Firma en Digital.CSIC (*)
Escribano, M. Isabel
 
Centro o Instituto
CSIC - Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
 
Departamento
Caracterización, Calidad y Seguridad (DCCS). Grupo: Biotecnología y Calidad Posrecolección (POSTBIOTEC)
 
Categoría Profesional
Científico Titular
 
Especialización
Calidad, seguridad y valorización de alimentos e ingredientes tradicionales y funcionales. Caracterización fisiológica y molecular de productos vegetales
 
Email
escribano@ictan.csic.es
 
 
 
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Resultados 21-40 de 91.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
21openAccessSanchez-Ballesta et al. STS_JAFCH2005.pdf.jpg2006Effect of high CO2 pretreatment on quality, fungal decay and molecular regulation of stilbene phytoalexin biosynthesis in stored table grapesSánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Jiménez, Jorge B.; Romero, Irene CSIC ORCID; Orea, J. M.; Maldonado, Roberto; Ureña, A. G.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
22openAccess2019Effect of high levels of CO2on the electrochemical behavior and the enzymatic and non-enzymatic antioxidant systems in black and white table grapes stored at 0°CRomero, Irene CSIC ORCID ; Domínguez, Irene CSIC ORCID; Doménech-Carbó, Antonio; Gavara, Rafael CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
23closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Effects of high CO2 levels on fermentation, peroxidation, and cellular water stress in Fragaria vesca stored at low temperature in conditions of unlimited O2.Blanch Rojo, María CSIC ; Rosales, Raquel CSIC; Mateos, Raquel CSIC ORCID ; Pérez-Gago, María B.; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
24closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1983Effects of light and growth regulators on the reversibility of the senescence in attached leaves of barley.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Legaz, María Estrellaartículo
25openAccesselectrochemistryantho.pdf.jpg2024Electrochemistry of lyophilized blueberry and raspberry samples: ROS activation of the antioxidant ability of anthocyaninsDomínguez, Irene CSIC ORCID; Romero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Doménech-Carbó, Antonioartículo
26closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997Ethanolic metabolism in cherimoya fruit during storage at ambient and under high CO2 atmospheresMuñoz, M. T.; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
27openAccessevalucomplex.pdf.jpg2020Evaluation of the effects of weak oscillating magnetic fields applied during freezing on systems of different complexityRodríguez, Antonio C.; Pérez-Mateos, Miriam CSIC ORCID CVN ; Careche, Mercedes CSIC ORCID ; Sánchez Alonso, Isabel CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Sanz Martínez, Pedro D. CSIC ORCID; Otero, Laura CSIC ORCIDartículo
28openAccessRomero et al. Chit y Gluc_PBT2006.pdf.jpg2006Expression of class I chitinase and β-1,3-glucanase genes and postharvest fungal decay control of table grapes by high CO2 pretreatmentRomero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Maldonado, Roberto; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
29openAccessDNA_binding_Romero.pdf.jpg28-nov-2016Expression Profiles and DNA-Binding Affinity of Five ERF Genes in Bunches of Vitis vinifera cv. Cardinal Treated with High Levels of CO2 at Low TemperatureRomero, Irene CSIC ORCID ; Vázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
30openAccessFisiologia_vegetal.pdf.jpg2003Fisiología vegetal y posrecolección en simposio.Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Plaza, José L. de la; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
31closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Fructo-oligosaccharides in table grapes and response to storageBlanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
32openAccessPLAPHY-S-20_03081_Final.pdf.jpg2021Functional characterization of VviDHN2 and VviDHN4 dehydrin isoforms from Vitis vinifera (L.): An in silico and in vitro approachVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Romero, Irene CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
33openAccessRomero et al. Glucanase recom_PScience2007.pdf.jpg2008Functionality of a class I beta-1,3-glucanase from skin of table grapes berriesRomero, Irene CSIC ORCID ; Fernández-Caballero, Carlos CSIC; Goñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID artículo
34closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Gelatinization and retrogradation of native starch from cherimoya fruit during ripening, using differential scanning calorimetryGoñi Ramos, Óscar CSIC ORCID; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
35closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1996High carbon dioxide delays postharvest changes in RuBPCase and polygalacturonase-related protein in cherimoya peelCura, B del; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Zamorano, J. P.; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
36closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003High carbon dioxide pre-treatment activates the defense mechanism and avoid responses induced by chilling temperature storage in cherimoya fruit.Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
37openAccessPOSTEC_2019_751_Final.pdf.jpg2020High CO2 alleviates cell ultrastructure damage in Autumn Royal table grapes by modulating fatty acid composition and membrane and cell oxidative status during long-term cold storageVázquez-Hernández, María CSIC ORCID ; Blanch Rojo, María CSIC ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID artículo
38closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2002High CO2 atmosphere modulating the phenolic response associated with cell adhesion and hardening of Annona cherimola fruit stored at chilling temperatureMaldonado, Roberto; Molina García, Antonio D. CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
39closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018High CO2 impact on low-temperature induced volatile esters in strawberriesBlanch, Michel; Vega, Estela CSIC; Escribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Sánchez-Ballesta, M. Teresa CSIC ORCID ; Merodio, Carmen CSIC ORCID artículo
20openAccesshighspermi.pdf.jpg1988High performance liquid chromatography of the dansyl derivatives of putrescine, spermidine, and spermineEscribano, M. Isabel CSIC ORCID ; Legaz, María Estrellaartículo