DSpace

Digital.CSIC > Ciencias Agrarias > Estación Experimental de Aula Dei (EEAD) > (EEAD) Artículos >

Open Access item Acido δ -Aminolevulínico en material vegetal verde y clorótico

Authors:Monge Pacheco, Emilio
Abadía Bayona, Javier
Sanz Encinas, Manuel
Montañés García, Luis
Heras Cobo, Luis
Issue Date:1983
Publisher:CSIC - Estación Experimental de Aula Dei (EEAD)
Citation:An. Estac. Exp. Aula Dei, v. 16 (1983), n. 3/4: 275-283.
Abstract:[EN] Levels of δ -aminolevulinic acid (δ ALA), total chlorophyll and active iron from normal and iron chlorotic leaves of peach trees, were analyzed. In our working conditions the obtained data on δ -ALA do not show significant differences, between normal and chlorotic materials. Nevertheless the values of active iron total chlorophyll, showed significant differences. Similar analyses were on soybean, that was grown in a greenhouse in a nutritive solutions (with and without iron). Results were very similar to those in peach trees.
[ES] Se han determinado los niveles del ácido δ -aminolevulínico (δ -ALA), clorofila total y hierro activo en hojas de melocotonero verdes y cloróticas. Los datos obtenidos, en nuestras condiciones de trabajo, sobre δ -ALA, no muestran diferencias significativas, entre ambos tipos de material. Sin embargo los valores obtenidos tanto para el hierro activo y clorofila total, mostraron diferencias significativas entre material verde y clorótico. Las mismas determinaciones se realizaron sobre soja cultivada en invernadero en soluciones nutritivas con y sin hierro. Los resultados obtenidos son muy similares a los encontrados en melocotonero.
URI:http://hdl.handle.net/10261/15441
ISSN:0365-1800
Appears in Collections:(EEAD) Artículos

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.