2024-03-29T07:23:42Zhttp://digital.csic.es/dspace-oai/requestoai:digital.csic.es:10261/1270592018-09-19T11:29:06Zcom_10261_31891com_10261_2col_10261_31909
Healthy food compositions having the texture of gel or foam and comprising hydrolysed egg products
Composiciones alimentarias saludables que presentan texturas de gel o espuma y que comprenden ovoproductos hidrolizados
Sandoval Huertas, Mario
Miguel, Marta
Garcés Rimón, M.
López-Fandiño, Rosina
[EN] The invention relates to healthy food compositions having the texture of gel or foam, as well as being rich in proteins, having anti-oxidant properties, being low in fat, free from lactose and casein, and being easy to chew. The compositions comprise a neutral-tasting egg hydrolysate as a basic ingredient. The compositions are provided as an alternative to sweet and savoury dishes that use dairy products as a base, given that the compositions have a similar flavour, appearance and texture, but the compositions are also provided as new foodstuffs particularly intended for consumption by people with an intolerance to dairy products or with obesity problems.
[ES] La invención se refiere a composiciones alimentarias saludables con textura de gel o espuma, ricas en proteínas, con propiedades antioxidantes,bajas en grasa, libres de lactosa y caseína y de fácil masticación, que comprenden como ingrediente básico un hidrolizado de huevo de sabor neutro. Estas composiciones se presentan como alternativa a platos de cocina dulce y salada que utilizan como base productos lácteos, puesto que presentan características de sabor, apariencia y textura similares, pero también como nuevos alimentos, que están especialmente indicados para su consumo por personas con intolerancia a los lácteos y con problemas de obesidad.
Peer reviewed
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
A1 Solicitud de adición a la patente
2015-12-18T11:50:31Z
2015-12-18T11:50:31Z
2015-06-25
2014-12-10
solicitud de patente
WO2015/092098 A1
http://hdl.handle.net/10261/127059
PCT/ES2014/070902
es
ES2539203 A1
Sí
open