Foto:
Pilar_Gomez-Cortes2.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Gómez-Cortés, Pilar
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Lípidos
 
Categoría Profesional:
Personal Posdoctoral
 
Especialización:
El objetivo general del grupo es aumentar las propiedades saludables de la fracción lipídica de los productos derivados de rumiantes (lácteos y carne). Mejora del perfil en ácidos grasos de productos lácteos y carne de rumiantes, modificando la alimentación del ganado principalmente con suplementos ricos en PUFA o mediante la utilización de microorganismos probióticos. Estudio la calidad y trazabilidad de la fracción lipídica de productos lácteos enriquecidos durante los diferentes procesos tecnológicos y posterior conservación. Estudio de la fracción lipídica en leche humana incluyendo componentes minoritarios pero de elevada actividad biológica (CLA, fosfolípidos) Desarrollo de métodos cromatográficos para identificación de componentes minoritarios en lípidos. El objetivo final es la obtención de productos y derivados lácteos y de rumiantes que aporten un valor añadido a la salud humana.
 
 
 
 
Email:
p.g.cortes@csic.es
 

Results 1-20 of 33 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2011A 4-week repeated oral dose toxicity study of dairy fat naturally enriched in vaccenic, rumenic and α-linolenic acids in ratsGómez-Cortés, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2010Acute oral safety study of dairy fat rich in trans-10 C18:1 versus vaccenic plus conjugated linoleic acid in ratsAnadón, Arturo; Martínez-Larrañaga, M. R.; Martinez, M. A.; Ares, Irma; Ramos, Eva; Gómez-Cortés, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
3closedAccess2008Addition of olive oil to dairy ewe diets: effect on milk fatty acid profile and animal performanceGómez-Cortés, Pilar  ; Frutos, Pilar  ; Mantecón, Ángel R.  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Hervás, Gonzalo  artículo
4openAccess2013Adición de aceites vegetales a la dieta de cabras lecheras: efecto sobre el contenido de ácidos grasos de grasa lácteaMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar  ; Pérez Alba, L. M.; Juárez, Manuela  ; Gómez Castro, G.; Pérez Hernández, M.; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Alternative to decrease cholesterol in sheep milk cheesesGómez-Cortés, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
6openAccessAnimal Performance.pdf.jpg2011Animal performance and milk fatty acid profile of dairy goats fed diets with different unsaturated plant oilsMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Associations between major fatty acids in plant oils fed to dairy goats and C18 isomers in milk fatMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Authentication of retail cheeses based on fatty acid composition and multivariate data analysisVargas-Bello-Pérez, Einar; Gómez-Cortés, Pilar  ; Geldsetzer-Mendoza, Carolina; Sol Morales, María; Ibáñez, Rodrigo A.artículo
9closedAccessApr-2010Changes in milk fatty acid profile and animal performance in response to fish oil supplementation, alone or in combination with sunflower oil, in dairy ewesToral, Pablo G. ; Frutos, Pilar  ; Hervás, Gonzalo  ; Gómez-Cortés, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Characterization of cis-9 trans-11 trans-15 C18:3 in milk fat by GC and covalent adduct chemical ionization tandem MSGómez-Cortés, Pilar  ; Tyburczy, C; Brenna, J. T.; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel A. de laartículo
11closedAccessOct-2010Comparison of the fatty acid profiles in cheeses from ewes fed diets supplemented with different plant oilsBodas, Raúl ; Manso, Teresa; Mantecón, Ángel R.  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Gómez-Cortés, Pilar  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Effect of olive oil in dairy cow diets on the fatty acid profile and sensory characteristics of cheeseVargas-Bello-Pérez, Einar; Geldsetzer-Mendoza, Carolina; Morales, M. S.; Toro-Mujica, P.; Fellenberg, M. A.; Ibáñez, Rodrigo A.; Gómez-Cortés, Pilar  ; Garnsworthy, P. C.artículo
13closedAccess2009Effect of supplementation of grazing dairy ewes with a cereal concentrate on animal performance and milk fatty acid profileGómez-Cortés, Pilar  ; Frutos, Pilar  ; Mantecón, Ángel R.  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Hervás, Gonzalo  artículo
14openAccessHervás et al_2009.PDF.jpg2009Effect of supplementation of grazing dairy ewes with a cereal concentrate on milk fatty acid profileHervás, Gonzalo  ; Gómez-Cortés, Pilar  ; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Mantecón, Ángel R.  ; Juárez, Manuela  ; Giráldez, Francisco Javier  ; Frutos, Pilar  artículo
15closedAccess15-Mar-2011Effect of the supplementation of dairy sheep diet with incremental amounts of sunflower oil on animal performance and milk fatty acid profileGómez-Cortés, Pilar  ; Toral, Pablo G. ; Frutos, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Hervás, Gonzalo  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Effects of dietary concentrate composition and linseed oil supplementation on the milk fatty acid profile of goatsGómez-Cortés, Pilar  ; Cívico, Alfonso; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Núñez Sánchez, Nieves; Peña Blanco, Francisco; Martínez Marín, A. L.artículo
17closedAccess2011Effects of different forage: concentrate ratios in dairy ewe diets supplemented with sunflower oil on animal performance and milk fatty acid profileGómez-Cortés, Pilar  ; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Toral, Pablo G. ; Frutos, Pilar  ; Juárez, Manuela  ; Hervás, Gonzalo  artículo
18openAccessEffectsdifferentsourcesof fat.pdf.jpg2014Effects of different sources of fat (calcium soap of palm oil vs. extruded linseed) in lactating ewes' diet on the fatty acid profile of their suckling lambsGómez-Cortés, Pilar  ; Gallardo, B.; Mantecón, Ángel R.  ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  ; Manso, Teresaartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2009Effects of extruded linseed supplementation on n-3 fatty acids and conjugated linoleic acid in milk and cheese from ewesGómez-Cortés, Pilar  ; Bach, A; Luna, Pilar ; Juárez, Manuela  ; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo
20openAccessEffects of feeding increasing dietary.pdf.jpg2012Effects of feeding increasing dietary levels of high oleic or regular sunflower or linseed oil on fatty acid profile of goat milkMartínez Marín, A. L.; Gómez-Cortés, Pilar  ; Gómez Castro, G.; Juárez, Manuela  ; Pérez Alba, L. M.; Pérez Hernández, M.; Fuente, Miguel Ángel de la  artículo