English   español  
Por favor, use este identificador para citar o enlazar a este item: http://hdl.handle.net/10261/151570
Compartir / Impacto:
Estadísticas
Add this article to your Mendeley library MendeleyBASE
Ver citas en Google académico
Visualizar otros formatos: MARC | Dublin Core | RDF | ORE | MODS | METS | DIDL
Exportar otros formatos: Exportar EndNote (RIS)Exportar EndNote (RIS)Exportar EndNote (RIS)
Título : History and traditional cultivation of Lathyrus sativus L. and Lathyrus citera L. in the Iberian peninsula
Autor : Peña-Chocarro, Leonor; Zapata, Lydia
Palabras clave : Lathyrus sativus
Lathyrus cicera
Ethnobotany
Cultivation history
Spain
Fecha de publicación : 1999
Editor: Springer
Citación : Vegetation History and Archaeobotany 8: 49-52 (1999)
Resumen: Recent ethnographic research carried out in Spain has allowed the cultivation ofLathyrus sativus L. andL. cicera L. to be documented. Both species already appear in the Spanish archaeological record. Grown under traditional farming systems,L. sativus L. andL. cicera L. are still used for human consumption (onlyL. sativus L.) and both are used for fodder. Data on cultivation history, fanning practices, crop processing sequence and uses are here presented, which will enable a better understanding of their possible roles in prehistoric times.
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1007/BF02042842
URI : http://hdl.handle.net/10261/151570
ISSN: 0939-6314
Aparece en las colecciones: (CCHS-IH) Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
accesoRestringido.pdf15,38 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro completo
 


NOTA: Los ítems de Digital.CSIC están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.