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Firma en Digital.CSIC (*)
Gómez-Cortés, Pilar
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Lípidos
 
Categoría Profesional
Personal Posdoctoral
 
Especialización
El objetivo general del grupo es aumentar las propiedades saludables de la fracción lipídica de los productos derivados de rumiantes (lácteos y carne). Mejora del perfil en ácidos grasos de productos lácteos y carne de rumiantes, modificando la alimentación del ganado principalmente con suplementos ricos en PUFA o mediante la utilización de microorganismos probióticos. Estudio la calidad y trazabilidad de la fracción lipídica de productos lácteos enriquecidos durante los diferentes procesos tecnológicos y posterior conservación. Estudio de la fracción lipídica en leche humana incluyendo componentes minoritarios pero de elevada actividad biológica (CLA, fosfolípidos) Desarrollo de métodos cromatográficos para identificación de componentes minoritarios en lípidos. El objetivo final es la obtención de productos y derivados lácteos y de rumiantes que aporten un valor añadido a la salud humana.
 
Email
p.g.cortes@csic.es
 
 
 
 

Resultados 41-60 de 73.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
41openAccessregresionrumenico.pdf.jpg2016Estudio del origen del ácido ruménico presente en la grasa láctea de cabras mediante un modelo de regresión linealGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Martínez Marín, A. L.artículo
42openAccessevalusupp.pdf.jpg2020Evaluation of delivery form of eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids during quality control of fish oil supplementsAmorim, Tatiane Lima; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Leal de Oliveira, Marcone Augusto; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID artículo
43openAccessfastuppl.pdf.jpg2020Fast capillary electrophoresis method for determination of docosahexaenoic and eicosapentaenoic acids in marine oils omega-3 supplementsAmorim, Tatiane Lima; Mattos Duarte, Lucas; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Leal de Oliveira, Marcone Augusto; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID artículo
44openAccessfeedmeat.pdf.jpg2021Feeding algae meal to feedlot lambs with competent reticular groove reflex increases omega-3 fatty acids in meatGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Peña Blanco, Francisco; Núñez Sánchez, Nieves; Requena Domenech, Francisco; Martínez Marín, A. L.artículo
45openAccess2018Grape pomace in ewes diet: Effects on meat quality and the fatty acid profile of their suckling lambsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Guerra-Rivas, C.; Gallardo, Beatriz; Lavín, Paz CSIC ORCID ; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Manso, Teresaartículo
46openAccessidentifiprocedu.pdf.jpg2019Identification and quantification of dimethyl acetals from plasmalogenic lipids in lamb intramuscular fat under different derivatization proceduresGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Rodríguez-Pino, Valle CSIC ; Martínez Marín, A. L.; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
47openAccessinfluenreflex.pdf.jpg2022Influence of dietary algae meal on lipid oxidation and volatile profile of meat from lambs with competent reticular groove reflexAvíles Ramírez, Carmen; Vioque Amor, Montserrat; Polvillo Polo, Oliva; Horcada Ibáñez, Alberto; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Martínez Marín, A. L.artículo
48closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2012Inhibition of ∆9-desaturase activity with sterculic acid: Effect on the endogenous synthesis of cis-9 18:1 and cis-9 trans-11 18:2 in dairy sheepBichi, Elena CSIC; Toral, Pablo G. CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
49openAccessintramuscuingred.pdf.jpg2019Intramuscular fatty acid profile of feedlot lambs fed concentrates with alternative ingredientsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Galisteo, Olalla O.; Avíles Ramírez, Carmen; Peña Blanco, Francisco; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Martínez Marín, A. L.artículo
50openAccessintramuslamb.pdf.jpg2021Intramuscular fatty acids in meat could predict enteric methane production by fattening lambsRequena Domenech, Francisco; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Martínez-Miró, Silvia; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Hernández, Fuensanta; Martínez Marín, A. L.artículo
51openAccessAmorim et al. 20-6-2021 JFCA.pdf.jpg2021Lipid classification of fish oil omega-3 supplements by 1H NMR and multivariate analysisAmorim, Tatiane Lima; Granato, Álisson Silva; Oliveira Mendes, Thiago de; Leal de Oliveira, Marcone Augusto; Amarante, Giovanni Wilson; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID artículo
52closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Lipid composition of Brazilian chocolates and chocolate products with special emphasis on their fat origin and trans C18:1 Isomeric profileAmorim, Tatiane Lima; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Leal de Oliveira, Marcone Augusto; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID artículo
53closedAccess2011Milk composition and fatty acid profile of residual and available milk from ewes fed with diets supplemented with different vegetable oilsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Bodas, Raúl CSIC ORCID; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Manso, Teresaartículo
54closedAccess2010Milk fatty acid profile and dairy sheep performance in response to diet supplementation with sunflower oil plus incremental levels of marine algaeToral, Pablo G. CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
55openAccessupdatevisi.pdf.jpg2018Milk fatty acids and potential health benefits: An updated visionGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
56closedAccess2011Milk production and fatty acid profile after three weeks of diet supplementation with sunflower oil and marine algae in dairy ewesToral, Pablo G. CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID artículo
57closedAccess2008Milk Production, Conjugated Linoleic Acid Content, and In Vitro Ruminal Fermentation in Response to High Levels of Soybean Oil in Dairy Ewe DietGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID artículo
58closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Novel characterisation of minor α-linolenic acid isomers in linseed oil by gas chromatography and covalent adduct chemical ionisation tandem mass spectrometryGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
59openAccessoddcompos.pdf.jpg2017Odd- and branched-chain fatty acids in goat milk as indicators of the diet compositionCívico, Alfonso; Núñez Sánchez, Nieves; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Peña Blanco, Francisco; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Schiavone, Achille; Martínez Marín, A. L.artículo
60openAccessfoods-10-00077-v2.pdf.jpg3-ene-2021Odd- and branched-chain fatty acids in lamb meat as potential indicators of fattening diet characteristicsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Requena Domenech, Francisco; Correro Rueda, Marta; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Schiavone, Achille; Martínez Marín, A. L.artículo