2024-03-29T12:49:32Zhttp://digital.csic.es/dspace-oai/requestoai:digital.csic.es:10261/275602018-09-19T12:11:42Zcom_10261_69com_10261_2col_10261_1330
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Recio, Isidra
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Quirós del Bosque, Ana
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Hernández-Ledesma, Blanca
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Gómez-Ruiz, José Ángel
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Miguel, Marta
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Amigo, Lourdes
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López-Expósito, Iván
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Ramos González, María Mercedes
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Aleixandre, Amaya
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Contreras, María del Mar
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2006-12-14
[EN]The invention relates to the production of bioactive products that are derived from milk proteins for the production of bioactive milk products derived from milk proteins, particularly caseins.The 16 inventive peptides can be obtained chemically, biotechnologically or by means of enzymatic treatment from proteins containing same and give rise to peptides with an antimicrobial activity, an in vitro angiotensin converter enzyme inhibitor activity and/or antihypertensive activity and/or antioxidant activity. Said nutraceutical products are suitable for use in the food and pharmaceutical industries, both in the form of a hydrolyzate or bioactive peptides.
[ES]La invención relaciona a la producción de productos bioactivos que el son derivó de las proteínas de leche para la producción de productos lácteos bioactivos derivados de las proteínas de leche, particularmente caseínas. El bote inventivo de 16 péptidos se obtenga químicamente, biotechnologically o por medio del tratamiento enzimático de contener de las proteínas mismo y da lugar a los péptidos con una actividad antimicrobiana, una actividad del inhibidor de la enzima del convertidor de la angiotensina y/o una actividad antihipertensiva in vitro y/o actividad antioxidante. Son nutraceutical dicho de los productos adecuado para el uso en los alimentos y las industrias farmacéuticas, bajo la forma de hidrolizado o péptidos bioactivos.
EP 1 905779 (A1)
http://hdl.handle.net/10261/27560
Bioactive peptides identified in enzymatic hydrolyzates of milk caseins and method of obtaining same.
Péptidos bioactivos identificados en hidrolizados enzimáticos de caseínas lácteas y procedimento de obtención.