m_angeles_martinok_0Thumb.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*)
Martín-Cabrejas, María A.
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Producción y caracterización de nuevos alimentos. Grupo de Química Agroalimentaria
 
Categoría Profesional
Profesora Titular
 
Especialización
Las principales líneas de investigación que lleva a cabo son: Evaluación de componentes bioactivos y componentes de la pared celular involucrados en la calidad nutricional y sensorial de los alimentos vegetales durante el procesamiento y almacenamiento; Revalorización de los subproductos de la industria alimentaria como fuentes de ingredientes alimentarios funcionales; Identificación de melatonina en matrices alimentarias y estudio de su influencia en el estrés oxidativo.
 
Email
maria.martin@uam.es
 
 
 
 

Resultados 1-20 de 54.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014A novel antioxidant beverage for body weight control based on coffee silverskinMartínez Sáez, Nuria CSIC; Ullate, Mónica CSIC; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Martorell, Patricia CSIC; Genovés, Salvador; Ramón, Daniel CSIC; Castillo, M. Dolores del CSIC ORCID artículo
2openAccessreviewprematuri.pdf.jpg2019A review of bioactive factors in human breastmilk: A focus on prematurityGila-Diaz, Andrea; Arribas, Silvia M.; Algara, Alba; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; López de Pablo, Ángel L.; Saenz de Pipaón, Miguel; Ramiro-Cortijo, Davidartículo
3openAccessactivitro.pdf.jpg2022Activating effects of the bioactive compounds from coffee by-products on FGF21 signaling modulate hepatic mitochondrial bioenergetics and energy metabolism in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
4openAccessantioxihealth.pdf.jpg2022Antioxidant foods and cardiometabolic healthArribas, Silvia M.; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
5openAccessassocialactation.pdf.jpg2023Association of maternal body composition and diet on breast milk hormones and neonatal growth during the first month of lactationRamiro-Cortijo, David; Singh, Pratibha; Herranz Carrillo, Gloria; Gila-Diaz, Andrea; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Martin, Camilia R.; Arribas, Silvia M.artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Bioactive phenolic compounds and fuctional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgabr-2011Bioactive phenolic compounds and functional properties of dehydrated bean floursAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Estrella, Isabel CSIC ; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
8openAccessBioavailarats.pdf.jpg2020Bioavailability of melatonin from lentil sprouts and Its role in the plasmatic antioxidant status in ratsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Tábata Cayuelas, L.; Dueñas, Montserrat CSIC ORCID; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Ramiro-Cortijo, David; Arribas, Silvia M.; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
9openAccessbiorefinerynutraceuticals.pdf.jpg2023Biorefinery and stepwise strategies for valorizing coffee by-products as bioactive food ingredients and nutraceuticalsRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Gil-Ramírez, Alicia CSIC ORCID; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumesAguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Díaz, María Felicia; Jiménez, Tania; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Herrera, Teresa CSIC ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
11openAccesschangesproperties.pdf.jpg2023Changes in the cocoa shell dietary fiber and phenolic compounds after extrusion determine its functional and physiological propertiesBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Braojos, Cheyenne CSIC ORCID; Cañas, Silvia CSIC ORCID; Gil-Ramírez, Alicia CSIC ORCID; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Characterization of industrial onion wastes (Allium cepa L.): dietary fibre and bioactive compoundsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Chemical characterization and in vitro colonic fermentation of grape pomace extractsGil-Sánchez, Irene CSIC; Ayuda-Durán, Begoña; González-Manzano, Susana; Santos-Buelga, Celestino; Cueva, Carolina CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Sanz-Buenhombre, Marisa; Guadarrama, Alberto; Moreno-Arribas, M. Victoria CSIC ORCID ; Bartolomé, Begoña CSIC ORCID artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Cocoa shell aqueous phenolic extract preserves mitochondrial function and insulin sensitivity by attenuating inflammation between macrophages and adipocytes in vitroRebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Zhang, Qiaozhi; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; González de Mejía, Elviraartículo
15openAccesscocoaexpression.pdf.jpg2023Cocoa shell extract reduces blood pressure in aged hypertensive rats via the cardiovascular upregulation of endothelial nitric oxide synthase and nuclear factor (erythroid-derived 2)-like 2 protein expressionRuvira, Santiago; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Ramiro-Cortijo, David; Martín-Trueba, María CSIC; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Arribas, Silvia M.artículo
16openAccesscoffeeworld.pdf.jpg2022Coffee by-products as sustainable novel foods: Report of the 2nd international electronic conference on foods—“future foods and food technologies for a sustainable world”Lachenmeier, Dirk W.; Schwarz, Steffen; Rieke-Zapp, Jörg; Cantergiani, Ennio; Rawel, Harshadrai; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Martuscelli, Maria; Gottstein, Vera; Angeloni, Simoneartículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Coffee parchment as a new dietary fiber ingredient: Functional and physiological characterizationBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Hernanz, Sara; Chantres, Silvia; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Effect of illumination on the content of melatonin, phenolic compounds, and antioxidant activity during germination of lentils (Lens culinaris L.) and kidney beans (Phaseolus vulgaris L.)Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; Liébana, Rosa CSIC ORCID; Herrera, Teresa CSIC ; Rebollo-Hernanz, Miguel CSIC ORCID ; Sanchez-Puelles, Carlos; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011Effect of sterilisation on dietary fibre and physicochemical properties of onion by-productsBenitez, Vanesa CSIC ORCID ; Mollá, Esperanza CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Aguilera, Yolanda CSIC ORCID ; López-Andréu, Francisco J. CSIC; Esteban, Rosa M. CSIC ORCID artículo
20openAccesseffectmice.pdf.jpg2023Effect of supplementation with coffee and cocoa by-products to ameliorate metabolic syndrome alterations induced by high-fat diet in female miceBraojos, Cheyenne CSIC ORCID; Gila-Diaz, Andrea; Rodríguez-Rodríguez, Pilar; Monedero-Cobeta, Ignacio; Morales, María Dolores; Ruvira, Santiago; Ramiro-Cortijo, David; Benitez, Vanesa CSIC ORCID ; Martín-Cabrejas, María A. CSIC ORCID ; Arribas, Silvia M.artículo