Firma en Digital.CSIC (*):
Sánchez-Moreno, Concepción
 
Centro o Instituto:
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento:
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Calidad y funcionalidad de alimentos vegetales (BIOACTIVEG)
 
Categoría Profesional:
Investigador Científico. Co-responsable de Grupo
 
Especialización:
Nutrición en la prevención y tratamiento de enfermedades. Biodisponibilidad, bioactividad y efectos fisiológicos de alimentos y sus constituyentes para la mejora de la calidad de vida
 
Otros identificadores (con url):
 
 
Email:
csanchezm@ictan.csic.es
 

Resultados 1-20 de 78.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessfeb-1998A procedure to measure the antiradical efficiency of polyphenolsSánchez-Moreno, Concepción  ; Larrauri, José A.; Saura Calixto, Fulgencio D. Artículo
2closedAccess2009An exploratory NMR nutri-metabonomic investigation reveals dimethyl sulfone as a dietary biomarker for onion intakeWinning, Hanne; Roldán-Marín, Eduvigis; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Cano, M. Pilar  ; Engelsen, Søren B.Artículo
3closedAccess12-may-2010An Onion Byproduct Affects Plasma Lipids in Healthy RatsRoldán-Marín, Eduvigis; Cano, M. Pilar  ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Dragsted, Lars O.Artículo
4closedAccess13-ago-2003Anthocyanin and Proanthocyanidin Content in Selected White and Red Wines. Oxygen Radical Absorbance Capacity Comparison with Nontraditional Wines Obtained from Highbush BlueberrySánchez-Moreno, Concepción  ; Cao, Guohua; Ou, Boxin; Prior, Ronald L.Artículo
5closedAccessmay-2001Anthocyanins are absorbed in glycated forms in elderly women: a pharmacokinetic studyCao, Guohua; Muccitelli, Helen U.; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Prior, Ronald L.Artículo
6closedAccessjul-2008Antioxidant activity and metabolite profile of quercetin in vitamin-E-depleted ratsAmeho, Clement K.; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Blumberg, Jeffrey B.Artículo
7closedAccessnov-2000Antioxidant Activity of Selected Spanish Wines in Corn Oil EmulsionsSánchez-Moreno, Concepción  ; Satué-Gracia, M. Teresa; Frankel, Edwin N.Artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Betalains and phenolic compounds of leaves and stems of Alternanthera brasiliana and Alternanthera tenellaDeladino, Lorena; Álvarez Acero, Inmaculada ; Ancos, Begoña de  ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Molina García, Antonio D.  ; Schneider Teixeira, AlineArtículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Bioaccessibility of tocopherols, carotenoids, and ascorbic acid from milk- and soy-based fruit beverages: Influence of food matrix and processingCilla, Antonio; Ancos, Begoña de  ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Cano, M. Pilar  ; Plaza, Lucía Artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2009Bioconversion of anthocyanin glycosides by Bifidobacteria and LactobacillusÁvila, Marta; Hidalgo, María ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Peláez, Carmen  ; Requena, Teresa  ; Pascual-Teresa, Sonia de Artículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmay-2011Carotenoid and flavanone content during refrigerated storage of orange juice processed by high-pressure, pulsed electric fields and low pasteurizationPlaza, Lucía ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Ancos, Begoña de  ; Elez-Martínez, Pedro; Martín-Belloso, Olga; Cano, M. Pilar  Artículo
12closedAccessjun-2006Carotenoid content and antioxidant capacity of Mediterranean vegetable soup (gazpacho) treated by high-pressure/temperature during refrigerated storagePlaza, Lucía ; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Ancos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  Artículo
13closedAccessFICHERO RESTRINGIDO.txt.pdf.jpg11-ene-2013Changes in the structure and antioxidant properties of onions by high pressure treatmentVázquez-Gutiérrez, José Luis; Plaza, Lucía ; Hernando, Isabel; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Quiles, Amparo; Ancos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  Artículo
14closedAccess1-jun-2008Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning propertiesRoldán-Marín, Eduvigis; Sánchez-Moreno, Concepción  ; Ancos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  Artículo
15closedAccessnov-2004Consumption of High-Pressurized Vegetable Soup Increases Plasma Vitamin C and Decreases Oxidative Stress and Inflammatory Biomarkers in Healthy HumansSánchez-Moreno, Concepción  ; Cano, M. Pilar  ; Ancos, Begoña de  ; Plaza, Lucía ; Olmedilla Alonso, Begoña ; Granado Lorencio, Fernando; Martín, Antonio Artículo
16closedAccessene-2004Decreased Levels of Plasma Vitamin C and Increased Concentrations of Inflammatory and Oxidative Stress Markers After StrokeSánchez-Moreno, Concepción  ; Dashe, John F.; Scott, Tammy; Thaler, David; Folstein, Marshal F.; Martín, Antonio Artículo
17closedAccessmar-2004Dietary Fat Type Affects Vitamins C and E and Biomarkers of Oxidative Status in Peripheral and Brain Tissues of Golden Syrian HamstersSánchez-Moreno, Concepción  ; Dorfman, Suzanne E.; Lichtenstein, Alice H.; Martín, Antonio Artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Dietary onion ameliorates antioxidant defence, inflammatory response, and cardiovascular risk biomarkers in hypercholesterolemic Wistar ratsColina Coca, Clara ; González Peña, Diana ; Ancos, Begoña de  ; Sánchez-Moreno, Concepción  Artículo
19closedAccess2008Effect of a blueberry nutritional supplement on macronutrients, food group intake, and plasma vitamin E and vitamin C in US athletesSánchez-Moreno, Concepción  ; Jiménez Escrig, Antonio; Martín, Antonio ; Marks, Charles R. C.Artículo
20closedAccessjul-2004Effect of combined treatments of high-pressure and natural additives on carotenoid extractability and antioxidant activity of tomato puree ( Lycopersicum esculentum Mill.)Sánchez-Moreno, Concepción  ; Plaza, Lucía ; Ancos, Begoña de  ; Cano, M. Pilar  Artículo