Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item:
http://hdl.handle.net/10261/166226
COMPARTIR / EXPORTAR:
SHARE BASE | |
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL | DATACITE | |
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ron Pedreira, Antonio Miguel de | es_ES |
dc.date.accessioned | 2018-06-13T10:54:17Z | - |
dc.date.available | 2018-06-13T10:54:17Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.citation | Receitario de feixóns (2008) | es_ES |
dc.identifier.other | D. L.: PO 725-2008 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10261/166226 | - |
dc.description | 13 páginas.y 6 fotografías.- Esta publicación se ha realizado en el contexto de las actividades de la Feria Científica "Legumbres: un alimento saludable", organizada durante la Semana de la Ciencia de 2008 en Pontevedra, con la colaboración del Instituto de Enseñanza Secundaria "Sánchez Cantón". | es_ES |
dc.description.abstract | A presente publicación recolle algunhas receitas tradlclonais de Galicia para a preparación de feixón, co obxectivo de poñer de manifesto a sectores clave da sociedade a importancia dunha alimentación saudable, na cal os legumes poden xogar un papel relevante. Existe unha preocupación social polo papel dos alimentos de orixe vexetal na dieta humana, especialmente en sectores particularmente sensibles, como a infancia, a mocidade e a terceira idade. Os legumes acreditaron o seu valor para a alimentación humana como fonte de protelnas e de gllcidos (carbohidratos), pero hai tamén evidencias do seu valor nutricéutico como alimentos funcionais. Algunhas leguminosas, en particular o feixón, ocuparon tradicionalmente un papel relevante na economIa rural galega. O cultivo asociado feixón-millo, tradición herdada dos países americanos dos cales proceden estes cultivos, é un referente nos campos de cultivo de Galicia Nos últimos anos, adquiriu especial relevancia a "Faba de Lourenzá" (acollida a Indicación Xeográfica Protexida PXP) para o tipo varietal denominado intemaclonalmente "Faba Galaica', cultivado especialmente na Mariña Lucense. Pero outros tipos de feixón, como o "Riñón" (tlpico da Comarca de Bergantiños), "Ollo de Pita" (Rías Baixas), "Planchada" (Bergantiños) e "Faba do Marisco" (Mariña Lucense), teñen un indubidable valor na gastronomía tradicional galega. Na marxe do feixón, en menor grao o garavanzo, a miúdo denominado "garavanzo castelán" ten prasenza na gastronomía galega, ao igual que a lentella, ainda que a súa presenza na nosa agricultura sexa testemuñal. | es_ES |
dc.description.sponsorship | Esta actividade foi patrocinada polo Programa Diverciencia da Dirección Xeral de I+D+i. Consellería de Innovación e Industria da Xunta de Galicia | - |
dc.language.iso | glg | es_ES |
dc.publisher | CSIC - Misión Biológica de Galicia (MBG) | es_ES |
dc.relation.isversionof | Publisher's version | es_ES |
dc.rights | openAccess | es_ES |
dc.title | Receitario de feixóns | es_ES |
dc.type | libro | es_ES |
dc.description.peerreviewed | No | es_ES |
dc.relation.publisherversion | http://www.leguminosas.es/wp-content/uploads/2015/01/Receitario-de-feix%C3%B3ns.pdf | es_ES |
dc.contributor.funder | Xunta de Galicia | - |
dc.relation.csic | Sí | es_ES |
oprm.item.hasRevision | no ko 0 false | * |
dc.identifier.funder | http://dx.doi.org/10.13039/501100010801 | es_ES |
dc.type.coar | http://purl.org/coar/resource_type/c_2f33 | es_ES |
item.openairetype | libro | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | gl | - |
Aparece en las colecciones: | (MBG) Libros y partes de libros |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
Receitario de feixóns.pdf | Libro | 1,92 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
CORE Recommender
Page view(s)
258
checked on 23-abr-2024
Download(s)
133
checked on 23-abr-2024
Google ScholarTM
Check
NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.