Foto:
OsMarAlva.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Martínez Álvarez, Óscar
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Productos (DPRD). Grupo: Desarrollo, Valorización e Innovación de Productos de la Pesca (INNOVAPESCA)
 
Categoría Profesional:
Científico Titular
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Diseño, valorización e innovación de productos de la pesca y acuicultura seguros, saludables y de conveniencia.
 
 
Perfil en Google Scholar:
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
oscar.martinez@ictan.csic.es
 

Results 1-20 of 36 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccessAngiotensin-I-Converting_Enzyme_Inhibitory_and.pdf.jpg2013Angiotensin-I-converting enzyme inhibitory and antioxidant activities of protein hydrolysate from muscle of barbel (barbus callensis)Sila, Assaâd; Haddar, Anissa; Martínez Álvarez, Óscar  ; Bougatef, AliArtículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Antioxidant and Anti-proliferative Activities of Astaxanthin Extracted from the shell Waste of Deep-water Pink Shrimp (Parapenaeus longirostris).Sila, Assaâd; Ayed-Ajmi, Y.; Sayari, N.; Nasri, M.; Martínez Álvarez, Óscar  ; Bougatef, AliArtículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Antioxidant and antimicrobial enhancement by reaction of protein hydrolysates derived from shrimp by-products with glucosamineDjellouli, Mustapha; López Caballero, M. E. ; Arancibia, Mirari ; Karam, Noureddine; Martínez Álvarez, Óscar  Artículo
4openAccessAcceptedSilabiochemical.pdf.jpg2014Biochemical and antioxidant properties of peptidic fraction of carotenoproteins generated from shrimp by-products by enzymatic hydrolysisSila, Assaâd; Sayari, Nadhem; Balti, Rafik; Martínez Álvarez, Óscar  ; Nedjar-Arroume, Naima; Moncef, Nasri; Bougatef, AliArtículo
5embargoedAccessfiilm-caseinate-liposome.pdf.jpg2019Changes in structural integrity of sodium caseinate films by the addition of nanoliposomes encapsulating an active shrimp peptide fractionMontero García, Pilar ; Mosquera, Mauricio ; Marín, Daniel; Alemán, Ailén ; Martínez Álvarez, Óscar  ; Gómez Guillén, M. C. Artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Characteristics and functional properties of gelatin extracted from squid (Loligo vulgaris) skinAbdelmalek, Baha Eddine; Gómez Estaca, Joaquín ; Sila, Assaâd; Martínez Álvarez, Óscar  ; Gómez Guillén, M. C. ; Ellouz-Chaabouni, Semia; Ayadi, Mohamed Ali; Bougatef, AliArtículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Characterization of phenoloxidase activity of carapace and viscera from cephalothorax of Norway lobster (Nephrops norvegicus).Giménez, Begoña ; Martínez Álvarez, Óscar  ; Gómez Guillén, M. C. ; Montero García, Pilar Artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Characterization, surface properties and biological activities of protein hydrolysates obtained from hake (Merluccius merluccius) headsKaroud, Wafa; Sila, Assaâd; Krichen, Fatma; Martínez Álvarez, Óscar  ; Bougatef, AliArtículo
9openAccessDevelopment_of_Bioprocesses_for_Potential_Functional_Ingredients_from.pdf.jpg2013Development of Bioprocesses for Potential Functional Ingredients from Marine productsBougatef, Ali; Balti, Rafik; Martínez Álvarez, Óscar  Artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Effect of daily gavage with a collagen hydrolysate containing calcitonin gene-related peptide (CGRP)-like molecules on plasma CGRP-levels in ratsMartínez Álvarez, Óscar  ; Ravallec, R.; Cudennec, B.; Guimas, L.; Delannoy, C.; Fouchereau-Peron, M.Artículo
11openAccesseffecDM19.pdf.jpg2017Effect of seafood peptones on biomass and metabolic activity by Enterococcus faecalis DM19Djellouli, Mustapha; Martínez Álvarez, Óscar  ; Arancibia, Mirari ; Florez-Cuadrado, Diego; Ugarte-Ruíz, María; Domínguez, Lucas; Zadi-Karam, Halima; Karam, Noureddine; Roudj, Salima; López Caballero, M. E. Artículo
12openAccess1752-153X-7-79.pdf.jpg30-Apr-2013Enhanced recovery of alkaline protease from fish viscera by phase partitioning and its applicationKetnawa, Sunantha; Benjakul, Soottawat; Ling, Tau Chuan; Martínez Álvarez, Óscar  ; Rawdkuen, SaroatArtículo
13openAccessManuscript accepted Enhancement of ACE... 2016.pdf.jpg2016Enhancement of ACE and prolyl oligopeptidase inhibitory potency of protein hydrolysates from sardine and tuna by-products by simulated gastrointestinal digestionMartínez Álvarez, Óscar  ; Batista, Irineu; Ramos, Cristina; Montero García, Pilar Artículo
14openAccess2011Estado actual del aprovechamiento de subproductos de la industria pesquera mediante la obtención de productos de alto valor añadidoMartínez Álvarez, Óscar  Artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Extraction and biochemical characterization of peptidases from giant catfish viscera by aqueous two-phase systemKetnawa, Sunantha; Martínez Álvarez, Óscar  ; Benjakul, Soottawat; Rawdkuen, SaroatArtículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Fish skin gelatin hydrolysates produced by visceral peptidase and bovine trypsin: Bioactivity and stabilityKetnawa, Sunantha; Benjakul, Soottawat; Martínez Álvarez, Óscar  ; Rawdkuen, SaroatArtículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Functional, antioxidant and film-forming properties of tuna-skin gelatin with a brown algae extractHaddar, Anissa; Sellimi, Sabrine; Ghannouchi, Raouia; Martínez Álvarez, Óscar  ; Nasri, M.; Bougatef, AliArtículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Gelatin hydrolysates from farmed Giant catfish skin using alkaline proteases and its antioxidative function of simulated gastro-intestinal digestionKetnawa, Sunantha; Martínez Álvarez, Óscar  ; Benjakul, Soottawat; Rawdkuen, SaroatArtículo
19embargoedAccessgelatiproper.pdf.jpg2017Gelatin prepared from European eel (Anguilla anguilla) skin: Physicochemical, textural, viscoelastic and surface propertiesSila, Assaâd; Martínez Álvarez, Óscar  ; Krichen, Fatma; Gómez Guillén, M. C. ; Bougatef, AliArtículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Glycosaminoglycans from grey triggerfish and smooth hound skins: Rheological, anti-inflammatory and wound healing propertiesKrichen, Fatma; Ghlissi, Zohra; Ben Abdallah, Rihab; Kallel, Rim; Martínez Álvarez, Óscar  ; Gómez Guillén, M. C. ; Sila, Assaâd; Boudawara, Tahia; Sahnoun, Zouheir; Bougatef, AliArtículo