English   español  
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10261/166226
Share/Impact:
Statistics
logo share SHARE   Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar a otros formatos:
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorRon Pedreira, Antonio Miguel dees_ES
dc.date.accessioned2018-06-13T10:54:17Z-
dc.date.available2018-06-13T10:54:17Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationReceitario de feixóns (2008)es_ES
dc.identifier.otherD. L.: PO 725-2008-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10261/166226-
dc.description13 páginas.y 6 fotografías.- Esta publicación se ha realizado en el contexto de las actividades de la Feria Científica "Legumbres: un alimento saludable", organizada durante la Semana de la Ciencia de 2008 en Pontevedra, con la colaboración del Instituto de Enseñanza Secundaria "Sánchez Cantón".es_ES
dc.description.abstractA presente publicación recolle algunhas receitas tradlclonais de Galicia para a preparación de feixón, co obxectivo de poñer de manifesto a sectores clave da sociedade a importancia dunha alimentación saudable, na cal os legumes poden xogar un papel relevante. Existe unha preocupación social polo papel dos alimentos de orixe vexetal na dieta humana, especialmente en sectores particularmente sensibles, como a infancia, a mocidade e a terceira idade. Os legumes acreditaron o seu valor para a alimentación humana como fonte de protelnas e de gllcidos (carbohidratos), pero hai tamén evidencias do seu valor nutricéutico como alimentos funcionais. Algunhas leguminosas, en particular o feixón, ocuparon tradicionalmente un papel relevante na economIa rural galega. O cultivo asociado feixón-millo, tradición herdada dos países americanos dos cales proceden estes cultivos, é un referente nos campos de cultivo de Galicia Nos últimos anos, adquiriu especial relevancia a "Faba de Lourenzá" (acollida a Indicación Xeográfica Protexida PXP) para o tipo varietal denominado intemaclonalmente "Faba Galaica', cultivado especialmente na Mariña Lucense. Pero outros tipos de feixón, como o "Riñón" (tlpico da Comarca de Bergantiños), "Ollo de Pita" (Rías Baixas), "Planchada" (Bergantiños) e "Faba do Marisco" (Mariña Lucense), teñen un indubidable valor na gastronomía tradicional galega. Na marxe do feixón, en menor grao o garavanzo, a miúdo denominado "garavanzo castelán" ten prasenza na gastronomía galega, ao igual que a lentella, ainda que a súa presenza na nosa agricultura sexa testemuñal.es_ES
dc.description.sponsorshipEsta actividade foi patrocinada polo Programa Diverciencia da Dirección Xeral de I+D+i. Consellería de Innovación e Industria da Xunta de Galicia-
dc.language.isoglges_ES
dc.publisherCSIC - Misión Biológica de Galicia (MBG)es_ES
dc.relation.isversionofPublisher's versiones_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.titleReceitario de feixónses_ES
dc.typeLibroes_ES
dc.description.peerreviewedNoes_ES
dc.relation.publisherversionhttp://www.leguminosas.es/wp-content/uploads/2015/01/Receitario-de-feix%C3%B3ns.pdfes_ES
dc.contributor.funderXunta de Galicia-
dc.relation.csices_ES
oprm.item.hasRevisionno ko 0 false*
Appears in Collections:(MBG) Libros y partes de libros
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Receitario de feixóns.pdfLibro1,92 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record
 


WARNING: Items in Digital.CSIC are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.