DSpace

Digital.CSIC > Ciencias Agrarias > Estación Experimental de Aula Dei (EEAD) > (EEAD) Artículos >

Open Access item Estado nutritivo del olivo en el valle de Ebro. II. Zonas de Barbastro, Belchite y Borjas Blancas

Authors:Heras Cobo, Luis
Abadía, Armando
Montañés García, Luis
Issue Date:1972
Publisher:CSIC - Estación Experimental de Aula Dei (EEAD)
Citation:An. Estac. Exp. Aula Dei 11 (3/4): 335-356 (1972)
Abstract:[EN] In this paper is described the nutritional status of the olive tree crop of the Barbastro, Belchite and Borjas Blancas area. The nutrient condition is diferent in the areas studied. The olive trees of Barbastro, show a deficiency of nitrogen, while the contents of phosphorous and potassium are very variable. In the olive trees of Belchite a deficiency of nitrogen and phosphorous and excess of potassium is oberved. In the Borjas Blancas area, the olive trees show a deficiency of the three macroelement considered, being more acused for the potassium.
[ES] Se estudia el contenido de tres principales macronutrientes, N, P y K, en los olivos de las zonas de Barbastro (Huesca), Belchite (Zaragoza) y Borjas Blancas (Lérida). La situación de los olivos en las zonas estudiadas es distinta. En la zona de Barbastro presentan una deficiencia en nitrógeno, siendo muy variables los contenidos de fósforo y potasio. En la zona de Belchite se observa una deficiencia en nitrógeno y fósforo y un exceso de potasio. Los olivos de Borjas Blancas se caracterizan por una deficiencia en los tres macroelementos, más acusada para el potasio.
URI:http://hdl.handle.net/10261/22456
ISSN:0365-1800
Appears in Collections:(EEAD) Artículos

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.