Firma en Digital.CSIC (*)
Ancos, Begoña de
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Calidad y funcionalidad de alimentos vegetales (BIOACTIVEG)
 
Categoría Profesional
Investigador Científico. Responsable de Grupo
 
Especialización
Nutrición en la prevención y tratamiento de enfermedades. Biodisponibilidad, bioactividad y efectos fisiológicos de alimentos y sus constituyentes para la mejora de la calidad de vida
 
Email
ancos@ictan.csic.es
 
 
 
 

Resultados 21-40 de 97.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
21closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Effect of high-pressure treatment on the carotenoid composition and the radical scavenging activity of persimmon fruit pureesAncos, Begoña de CSIC ORCID ; González, Eva M.; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
22closedAccesssep-2003Effect of orange juice intake on vitamin C concentrations and biomarkers of antioxidant status in humansSánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Plaza, Lucía CSIC ORCID; Olmedilla-Alonso, Begoña CSIC ORCID ; Granado Lorencio, Fernando; Martín, Antonio CSIC ORCIDartículo
23closedAccessrestringido.pdf.jpgnov-2011Effect of processing and food matrix on calcium and phosphorous bioavailability from milk-based fruit beverages in Caco-2 cellsCilla, Antonio; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Plaza, Lucía CSIC ORCIDartículo
24closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2005Effect of processing and storage of fresh-cut onion on quercetinMartínez, S.; Sgroppo, Sonia; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
25closedAccessago-2006Effect of refrigerated storage on vitamin C and antioxidant activity of orange juice processed by high-pressure or pulsed electric fields with regard to low pasteurizationPlaza, Lucía CSIC ORCID; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Elez-Martínez, Pedro; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Martín-Belloso, Olga; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
26openAccessBambace et al. 2021.pdf.jpg2021Effects of combined application of high-pressure processing and active coatings on phenolic compounds and microbiological and physicochemical quality of apple cubesBambace, María Florencia; Moreira, María del Rosario; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID artículo
27closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996Effects of freezing and canning of papaya slices on their carotenoid compositionCano, M. Pilar CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Lobo, G.; Monreal, Marianneartículo
28closedAccessjul-2007Effects of High Pressure and Mild Heat on Endogenous Microflora and on the Inactivation and Sublethal Injury of Escherichia coli Inoculated into Fruit Juices and Vegetable SoupMuñoz, Marina; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
29closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effects of hypercholesterolemic diet enriched with onion as functional ingredient on fatty acid metabolism in Wistar ratsColina Coca, Clara CSIC; Rodríguez Alcalá, Luis M. CSIC; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; González Peña, Diana CSIC; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID artículo
30closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Effects of microwave heating on pigment composition and colour of fruit pureesAncos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Hernández, A.; Monreal, Marianneartículo
31closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1998Effects of Oxygen Levels on Pigment Concentrations in Cold-Stored Green Beans (Phaseolus vulgaris L. Cv. Perona)Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Monreal, Marianne; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Alique, Rafael CSICartículo
32closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Effects of two different drying methods (freeze-drying and hot air-drying) on the phenolic and carotenoid profile of ‘Ataulfo’ mango by-productsAncos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Zacarías, Lorenzo CSIC ORCID ; Rodrigo, María Jesús CSIC ORCID; Sáyago-Ayerdi, Sonia G.; Domínguez Avila, J. Abraham; González-Aguilar, Gustavo A.artículo
33closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Ellagic acid, vitamin C, and total phenolic contents and radical scavenging capacity affected by freezing and frozen storage in raspberry fruitAncos, Begoña de CSIC ORCID ; González, Eva M.; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
34openAccessenhancedsolvent.pdf.jpg2023Enhanced extraction of phenolic compounds from mango by-products using deep eutectic solventsOjeda, Gonzalo Adrián; Vallejos, Margarita M.; Sgroppo, Sonia; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID artículo
35closedAccessoct-2006Evaluation of Chemical and Physical (High-Pressure and Temperature) Treatments To Improve the Safety of Minimally Processed Mung Bean Sprouts during Refrigerated StorageMuñoz, Marina; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Evaluation of onion as a functional ingredient in the prevention of metabolic impairments associated to diet-induced hypercholesterolaemia using a multiplatform approach based on LC-MS, CE-MS and GC-MSGonzález Peña, Diana CSIC; Dudzik, Danuta; Colina Coca, Clara CSIC; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; García, Antonia; Barbas, Coral; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID artículo
37closedAccess22-abr-2009Fatty Acids, Sterols, and Antioxidant Activity in Minimally Processed Avocados during Refrigerated StoragePlaza, Lucía CSIC ORCID; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Pascual-Teresa, Sonia de CSIC ORCID ; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
38closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Food matrix and processing influence on carotenoid bioaccessibility and lipophilic antioxidant activity of fruit juice-based beveragesRodríguez-Roque, M. Janet; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID ; Elez-Martínez, Pedro; Martín-Belloso, Olgaartículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2000Frozen storage effects on anthocyanins and volatile compounds of raspberry fruitAncos, Begoña de CSIC ORCID ; Ibáñez, Elena CSIC ORCID ; Reglero, Guillermo CSIC ORCID ; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo
40openAccessgreatindivi.pdf.jpg2022Greater bioavailability of xanthophylls compared to carotenes from orange juice (high-pressure processed, pulsed electric field treated, low-temperature pasteurised, and freshly squeezed) in a crossover study in healthy individualsOlmedilla-Alonso, Begoña CSIC ORCID ; Granado Lorencio, Fernando; Ancos, Begoña de CSIC ORCID ; Sánchez-Moreno, Concepción CSIC ORCID ; Martín-Belloso, Olga; Blanco, Inmaculada; Herrero, Carmen CSIC ORCID; Elez-Martínez, Pedro; Plaza, Lucía CSIC ORCID; Cano, M. Pilar CSIC ORCID artículo