Firma en Digital.CSIC (*)
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
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Resultados 41-60 de 91.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41openAccessRomero et al. HSPS_PBT2018.pdf.jpg2018Impact of high CO2 levels on heat shock proteins during postharvest storage of table grapes at low temperature. Functional in vitro characterization of VVIHSP18.1Romero, Irene CSIC ORCID ; Casillas-Gonzalez, Ana Carlota; Carrazana-Villalba, Sergio Javier; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
42closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Increasing catechin and procyanindin accumulation in high-CO 2-treated Fragaria vesca strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
43openAccessRomero et al. Individual anthocy_PBT2008.pdf.jpg2008Individual anthocyanins and their contribution to total antioxidant capacity in response to low temperature and high CO2 in stored Cardinal table grapesRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
44openAccessRomero et al. Influence stage of ripeness_PBT2009.pdf.jpg2009Influence of the stage of ripeness on phenolic metabolism and antioxidant activity in table grapes exposed to different CO2 treatmentsRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
45openAccessinvolvetempera.pdf.jpg2019Involvement of fatty acids in the response to high CO2 and low temperature in harvested strawberriesBlanch Rojo, María CSIC ; Álvarez Acero, Inmaculada CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
46openAccessMERODIO.PUBLI.pdf.jpg2020Involvement of oligosaccharides and sucrose-related genes on sucrose retention in strawberries from ripening to shelf-lifeOlmo, Ivan del CSIC ORCID; Blanch Rojo, María CSIC ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
47openAccessSanchez-Ballesta et al. Involvement _PBT2007.pdf.jpg2007Involvement of the phenylpropanoid pathway in the response of table grapes to low temperature and high CO2 levelsSánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Jiménez, Jorge B.; Orea, J. M.; González Ureña, A.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
48closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1984L-ornithine decarboxylase from Evernia prunastri.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Legaz, María Estrellaartículo
49openAccessLegionellosis outbreak associated.pdf.jpg2010Legionellosis outbreak associated with asphalt paving machine, Spain, 2009Coscollá, Mireia CSIC ORCID; Fenollar, José; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; González-Candelas, Fernando CSIC ORCIDartículo
50closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1991Leishmania infantum: polyamine biosynthesis and levels during the growth of promastigotes.Balaña-Fouce, Rafael; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Alunda Rodríguez, Jose Maríaartículo
51closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Limited ammonium assimilation in cherimoya fruit stored at chilling temperature.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
52openAccesslow_temperature_Rosales.pdf.jpg13-jul-2016Low Temperature and Short-Term High-CO2 Treatment in Postharvest Storage of Table Grapes at Two Maturity Stages: Effects on Transcriptome ProfilingRosales, Raquel CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
53closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Low temperature delays the induction of chitinase isoenzymes associated with antifungal activity in cherimoyasGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
54closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2004Malate metabolism and adaptation to chilling temperature storage by pretreatment with high CO2 levels in Annona cherimola fruitMaldonado, Roberto; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Alique, Rafael CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
55closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1993Modification in polyamine levels of cherimoya (Annona cherimola, Mill) fruits during the initial stage of storage at chilling temperature.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
56openAccessMolecularAnalysisImprovement.pdf.jpg2013Molecular analysis of the improvement in rachis quality by high CO2 levels in table grapes stored at low temperatureRosales, Raquel CSIC; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Romero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
57closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013NADP-malic enzyme and glutathione reductase contribute toglutathione regeneration in Fragaria vesca fruit treated withprotective high CO2concentrationsBlanch, Michel; Rosales, Raquel CSIC; Goya, Luis CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
58closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2001Phosphoenolpyruvate carboxylase from cherimoya fruit: Properties, kinetics and effects of high co2Muñoz, Teresa; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
59openAccesspostapp.pdf.jpg2022Postharvest high-CO2 treatments on the quality of soft fruit berries: An integrated transcriptomic, proteomic, and metabolomic approachRomero, Irene CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
60closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Potent cryoprotective activity of cold and CO2-regulated cherimoya (Annona cherimola) endochitinaseGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo