Firma en Digital.CSIC (*):
Castillo, M. Dolores del
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biociencia de Alimentos
 
Categoría Profesional:
Investigador Científico
 
Especialización:
Biociencia de los Alimentos investiga para lograr la sostenibilidad de la alimentación, la salud de la población y contribuir a la Bioeconomía a través de la conversión de subproductos agroalimentarios en bioproductos e ingredientes de bebidas y alimentos para reducir el riesgo de enfermedades crónicas metabólicas con énfasis en sus mecanismos de acción. Los productos en fase de desarrollo responden a las demandas sensoriales, nutricionales y de seguridad alimentaria de los consumidores.
 
Email:
mdolores.delcastillo@csic.es
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 58 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007A GC method for simultaneous analysis of bornesitol, other polyalcohols and sugars in coffee and its substitutesRuiz-Matute, Ana I.  ; Montilla, Antonia  ; Castillo, M. Dolores del  ; Martínez-Castro, Isabel ; Sanz, M. Luz  artículo
2openAccessA GC-FID.pdf.jpg2007A GC-FID method for analysis of lysinoalanineMontilla, Antonia  ; Gómez-Ruiz, José Ángel ; Olano, Agustín  ; Castillo, M. Dolores del  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014A novel antioxidant beverage for body weight control based on coffee silverskinMartínez Sáez, Nuria ; Ullate, Mónica ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Martorell, Patricia; Genovés, Salvador; Ramón, Daniel ; Castillo, M. Dolores del  artículo
4openAccessfoods-08-00068-v2.pdf.jpg12-Feb-2019An assessment of the bioactivity of coffee silverskin melanoidinsTores de la Cruz, Silvia; Iriondo-DeHond, Amaia ; Herrera, Teresa ; Lopez-Tofiño, Yolanda; Galvez-Robleño, Carlos; Prodanov, M.  ; Velazquez-Escobar, Francisco; Abalo, Raquel; Castillo, M. Dolores del  artículo
5openAccessantiglycative_silverskin_Mesias.pdf.jpgAug-2014Antiglycative and carbonyl trapping properties of the water soluble fraction of coffee silverskinMesías, Marta  ; Navarro, Marta ; Martínez Sáez, Nuria ; Ullate, Mónica ; Castillo, M. Dolores del  ; Morales, F. J.  artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Antioxidant dietary fiber isolated from spent coffee (Coffea arabica L.) grounds improves chronotype and circadian locomotor activity in young adultsOseguera Castro, Karla Yadhira; Madrid, Juan A.; Martínez Madrid, María José; García, Olga P.; Castillo, M. Dolores del  ; Campos-Vega, Rocioartículo
7openAccessantioxbyprodu.pdf.jpg2019Antioxidant properties of high molecular weight compounds from coffee roasting and brewing byproductsIriondo-DeHond, Amaia ; Ramírez, Beatriz; Velazquez-Escobar, Francisco; Castillo, M. Dolores del  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgAug-2010Are the major antioxidants derived from soy protein and fructo-oligosaccharides model systems colored aqueous soluble or insoluble compounds?Amigo-Benavent, Miryam; Castillo, M. Dolores del  ; Fogliano, Vincenzoartículo
9openAccessassesproduc.pdf.jpg2019Assessment of antioxidant, antidiabetic, antiobesity, and antiinflammatory properties of a Tannat winemaking by-productFernández‑Fernández, Adriana Maite; Iriondo-DeHond, Amaia ; Dellacassa, Eduardo; Medrano-Fernandez, Alejandra; Castillo, M. Dolores del  artículo
10openAccessBioaccesibility_Iriondo_Art2019pdf.jpg23-Jun-2019Bioaccesibility, metabolism, and excretion of lipids composing spent coffee groundsIriondo-DeHond, Amaia ; Santillán Cornejo, Fresia; Fernandez-Gomez, Beatriz; Vera, Gema; Guisantes Batan, Eduardo; Gómez Alonso, Sergio; San Andres, Manuel Ignacio; Sanchez-Fortun, Sebastián; López-Gómez, Laura; Uranga-Ocio, José Antonio; Abalo, Raquel; Castillo, M. Dolores del  artículo
11openAccessbiscuitnutrient.pdf.jpg2017Biscuits with no added sugar containing stevia, coffee fibre and fructooligosaccharides modifies α-glucosidase activity and the release of GLP-1 from HuTu-80 cells and serotonin from caco-2 cells after in vitro digestionMartínez Sáez, Nuria ; Hochkogler, Christina Maria; Somoza, Veronika; Castillo, M. Dolores del  artículo
12closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Changes in antioxidant activity of dehydrated onion and garlic during storageMoreno, F. Javier ; Corzo-Martínez, Marta ; Castillo, M. Dolores del  ; Villamiel, Mar  artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Changes in chemical composition and antioxidative properties of rye ginger cakes during their shelf-lifeZielinski, Henryk; Castillo, M. Dolores del  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Characterization of the antioxidant composition of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruitsPallauf, Kathrin ; Rivas-Gonzalo, Julián C.; Castillo, M. Dolores del  ; Cano, M. Pilar  ; Pascual-Teresa, Sonia de artículo
15openAccessstreptozotocin-induced.pdf.jpg2016Coffee silverskin extract improves glucose-stimulated insulin secretion and protects against streptozotocin-induced damage in pancreatic INS-1E beta cellsFernández, B. ; Ramos, Sonia  ; Goya, Luis ; Mesa, M. Dolores; Castillo, M. Dolores del  ; Martín, M. Ángeles artículo
16openAccessmolecules-21-00721.pdf.jpg1-Jun-2016Coffee silverskin extract protects against accelerated aging caused by oxidative agentsIriondo-DeHond, Amaia ; Martorell, Patricia; Genovés, Salvador; Ramón, Daniel ; Stamatakis, Konstantinos ; Fresno, Manuel ; Molina, Antonio; Castillo, M. Dolores del  artículo
17openAccessCoffee_Iriondo_Art2019.pdf.jpg7-Nov-2019Coffee silverskin extract: Nutritional value, safety and effect on key biological functionsIriondo-DeHond, Amaia ; Ríos, María Belén; Herrera, Teresa ; Rodriguez-Bertos, Antonio; Nuñez, Fernando; San Andres, Manuel Ignacio; Sanchez-Fortun, Sebastián; Castillo, M. Dolores del  artículo
18closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Comparative evaluation of three different ELISA assays and HPLC-ESI-ITMS/MS for the analysis of Nε-carboxymethyl lysine in food samplesGómez-Ojeda, Armando; Jaramillo-Ortíz, Sarahi; Wrobel, Katarzyna; Wrobel, Kazimierz; Barbosa-Sabanero, Gloria; Luevano-Contreras, Claudia; Pia de la Maza, Maria; Uribarri, Jaime; Castillo, M. Dolores del  ; Garay-Sevilla, M. Eugeniaartículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgSep-2011Control of the Maillard reaction by ferulic acidSilván, José Manuel  ; Castillo, M. Dolores del  artículo
20closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2006Determination of oligosaccharides by conventional high-resolution gas chromatographyMontilla, Antonia  ; Lagemaat, Jürgen van; Olano, Agustín  ; Castillo, M. Dolores del  artículo