols, Vegetable oils, Vitamin E
Issue Date:30-Mar-2007
Publisher:Consejo Superior de Investigaciones Científicas (España)
Citation:Grasas y aceites, 58 (1): 74-86 (2007)
Abstract:An interest in vitamin E has increased in recent years due to its potent antioxidant properties and its role in preventing age-related diseases, cardiovascular diseases or Alzheimer. This work describes the biogenesis, bioavailability, nutritional requirements, activity and properties of vitamin E. Vegetable oils constitute one of the main sources of vitamin E dietary intake and an extensive bibliographic revision of this vitamin in vegetable oils is carried out from four points of view: antioxidant properties, health benefits, effects of external agents and effects of processing on vitamin E content and analytical techniques used for its analysis.
El interés por la vitamina E ha aumentado en los últimos años debido a su potente poder antioxidante y a su papel frente a enfermedades relacionadas con la edad, trastornos cardiovasculares o Alzheimer. En este trabajo se detallan la biogénesis, biodisponibilidad, requerimientos nutricionales, actividad y propiedades de la vitamina E. Los aceites vegetales constituyen una de las fuentes principales de aporte de vitamina E a través de la dieta, por lo que se lleva a cabo una amplia revisión bibliográfica desde cuatro puntos de vista: vitamina E y propiedades antioxidantes, beneficios para la salud debidos a la ingestión de aceites vegetales, efecto de agentes externos y procesado sobre el contenido de vitamina E y técnicas analíticas utilizadas para su análisis.
URI:http://hdl.handle.net/10261/2470
ISSN:1988-4214
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