Foto:
Villaluenga_1.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Martínez Villaluenga, Cristina
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Producción de ingredientes bioactivos a partir de legumbres y otros granos de interés (PROINLEG)
 
Categoría Profesional:
Científica Titular
 
Especialización:
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Interacciones y modificaciones de los constituyentes de los alimentos. Calidad y seguridad biótica y abiótica
 
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
c.m.villaluenga@csic.es
 

Resultados 1-20 de 71.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2015A Multistrategic Approach in the Development of Sourdough Bread Targeted Towards Blood Pressure ReductionPeñas, Elena  ; Diana, Marina; Frías, Juana  ; Quílez, Joan; Martínez Villaluenga, Cristina  Artículo
2closedAccess2008Alpha-Galactosides: Antinutritional Factors or Functional Ingredients?Martínez Villaluenga, Cristina  ; Frías, Juana  ; Vidal-Valverde, Concepción Artículo
3closedAccessmay-2010Amino acid composition and chemical score of raw, processed legumes and supplemented pastaMartínez Villaluenga, Cristina  ; Torres, Alexia; Frías, Juana  ; Vidal-Valverde, Concepción Artículo
4openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg15-ene-2013Antioxidant and antihypertensive properties of liquid and solid state fermented lentilsTorino, M. I.; Limón, Rocío ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Mäkinen, Sari; Pihlanto, A.; Vidal-Valverde, Concepción ; Frías, Juana  Artículo
5closedAccess1-ene-2009Antioxidant capacity evaluation and polyphenolic content of high-protein lupin productsMartínez Villaluenga, Cristina  ; Zielinski, Henryk; Frías, Juana  ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Vidal-Valverde, Concepción Artículo
6closedAccessabr-2008Assessment of protein fraction of three varieties of Pisum sativum L. Effect of germinationMartínez Villaluenga, Cristina  ; Gulewicz, Piotr; Frías, Juana  ; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción Artículo
7openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2014Assessment on proximate composition, dietary fiber, phytic acid and protein hydrolysis of germinated Ecuatorian brown riceCáceres, Patricio J. ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Amigo, Lourdes  ; Frías, Juana  Artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Beta-conglycinin embeds active peptides that inhibit lipid accumulation in 3T3-L1 adipocytes in vitro.Martínez Villaluenga, Cristina  ; Bringe, N. A.; Berhow, M.; González de Mejia, ElviraArtículo
9openAccessBifidogenic.pdf.jpg18-may-2009Bifidogenic effect and stimulation of short chain fatty acid production in human faecal slurry cultures by oligosaccharides derived from lactose and lactuloseCardelle-Cobas, Alejandra ; Fernández García, María ; Salazar, Nuria ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Villamiel, Mar  ; Ruas-Madiedo, Patricia  ; González de los Reyes-Gavilán, Clara Artículo
10openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg17-mar-2011Bioactive compounds, myrosinase activity and antioxidant capacity of white cabbages grown in different locations of SpainPeñas, Elena  ; Frías, Juana  ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Vidal-Valverde, Concepción Artículo
11openAccessamylaglucosi.pdf.jpg2018Bioactive peptides from germinated soybean with anti-diabetic potential by inhibition of dipeptidyl peptidase-IV, α-amylase and α-glucosidase enzymes.González-Montoya, Marcela; Hernández-Ledesma, Blanca  ; Mora-Escobedo, Rosalva; Martínez Villaluenga, Cristina  Artículo
12closedAccess2007Biogenic amines and HL60 citotoxicity of alfalfa and fenugreek sproutsFrías, Juana  ; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Gulewicz, Piotr; Perez-Romero, A.; Pilarski, R.; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción Artículo
13closedAccess2010Changes on nutritional value and citotoxicity of garden cress germinated with different selenium solutionsFrías, Juana  ; Gulewicz, Piotr; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Peñas, Elena  ; Piskula, Mariusz K.; Kozlowska, Halina; Ciska, Ewa; Gulewicz, Krzysztof; Vidal-Valverde, Concepción Artículo
14embargoedAccesscharacsyndrom.pdf.jpg2018Characterization and in vitro evaluation of seaweed species as potential functional ingredients to ameliorate metabolic syndromeRico, Daniel; Martín Diana, Ana Belén; Milton-Laskibar, Iñaki; Fernández-Quintela, Alfredo; Silván, José Manuel  ; Rai, Dilip K.; Choudhary, Alka; Peñas, Elena  ; Luis, Daniel Antonio de; Martínez Villaluenga, Cristina  Artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Characterization of bifidobacteria as starters in fermented milk containing raffinose family of oligosaccharides from lupin as prebioticMartínez Villaluenga, Cristina  ; Gómez, R.Artículo
16embargoedAccesscombinaloentil.pdf.jpg2018Combination of pH-controlled fermentation in mild acidic conditions and enzymatic hydrolysis by Savinase to improve metabolic health-promoting properties of lentilBautista-Expósito, Sara; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Dueñas, Montserrat; Silván, José Manuel  ; Frías, Juana  ; Peñas, Elena  Artículo
17openAccessdry_heat_puffing_Paucar.pdf.jpg2018Effect of dry heat puffing on nutritional composition, fatty acid, amino acid and phenolic profiles of pseudocereals grainsPaucar-Menacho, Luz María; Dueñas, Montserrat; Peñas, Elena  ; Frías, Juana  ; Martínez Villaluenga, Cristina  Artículo
18closedAccessene-2009Effect of flour extraction rate and baking on thiamine and riboflavin content and antioxidant capacity of traditional rye breadMartínez Villaluenga, Cristina  ; Michalska, A.; Frías, Juana  ; Piskula, Mariusz K.; Vidal-Valverde, Concepción ; Zieliński, HalinaArtículo
19closedAccessnov-2009Effect of flour extraction rate and baking process on vitamin B1 and B2 and antioxidant activity of ginger based productsMartínez Villaluenga, Cristina  ; Horszwald, Anna; Frías, Juana  ; Piskula, Mariusz K.; Vidal-Valverde, Concepción ; Zielinski, HenrykArtículo
20openAccessEffect of germination and elicitation.pdf.jpgabr-2015Effect of germination and elicitation on phenolic composition and bioactivity of kidney beansDueñas, Montserrat; Martínez Villaluenga, Cristina  ; Limón, Rocío ; Peñas, Elena  ; Frías, Juana  Artículo